Ср, 2024-04-24, 14:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Бойовики накрили з артилерії Чермалик. ВІДЕО
08:59
Бойовики накрили з артилерії Чермалик. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу російсько-окупаційні війська 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, у тому числі із застосуванням великокаліберної артилерії.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Маріупольському напрямку зафіксовано 9 порушень режиму тиші. Противник вдався до збройних провокацій у районі Чермалика, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисниках Широкиного та Красногорівки застосував міномети 82-го калібру. Також з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по Гранітному, Мар’їнці, Старогнатівці та Широкиному.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень режиму тиші. Окупанти вели вогонь з БМП по Новозванівці, а з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї - по Попасній, Новоолександрівці, Новозванівці та Нижньотеплому. Окрім того, близько 16.00 позиції одного з підрозділів Збройних Сил України в районі Станиці Луганської були атаковані ворожою ДРГ. Захисники України відкривали вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку зафіксовано 16 порушень режиму тиші. Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці, Луганському, Зайцевому, Верхньоторецькому та Новгородському, а в районі Авдіївки окупанти застосували міномети 120- та 82-го калібру.

У штабі АТО наголосили, що Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

За інформацією позаштатного радника президента України Юрія Бірюкова, в зоні АТО 12 вересня загинули двоє українських військових, 15 поранені і один пропав без вісти.

"За 12/09/2016, всього: 2 загиблих, 15 поранених, 1 пропав без вісті. З них... Про зіткнення з ДРГ нічого не буду писати, клопітно настрій. Результат: 2 загиблих, 5 поранених і 1 зниклий безвісти. І ще 10 поранених: по всьому фронту, все варіанти - розтяжки, оскільки", - написав він у соцмережі Facebook.

Нагадаємо, на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокацію в районі Троїцького. Всього від опівночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано вісім випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і три - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: Чермалик, бойовики, артилерія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ