Ср, 2024-04-24, 13:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 12 » Бойовики готують масштабні провокації по всій лінії фронту. ВІДЕО
13:21
Бойовики готують масштабні провокації по всій лінії фронту. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення. Про це сьогодні, 12 серпня, повідомив спікер адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він поінформував, що на луганському напрямку НВФ порушували режим тиші в Станиці Луганській, н.п. Жовте і в Попаснянському районі. Сили АТО двічі були змушені відкривати вогонь у відповідь. Під Попасною противник застосував міномети, випустивши 8 мін. В цілому за добу на цьому напрямку зафіксовано 6 провокацій.

На донецькому напрямку бойовики застосували міномети на Світлодарській дузі і в Авдіївської промзоні. Неодноразово відкривали вогонь в районі Горлівки, на ділянці Зайцеве-Верхньоторецьке. В Авдіївці мали місце дві перестрілки, які тривали по 40 хвилин. За добу на донецькому напрямку зафіксовано 15 збройних провокацій, 6 з них із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямі противник вів вогонь по всій лінії фронту, епіцентром бойових дій була ділянка Павлопіль-Широкино. Відновилися перестрілки в Докучаєвську. За добу на напрямку мала місце 21 провокація, 6 з них із застосуванням мінометів.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня силовики відбили атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій".

7 серпня ЗСУ відбили атаку диверсантів біля Старогнатівки.

8 серпня окупанти влаштували безпрецедентні артилерійські обстріли в Широкиному.

11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі.

Розвідка: окупанти до зими можуть спробувати захопити важливі об'єкти на Донбасі

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України не виключають, що противник на Донбасі ще до зими може спробувати захопити важливі стратегічні об'єкти.

"Ми не виключаємо, що противник ще до зими може здійснити спроби захоплення найбільш важливих для нього стратегічних об'єктів, які забезпечують життєдіяльність окупованих територій", - сказав представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також не виключає, що в період підготовки до святкування Дня Незалежності України противник може здійснити провокації будь-якого роду. "Найбільш загрозливими на сьогоднішній день залишаються Донецьке та Маріупольське напрямки. Тим більше, що за останні три доби ситуація на Маріупольському напрямку також загострилася", - зазначив Скібіцький.

Розвідка: окупанти готують масштабні провокації по всій лінії фронту

Терористи планують масштабні провокаційні дії по всій лінії зіткнення на сході України з подальшим обвинуваченням української сторони у недотриманні Мінських домовленостей. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, основні зусилля противника були зосереджені на ротації та посиленні передових підрозділів, поповненні запасів матеріально-технічних засобів і боєприпасів та вдосконаленні фортифікаційного обладнання переднього краю на наступних напрямках:

Сєверодонецький. У районі Калинового та Фрунзе триває обладнання артилерійських (мінометних) позицій 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) і 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;

Слов’янський. Поповнено боєкомплект передових підрозділів 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ у районі н.п. Гольмівський;

Донецький. З Донецька у напрямку Олександрівки переміщено танкову роту танкового батальйону 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ. Здійснено постачання боєприпасів передовим підрозділам бригади на напрямках Ясинуватої та Олександрівки.

Крім того, згідно з повідомленням, зафіксовано чергові факти постачання боєприпасів, пального, а також військової техніки з території РФ:

до Дебальцевого – три вагони з боєприпасами, п’ять цистерн з пальним (250 тонн), дві платформи з вантажними автомобілями "Урал";

до Ровеньків – шість цистерн з пальним (300 тонн).

Україна надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм та реактивних систем залпового вогню "Град" у районах Новоолександрівки, Калинового та Донецька.

Також розвідка повідомила про чергові втрати у з’єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ – протягом доби загинув один та поранено сім військовослужбовців 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк), а також 7 окремої мотострілецької бригади (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: бойовики, вся лінія фронту, масштабні провокації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ