Вт, 2024-04-16, 08:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 18 » БЮТ не пустить Януковича до влади, доки суд не скаже, що це законно
17:55
БЮТ не пустить Януковича до влади, доки суд не скаже, що це законно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Фракція БЮТ вважає цинічною ідею проведення інавгурації Віктора Януковича 25 лютого, оскільки є рішення Вищого адміністративного суду України, яким призупинено дію протоколу Центральної виборчої комісії про встановлення офіційних результатів виборів. Про це заявив народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв, повідомили в прес-службі БЮТ.
"Ми на сьогоднішній день не бачимо можливості для існування постанови Верховної Ради про приведення до присяги Президента 25 лютого. Тому наша фракція внесла законопроект про скасування рішення Верховної Ради до остаточного розгляду позову Вищим адмінсудом", - наголосив Соболєв.

Депутат обурений позицією деяких народних обранців, які не проти провести інавгурацію Януковича наступного тижня.

"Логіка подій, які розгортаються в сесійній залі, нам абсолютно не зрозуміла. Ми неодноразово звертали увагу залу на те, що у нас є законне право оскаржити дії ЦВК. Ми скористалися своїм законним правом", - заявив Соболєв.

Окрім того, народний депутат висловив сподівання, що завтра під час прямої трансляції розгляду судової справи громадяни України зможуть побачити "масштаби фальсифікацій, які вчинили "регіонали".

"Факти порушень дають нам можливість говорити, що дії ЦВК є неправомірними. Саме тому ми вимагаємо скасування інавгурації Президента 25-го числа", - констатував Соболєв.

У п'ятницю, 19 лютого, БЮТ запропонує розглянути постанову про скасування урочистого засідання Верховної Ради з інавгурації президента України.

"Комітет сьогодні розгляне, і завтра ми будемо намагатися розглянути цю постанову в сесійній залі", - сказав заступник керівника фракції БЮТ Андрій Кожем'якін.

Кожем'якін пояснив, що Юлія Тимошенко звернулася до суду щодо постанови ЦВК за підсумками президентських виборів, і до ухвалення рішення з цього питання парламент не може проводити будь-яких дій з інавгурації президента.

У ПР спроби фракції БЮТ скасувати дату інавгурації Януковича називають "мишачою метушнею"

У свою чергу, перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов називає "мишачою метушнею" дії фракції БЮТ щодо скасування дати інавгурації Президента України. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає УНІАН.

Єфремов підкреслив, що дата визначена, і "25 лютого ця подія відбудеться". Він підкреслив, що це рішення було прийнято в парламенті, і "я не думаю, що сьогодні в залі знайдуться люди, які за два дні змінять свою точку зору і проголосують по-іншому".

Єфремов переконаний, що "нічого розумного" не вийде з проекту постанови, яка зареєстрована в парламенті України з приводу скасування ухваленої парламентом постанови про призначення дати інавгурації. "Це все мишача метушня", - заявив він.

16 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про проведення 25 лютого урочистого засідання парламенту, на якому новообраний президент України прийме присягу на вірність народу країни. Зокрема, депутати внесли зміни в календарний план 6-ї сесії Верховної Ради 6-го скликання. Раніше планувалося, що 16-19 лютого Рада працює не в пленарному режимі.

Того ж дня кандидат на посаду Президента Юлія Тимошенко оскаржила у Вищому адміністративному суді України рішення Центральної виборчої комісії, згідно з яким Віктор Янукович визнаний переможцем президентських виборів.

17 лютого ВАСУ призупинив дію рішення ЦВК про встановлення результатів виборів і обрання Януковича Президентом України.

БЮТ вже зареєстрував у ВР проект постанови про скасування рішення щодо дати інавгурації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1438 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ