Пт, 2024-03-29, 15:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 10 » Безсмертний: з 1 січня почався Мінськ-3. ВІДЕО
11:37
Безсмертний: з 1 січня почався Мінськ-3. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представник України у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний заявив, що з 1 січня розпочався процес Мінськ-3. Про це він сказав в ефірі "112 Україна".

"На мою думку, Мінськ-3 уже запущено. З 1 січня розпочався Мінськ-3, а ви скажете, що він не оформлений документом. Так, жодного документа немає, але, вибачте, філософія внутрішніх процесів говорить про те, що Мінськ-2 навіть на 50% не відповідає на ту проблематику, з якою зіткнулася Україна і світ на території українського Донбасу", - заявив Безсмертний.

Він також розповів, що означає Мінськ-3.

"Очевидно, що це потягне за собою кілька нових форматів. І частина з них стосуватиметься українського процесу, що відбувається всередині країни, частина - загальноєвропейського, а частина - загальносвітового процесів. І це потягне за собою реформування компонентів з безпеки ООН, ЄС. І я не виключаю, що постане питання про долю ЄС і окремо, відокремлення нового фактора сили, - це центральної Європи", - розповів політик.

З його слів, "кулуарні домовленості, якщо вони є", стосовно України - не спрацюють.

"Потрібно одразу сказати, що ці методи реалізації подібних угод не спрацюють в Україні. Українське суспільство навіть за умови раціональності кулуарних домовленостей сьогодні не дасть можливості, аби вони були реалізовані під час розв’язання проблем на Донбасі", - уточнив він.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року лідери нормандської четвірки, президент РФ Володимир Путін, України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель, під час телефонної розмови домовилися про продовження реалізації мінських угод на наступний рік.

Як повідомлялося, 11 грудня 2015 року під час чергового засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку посол Франції при ООН Франсуа Делатр заявив, що президенти України, Франції, Росії та канцлер Німеччини під час зустрічі лідерів "нормандської четвірки" у Парижі 2 жовтня певною мірою перенесли термін виконання Мінських угод після 31 грудня.

7 грудня уповноважений з питань України при Міністерстві закордонних справ Німеччини Йоганнес Реґенбрехт заявив, що країни "нормандської четвірки" можуть в найближчий час виступити із заявою про продовження термінів виконання Мінських угод.

Раніше голова підрозділу з питань "Східного партнерства" Зовнішньої служби ЄС Дірк Шубель заявляв, що термін виконання Мінських домовленостей може бути продовжено максимум на кілька місяців. За його словами, Мінські домовленості "не можуть бути виконані до кінця цього року, тому що вибори на території сепаратистів не можуть бути проведені до цього часу". Шубель заявляв, що таке "коротке продовження" підтримають Франція та Німеччина.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: Мінськ-3, Безсмертний, 1 січня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ