Чт, 2024-03-28, 13:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 25 » Бойовики застосовують нову тактику, влаштовуючи "каруселі". ВІДЕО
09:41
Бойовики застосовують нову тактику, влаштовуючи "каруселі". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі проводять перегрупування практично по всій лінії протистояння. Найбільш активно перегрупування сил і засобів противника відзначається на двох напрямках: Брянка - Стаханов і "приморський" (Маріупольський). Про це пише sprotyv.info.

Хоча інтенсивність і кількість обстрілів з боку бойовиків і підрозділів російських ЗС порівняно зменшилися, однак російсько-терористичні війська продовжують грубо порушувати мирні домовленості, проводячи обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів на окремих напрямках. Крім того, на кількох ділянках терористи продовжують вести активні наступальні дії (фіксуються атаки невеликими групами бойовиків передових позицій українських військ).

Зокрема, на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Октябрь, Заїченко, Безіменне триває зосередження сил і засобів російсько-терористичних військ. Частина сил і засобів перекидаються з півночі від н.п.Тельманово, частина заходить з боку РФ. Всього на даному напрямку зосереджено до посиленої батальйонної тактичної групи (БТГ) противника чисельністю 550-600 чол, 15 танків, близько 25 ББМ, до 20 транспортних засобів. Дану БТГ підтримує артилерійська група - понад 15 од. ствольної артилерії і 8 "кочівних" установок РСЗВ. Головний напрямок додатка сил противника - н.п.Широкіно, відзначається активність і за напрямком на Павлопіль.

Після недавніх невдалих спроб вибити українські підрозділи з їх позицій в районі н.п.Широкіно, командування російсько-терористичних військ проводить перегрупування своєю ударної тактичної групи в даному районі. Північніше цієї ділянки діє кілька розрізнених тактичних груп місцевих бойовиків і російських найманців (кожна - чисельністю 120-150 осіб, при 2-3 танках і декількох ББМ).

Зафіксовано переміщення з району Дебальцеве в район Стаханова та Первомайська залишків так званої "механізованої бригади "Привид" бойовиків. Після боїв на Дебальцевському плацдармі на сьогоднішній день "бригада" являє собою не більш ніж посилений батальйон. Значна частина бойової техніки "бригади" (24 танка, порядку 15 ББМ) виведена з ладу на ділянці від Троїцького до Чорнухине (частково - знищена повністю, що підлягають ремонту одиниці бронетехніки в даний момент евакуюються в Перевальськ і Алчевськ).

На першотравневі-Алчевському напрямку противник зосередив сили на ділянці, що прилягає до Бахмутськой трасі. Формування російсько-терористичних військ в даному районі активно використовують міномети, стрілецька зброя, зрідка обстріли позицій українських військ веде ствольна артилерія. Бойовики намагаються влаштувати "карусель": для виду показово відводиться на південь кілька одиниць бронетехніки, проте одночасно в цей же район скритно перекидаються великі сили і засоби (включаючи артилерію).

Артилерійська група противника (4 вогневих підрозділи, до 20 гармат ствольної артилерії, 12 САУ і 12 установок РСЗВ), раніше проводила обстріли з позицій у Алчевська та Стаханова по Дебальцеве, на даний момент "переорієнтувалася" у напрямку н.п.Трьохізбенка, Кримське і Новотошковка.

На ділянці Мар'їнка - Авдіївка противник продовжує обстріл і спроби вести наступальні дії в районі н.п.Марьінка, Піски, Дослідне, Авдіївка. Алгоритм дій: обстріл з мінометів, зенітних установок і великокаліберних кулеметів (іноді включається ствольна артилерія і РСЗВ), потім вперед висуваються кілька мобільних груп піхоти (зазвичай 2-3, кількістю до взводу кожна, за підтримки декількох одиниць бронетехніки - 2-3 танка, 3-4 ББМ) і намагаються "вклинитися" в стики і слабкі ділянки системи оборони українських військ. Дані наступальні дії терористів присікаються загороджувальним вогнем української артилерії.

Бойовики прагнуть різко підвищити рівень мобільності своїх вогневих засобів, активно проводячи роботи по установці на автотранспорт мінометів, крупнокаліберних кулеметів, СПГ, АГС, ПТРК. Роботи проводяться відразу на декількох підприємствах в Донецьку, Алчевську, Горлівці. Сніжному, Ровеньках.

Напередодні прес-центр АТО повідомляв про те, що зафіксовано істотне зменшення обстрілів терористами позицій сил АТО і мирних населених пунктів. З 5:00 ранку і до вечора зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Відзначимо, бойовики не відводять важке озброєння від лінії розмежування і передислоцируются, зокрема, ближче до Маріуполю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: бойовики, каруселі. ВІДЕО, нову тактику
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ