Чт, 2024-03-28, 17:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Бойовики перейшли до тактики "випаленої землі". ВІДЕО
14:42
Бойовики перейшли до тактики "випаленої землі". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення АТО на сході України за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один український військовий загинув, поранено сімох військовослужбовців, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу загинув один, поранено сімох", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Лисенко поінформував, що противник використовував важке озброєння по всій лінії фронту.

На Луганському напрямку бойовики підтягнули додаткову артилерію і посилили обстріли в Попаснянському районі, бойові дії переходять у цілодобовий режим. "Важке озброєння НЗФ використовують зі сходу - Первомайська, південного сходу - Калинового. Також залучається артилерія великого калібру на другій лінії - Ірвіно і Стаханов", - зазначив спікер Міноборони.

Міномети і гармати противник використовує переважно вночі, весь інший час - легке озброєння. Стріляли також у Трьохізбенці та Кримському. За добу на луганському напрямку зафіксовано 29 випадків порушення режиму вогню, 13 з них - із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку бойовики продовжують дотримуватися тактики точкових обстрілів по всій лінії. У Троїцькому НЗФ випустили по позиціях українських військових 10 мінометних мін і 10 артилерійських снарядів, міномети використовували в Луганському, Верхньоторецькому та Авдіївській промзоні. За добу на донецькому напрямку було 9 обстрілів, 5 з них - із застосуванням важкого озброєння.

Найскладнішою є ситуація на маріупольському напрямку, зокрема, на ділянці Мар'їнка-Красногорівка. За півтори години бойовики випустили по опорних пунктах сил АТО до житлових будинків 225 боєприпасів, у Мар'їнці зруйновано 8 будівель, з них 5 були житловими. Також сильні обстріли були на ділянці Талаківка-Широкине. По Лебединському противник випустив кілька сотень боєприпасів, калібр - від 82-мм мінометних до 152-мм гаубичних. Також обстріли фіксувалися в Новотроїцькому, Гранітному, Павлополі. Загалом за добу на маріупольському напрямку було 23 випадки порушення режиму припинення вогню, 15 з них - застосуванням важкого озброєння.

Лисенко додав, що російсько-терористичні перейшли до тактики "випаленої землі" під Маріуполем, тотально руйнуючи населені пункти та українські оборонні рубежі на цій ділянці фронту.

"Тактика противника – тотальне руйнування населених пунктів і наших оборонних рубежів на цій ділянці фронту, що полегшить бойовикам подальші агресивні дії на "випаленій землі", - наголосив речник Міноборони з питань АТО.

Зазначимо, за минулу добу російсько-окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників. На Луганському напрямку зафіксовано 23 випадки порушення режиму припинення вогню з боку ворога. З мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО в районах Новоолександрівки, Кримського, Богуславського, Новозванівки та Оріхового, а в Попасній бойовики застосували також ствольну артилерію калібру 122 мм.

На Маріупольському напрямку зберігається тенденція до загострення обстановки - розвідка

Впродовж доби сили АТО знищили трьох і поранили чотирьох окупантів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Чергові втрати ЗС РФ на сході України протягом доби склали три загиблих та чотири поранених військовослужбовці зі складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1 АК ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

На Маріупольському напрямку обстановка зберігає тенденцію до подальшого загострення. Зокрема, підрозділи 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ приведені до вищого ступеня бойової готовності, особовому складу заборонені звільнення. Бойові розрахунки гаубичної артилерійської батареї окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ, мінометних батарей 1, 2 окремих мотострілецьких батальйонів (120-мм міномети) та гаубично-самохідного артилерійського дивізіону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (ошмс мп) здійснювали обстріли позицій сил АТО у районах населених пунктів Водяне, Лебединське та Широкине.

Зазначається, що З метою уточнення змін у бойових порядках на передньому краї і в тактичній глибині оборони сил АТО на Маріупольському напрямку противником активізовано ведення розвідки. Зафіксовано діяльність шести тактичних безпілотних літальних апаратів (два знищені силами АТО) та вихід розвідувальних груп 9 ошмс мп 1 АК. На 17 жовтня запланований вихід ще двох груп.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: тактика випаленої землі, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ