Чт, 2024-04-18, 12:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 12 » Бойовики заважають роботі місії ОБСЄ. ВІДЕО
15:14
Бойовики заважають роботі місії ОБСЄ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу жоден український військовий не постраждав, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Лисенко поінформував, що на луганському напрямку зафіксовано дев’ять обстрілів із боку противника біля с. Новоолександрівка. НЗФ застосували легке озброєння та бронетехніку.

На донецькому напрямку найбільшу кількість обстрілів скоєно в авдіївській промзоні. Також противник по одному разу порушив режим тиші в Луганському і Новгородському. Важке озброєння при цьому не застосовувалося, переважно вогонь вівся у світлий час доби. Загалом за минулу добу на донецькому напрямі вчинено сім ворожих обстрілів.

На маріупольському напрямі між 6.00 і 8.00 на ділянці фронту Водяне-Широкине противник застосовував одночасно кілька мінометних батарей і 122-мм артилерію. По позиціях сил АТО було випущено понад 90 мін і 12 артснарядів. Для коригування вогню ворог використав три БПЛА.

Інша гаряча точка - це Мар’їнка, де окупанти між 18.00 і 23.00 вчинили дев’ять обстрілів, застосувавши легке озброєння. Загалом за минулу добу на маріупольському напрямі сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема п’ять - із важкого озброєння.

Нагадаємо, на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокацію в районі Троїцького. Всього від опівночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано вісім випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і три - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

Російські військові заважають спостерігачам СММ ОБСЄ в Луганській області - розвідка

Російські військовослужбовці на території Луганської області, як і раніше, періодично перешкоджають діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Командування 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ продовжує перешкоджати діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 8 вересня спостерігачам місії заборонили доступ до районів н.п. Піонерське, Миколаївка (смуга відповідальності 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК)", - йдеться в повідомленні ГУР на сторінці ув Facebook у п'ятницю.

Українська розвідка також поінформувала про те, що протягом доби в рамках активної фази стратегічних командно-штабних навчань ЗС РФ "Кавказ 2016" в повітряному просторі Чорного моря відпрацьовано елементи повітряної розвідувально-ударної операції з блокування чорноморських проток, військово-морських баз та інших об'єктів об'єднаних збройних сил НАТО в регіоні із залученням стратегічної бомбардувальної, тактичної і розвідувальної авіації.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях сходу України, в рамках навчань "Кавказ 2016", тривали командно-штабні навчання 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ.

У зведенні ГУР також наводяться випадки небойових втрат противника. Так, 8 вересня в результаті невпорядкованою стрільби для "зняття стресу", перебуваючи в стані нервового зриву, військовослужбовець 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ застрелив свого "земляка", громадянина Росії. Щоб приховати факт надзвичайної події, командування бригади звільнило загиблого заднім числом і наказало повідомити рідним про його самогубство.

7 вересня за спробу самовільно залишити передові позиції і скоєння збройного опору був поранений військовослужбовець 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, громадянин Росії. А 6 вересня військовослужбовець 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, перебуваючи в стані алкогольного психозу, скоїв помсту за систематичні побої і завдав ножових поранень російському офіцеру.      

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: робота місії ОБСЄ, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ