Пт, 2024-03-29, 08:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 18 » Бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів. ВІДЕО
18:17
Бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі троє українських військовослужбовців загинули, шестеро отримали поранення, повідомив спікер адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій, на жаль, троє наших військових загинули, ще шість отримали поранення", - сказав Мотузянік на брифінгу в четвер, 18 серпня, в Києві.

Він поінформував, що противник майже вдвічі збільшив кількість обстрілів - 96 в порівнянні з 52-а добою раніше.

"НВФ використовують артилерію в усіх напрямках вдень і вночі. За нашими позиціями було випущено 500 мінометних і 300 артилерійських снарядів. Останній раз така динаміка спостерігалася рік тому в серпні", - сказав Мотузяник.

Спікер АП розповів, що на Луганському напрямку бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі, там бойовики застосували міномети і артилерію. На Бахмутській трасі - гранатомети і кулемети, вночі вели вогонь з БМП. Всього за добу на цьому напрямку зафіксовано 19 провокацій, з них 4 з застосуванням артилерії, 3 - мінометів.

На Донецькому напрямку НВФ вели вогонь з мінометів на Світлодарській дузі, Новоселівці-2 і Авдіївці. Міномети і артилерію застосовували в районі Донецького аеропорту. За добу на цьому напрямку зафіксовано 45 випадків порушення вогню, 34 з них - із застосуванням важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку противник стріляв по всій лінії фронту, зокрема в Гранітному впродовж 2 годин по позиціях сил АТО було випущено 40 артилерійських снарядів калібром 152 мм. Вночі в Красногорівці і Мар'їнці бойовики вели мінометний вогонь. За добу на Маріупольському напрямку мали місце 32 збройні провокації, третина з них - із застосуванням важкого озброєння.

Напередодні повідомлялося, що російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, застосувавши 122-мм і 152-мм артилерію на всіх напрямках. Водночас у штабі АТО запевняють, що підрозділи сил АТО цілковито контролюють ситуацію по всій лінії розмежування попри активізацію дій противника.

Минулої доби на Донбасі знищено трьох окупантів, - розвідка

За минулу добу на Донбасі знищено трьох російських окупантів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook.

"Протягом доби підтверджені втрати противника склали троє загиблих та троє поранених військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 армійського корпусу збройних сил Російської Федерації, а також 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 армійського корпусу Збройних сил РФ", - йдеться в повідомленні.

Також сказано, що українською стороною вкотре надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність ворожих мінометів, танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, самохідних артилерійських установок та 122-мм ракетних систем залпового вогню "Град" у районах населених пунктів Дебальцеве, Оленівка, Любівка, Малинове та Молодіжне.

Російська Федерація продовжує постачати бойовикам на окупованому Донбасі танки, боєприпаси та мастильні матеріали. За даними розвідки, з території РФ продовжується постачання військової техніки, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та матеріально-технічних засобів.

Зокрема, після ремонту на території Росії до Луганська прибуло п’ять танків Т-72 (на тралах). Також до Свердловська прибули залізничні платформи з трьома танками Т-64 та два вагони з боєприпасами, йдеться в повідомленні.

До Харцизька прибули залізничні платформи з чотирма вантажними автомобілями, три цистерни з паливно-мастильними матеріалами (150 тонн) та два вагони з боєприпасами.

"З метою підтримання бойового духу, що на цей час значно занепав, та належного рівня бойової підготовки, вище воєнно-політичне керівництво Росії залучило кращі танкові екіпажі російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях України до участі в улюбленому ігрищі Сергія Шойгу (міністра оборони РФ) – армійському конкурсі "Танковий біатлон-2016"", - зазначається у повідомленні.

Так, з 18 серпня на полігоні "Торез" розпочинається фінальний етап "танкового біатлону" 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ.

Окрім того, за даними ГУР, противник продовжує ведення розвідки українських сил АТО. Зокрема, зафіксовано перебування розвідувальних груп у районах населених пунктів Глибоке, Комишувате (Мангушський район) та Паннівка (Нікольський район) Донецької області. Бойовики проводять розвідку десантнодоступних ділянок узбережжя Азовського моря.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: збільшення, бойовики, кількість обстрілів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ