Чт, 2024-04-25, 22:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 12 » Бойовики нагнітають ситуацію на Донецькому і Маріупольському напрямку. ВІДЕО
19:08
Бойовики нагнітають ситуацію на Донецькому і Маріупольському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Двоє українських військовослужбовців загинули в результаті бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, ще один військовий зазнав поранення, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, ще один отримав поранення", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

За словами Лисенка, один боєць загинув внаслідок мінометного обстрілу біля Авдіївки, інші два бійці потрапили під обстріл з БМП противника, коли прямували до позицій сил АТО біля селища Новгородське.

Крім того, повідомив спікер АП, під Маріуполем зазнав поранення цивільний, який пересувався на тракторі і підірвався на вибуховому пристрої бойовиків.

Минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції характеризувалися різким збільшенням обстрілів і збройних провокацій з боку бойовиків, активно застосовували заборонені Мінську домовленостями міномети, бронетехніку і артилерію, підкреслив Лисенко.

Епіцентром протистоянь на Донецькому напрямку є три райони: Донецький аеропорт, околиці Горлівки і селище Луганське на Світлодарській дузі. Зокрема, напередодні бойовики вели обстріл українських позицій біля Авдіївки, починаючи з танкового обстрілу о 5.50 і закінчуючи прицільним вогнем з 122-мм САУ о 18.20. Авдіївка протягом дня потрапила під ворожий вогонь з 82-мм і 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, ще двічі бойовики стріляли з танків і один раз - з БМП.

"Неспокійно було і поблизу селищ Піски і Опитне, де обстріли не вщухали весь день. Крім стрілецької зброї і гранатометів, сили АТО зафіксували два снайперських обстріли біля обох населених пунктів, а неподалік Пісків бойовики чотири рази стріляли з 120-мм міномета. Також протягом доби бойовики випустили 54 міни з 82-мм міномета з села Старомихайлівка по наших позиціях біля Красногорівки, а також здійснили один снайперський обстріл", - повідомив Лисенко.

Ще однією "гарячою точкою", за його словами, були Зайцеве і Майорськ (неподалік Горлівки), де противник вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів. У Зайцевому працював ворожий снайпер.

Поблизу селища Луганське бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів і БМП.

Що стосується Маріупольського напрямку, то противник зосередив обстріли з 82-мм мінометів у районі Мар'їнки і села Чермалик. У Мар'їнці зафіксовано снайперський обстріл і численні провокації із застосуванням стрілецької зброї. За інформацією СЦКК, під ворожий вогонь потрапили ремонтники, які здійснювали відновлювальні роботи на газопроводі Мар'їнка - Красногорівка. Ніхто не постраждав, але фахівці були змушені припинити роботу. Провокації відбулися також біля Широкиного, Гранітного і Водяного.

Ситуація на Луганському напрямку відносно спокійна - бойовики скоїли одну збройну провокацію в районі Новозванівки, застосувавши стрілецьку зброю і гранатомети.

Нагадаємо, 10 березня українські військовослужбовці відбили напад двох диверсійно-розвідувальних груп у районі Авдіївки і Троїцького.

Зазначимо, за минулу добу кількість обстрілів бойовиками позицій сил АТО по всій лінії розмежування різко збільшилася. Так, зафіксовано 75 обстрілів, з них 59 - на Донецькому, 15 - на Маріупольському і 1 - на Луганському напрямках.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: Маріупольський напрямки, бойовики, Донецький
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ