Сб, 2024-04-20, 04:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 11 » Бойовики ведуть обстріли на всіх напрямках. ВІДЕО
19:07
Бойовики ведуть обстріли на всіх напрямках. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Упродовж доби в зоні проведення антитерористичної операції поранено двох українських військовослужбовців, загиблих немає.

Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко сьогодні, 11 квітня, на брифінгу в Києві.

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил Антитерористичної операції на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку ще до світанку бойовики здійснили серію обстрілів у районі Станиці Луганської. Під вогонь потрапив КПВВ, через що його роботу призупинено.

"На Донецькому напрямку за минулу добу найбільшу активність ворог проявляв на ділянці фронту Горлівка – Ясинувата та під Авдіївкою. Також мінометні обстріли відбулися на Світлодарській дузі, у Зайцевому та Майорську. Одразу у кількох місцях на передових позиціях НЗФ активізувалися снайпери. Спокійних місць немає, адже традиційно саме на Донецький напрямок припадає близько 2/3 всіх ворожих обстрілів на передовій (за минулу добу ворог вчинив тут 41 обстріл). Це пов’язано з великою протяжністю фронту та насиченістю передових порядків противника важкою технікою та гарно вимуштруваною живою силою окупантів. Утім, противник, як і раніше, зазнає важких втрат", - зазначив Лисенко.

Також на Маріупольському напрямку ворог знову застосував ствольну артилерію – 122-мм гаубиці. Із окупованої Саханки НЗФ випустили по наших позиціях понад 30 снарядів. Під Мар’їнкою, як і раніше, активно стріляють снайпери. Також ворог застосував міномети і БМП. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 обстрілів (кожен третій – з важкого озброєння, ще кожен третій – снайперський).

Напередодні повідомлялося, що епіцентром бойових дій на Донецькому напрямку залишається промзона Авдіївки, де ворожі обстріли тривають безперервно. Нагадаємо, з кінця березня бої за промзону Авдіївки йдуть фактично в цілодобовому режимі. Про те, що артобстріли під Авдіївкою переросли у важкі бої, штаб АТО вперше повідомив 23 березня. Російська гібридна армія зосередила серйозні сили в Ясинуватій, Мінеральному та Яковлівці і безуспішно намагається посунути лінію фронту на захід.

Також провокації мали місце в Зайцевому. Зокрема, кілька разів стріляли снайпери росіян і їхніх найманців. Крім цього, в частині Зайцевого, контрольованій силами АТО, під обстріл терористів потрапив патруль місії ОБСЄ.

Під час боїв під Авдіївкою знищено 14 російських військових, ще 19 отримали поранення - розвідка

Під час бойових дій під Авдіївкою знищено 14 російських військовослужбовців, ще 19 зазнали поранень.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, "постійні намагання атакувати сили АТО у районі н.п. Авдіївка призвели до зростання бойових втрат особового складу 1 (Комсомольське), 3 (Горлівка) та 100 (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад 1 АК ЗС РФ".

"9 квітня ц.р. до Донецької обласної клінічної лікарні ім.Калініна та Центральної клінічної міської лікарні ім.Вишневського доставлено 14 загиблих та 19 поранених російських військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що "з огляду на регулярне оприлюднення світовими ЗМІ фактів навмисного порушення російськими окупаційними військами Мінських домовленостей, командування 1 АК ЗС РФ намагається уникати використання в бойових документах формулювань, що можуть бути використані як свідчення воєнних злочинів".

Розвідкою встановлено, що "за безпосередньою вказівкою командувача 1-го АК генерал-майора ЗС РФ Валерія Асапова, постачання боєприпасів для потреб 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) оформлюється як для проведення навчальних стрільб. З цією метою підготовлено фіктивний план проведення занять з вогневої підготовки на квітень ц.р. із розрахунком кількості боєприпасів, що в десятки разів перевищує відповідні нормативи".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріли, всі напрямки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ