Пт, 2024-04-19, 06:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Бойовики обстрілюють житлові квартали Авдіївки. ВІДЕО
16:47
Бойовики обстрілюють житлові квартали Авдіївки. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення АТО жоден український військовослужбовець не загинув, проте семеро зазнало поранень, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За добу жоден український військовий не загинув, сім дістали поранень. Усі - внаслідок ворожих обстрілів", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Лисенко поінформував, що на луганському напрямку в Щасті та Кримському НЗФ вночі здійснили нетривалі мінометні обстріли. Вдень провокації фіксувалися в Новоолександрівці. У Станиці Луганській та в районі Бахмутської траси було спокійно. За добу на луганському напрямку було дев’ять провокацій, три із них - із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку важке озброєння бойовики застосували в районі Луганського та Авдіївки - випустили по позиціях сил АТО понад 100 мінометних мін різного калібру. За добу на донецькому напрямку зафіксовано шість обстрілів, чотири із них із застосуванням важкого озброєння.

"На маріупольському напрямку зберігається тенденція до зниження інтенсивності обстрілів із важкого озброєння. У Красногорівці та Павлополі бойовики випустили 20 мінометних мін, що на кілька десятків менше, ніж тижнем раніше", - зазначив Лисенко.

Окрім цього, в районі Водяного та Широкиного працювали снайпери противника.

Загалом за добу на маріупольському напрямку зафіксовано 20 обстрілів, чотири з них - із застосуванням важкого озброєння.

Окрім цього, незаконні збройні формування не припиняють провокаційних обстрілів позицій Збройних сил України, населених пунктів і районів місцевості на Донбасі, минулими вихідними обстріляли житловий сектор Авдіївки (Донецька обл.) з великокаліберної артилерії, повідомляє прес-центр штабу АТО в понеділок.

"Учора, 23 жовтня, спостережна група української сторони СЦКК отримала від підрозділу ДСНС інформацію, що у місті Авдіївка 22 жовтня внаслідок чергового обстрілу з боку незаконних збройних формувань ОРДО постраждали житловий сектор населеного пункту та міський цвинтар", - йдеться в оприлюдненому на сторінці прес-центру у Facebook у понеділок повідомленні.

На місці події військовослужбовці СЦКК виявили розриви від артилерійських снарядів калібром 152 мм і 122 мм, а також мін калібром 120 мм і 82 мм. "Обстеження місць падіння боєприпасів свідчать, що обстріли ворог здійснював з напрямків населених пунктів Яковлівка, Мінеральне та з боку донецького аеропорту", - йдеться в інформації.

Унаслідок обстрілів руйнувань зазнали житлові будівлі на вулицях Корольова та Соборній, серед яких були і багатоповерхівки.

На місцевому цвинтарі значної шкоди завдали ворожі 122-мм артилерійські снаряди, 120-мм та 82-мм міни. Від їхніх розривів були пошкоджені пам'ятники, хрести, надгробні плити, огорожі між могилами.

"Слід зазначити, що вже не вперше незаконні збройні формування ОРДО обстрілюють цей цвинтар. Останнього разу 122-мм снаряди прилітали сюди в середині вересня, і тоді теж наробили чимало руйнувань", - зазначають у прес-центрі штабу АТО.

Усі ці випадки порушення режиму припинення вогню та використання бойовиками ОРДО забороненого Мінськими домовленостями озброєння військовослужбовці української сторони СЦКК задокументували та передали матеріали фотофіксації представникам Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

Зазначимо, незаконні збройні формування (НЗФ) за добу 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. На маріупольському напрямку було зафіксовано 20 порушень "режиму тиші". Бойовики відкривали вогонь з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї в Широкиному, Талаківці, Мар'їнці та Тарамчуку, а в Красногорівці і Павлополі крім зазначеної зброї використовувалися також міномети калібру 82 мм.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після відвідування зони проведення антитерористичної операції і наради з військовим керівництвом АТО констатував, що за останні два тижні епіцентр російської агресії змістився до маріупольського напрямку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 705 | Додав: adminA | Теги: обстріл, бойовики, житлові квартали Авдіївки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ