Сб, 2024-04-20, 04:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 19 » Бойовики завдали ракетно-артилерійських ударів по Донецьку. ВІДЕО
18:12
Бойовики завдали ракетно-артилерійських ударів по Донецьку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Збройні сили та інші силові підрозділи виконують наказ президента України про припинення вогню.

Натомість терористи та російські військові продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Так, протягом доби терористи здійснили обстріли позицій сил АТО на Донеччині, в районах населених пунктів Вуглегірськ, Мар’їнка, Дебальцеве, Нижня Кринка, Донецький, Троїцьке, Красногорівка, Старогнатівка, Гранітне, Переможне, Піски, Малоорлівка та аеропорту Донецька.

На Луганщині терористи обстріляли міста Щастя, Центральний, Фрунзе, Чорнухине, Станицю Луганську.

Сьогодні на виконання мирного плану президента України було звільнено з полону бойовиків трьох українських офіцерів-розвідників: Доноса В.М., Іовіца Д.А., Мандажі Е.П.

Українські військові та контррозвідка фіксують нарощування сил та засобів незаконних збройних формувань, які здійснюють перегрупування та інженерне обладнання позицій. Терористи мінують автошляхи біля зайнятих населених пунктів.

Терористи завдали ракетно-артилерійських ударів по Кіровському та Петровському районах Донецька, Совєтському району та мікрорайону "Хімік" Макіївки, а також по населеному пункту Пантелеймонівка Горлівської міськради.

Росіяни продовжують активну повітряну розвідку з використанням безпілотників та авіації. Один безпілотник був зафіксований над Маріуполем, ще один - на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом. Крім того, засоби протиповітряної оборони виявили 2 військових літаки Збройних сил РФ, які на значній висоті порушили повітряний простір України на напрямку "Сєдове – Мелекине" Донецької області, здійснили маневр вздовж української берегової лінії та повернулися до Росії.

Російські підрозділи на території тимчасово окупованого Криму, про розгортання яких на півночі півострова повідомлялося вчора, за повідомленнями розвідки налічують близько 50 танків, 100 бронемашин та системи залпового вогню.

У Донецьку ситуація зберігається напруженою. Обстріли терористів пошкодили колектор газопроводу. Відключено газопостачання кількох будинків по вул. Салтикова-Щедріна і Композиторів. Без газу залишилося 172 квартири. Водночас, незважаючи на обстріли, комунальники змогли відновити газопостачання 147 квартир на Київському проспекті Донецька. Також бригади "Донецькобленерго" відновили електропостачання селища Грабарі в Куйбишевському районі. Електроенергію отримали жителі 3 багатоповерхових будинків і 200 будинків приватного сектору.

На тимчасово підконтрольних терористам територіях Донеччини та Луганщини бойовики незаконних збройних формувань продовжують тиск на фахівців сфери освіти та медиків, примушуючи їх до співпраці. Це вже спричинило відтік висококваліфікованих кадрів в інші регіони. Окрім того, значна кількість місцевих студентів переводиться до інших навчальних закладів.

Протягом доби внаслідок бойових дій 2 українських військових загинуло, 3 – поранено, 6 – зникли безвісти.

У Маріуполі військові частини та підрозділи НГУ продовжують вдосконалення системи блок-постів, ізолюючи захоплений бойовиками район. Завдяки посиленню контрольно-перепускного режиму значно зменшилася кількість випадків проникнення на територію міста диверсійних груп та поширення провокативної агітаційної літератури. Завтра та в неділю у Маріуполі святкуватимуть День міста. У програмі – парад українських вишиванок, концертна програма від кращих творчих колективів Маріуполя та молебень про мир та підтримку Збройних сил України. Забезпечувати спокій мирних громадян та порядок у місті під час святкових заходів будуть воїни Національної гвардії та правоохоронці, серед яких працівники колишнього спецзагону міліції "Беркут", які залишилися вірними присязі.

Нагадаємо, 12 вересня близько 20.00 бойовики почали масштабний штурм Донецького аеропорту. Українські військові відбили атаку, але обстріли з боку окупантів тривали.

Увечері 14 вересня активні бої поновилися.

15 вересня в РНБО повідомили, що бойовики вели вогонь по аеропорту в Донецьку цілий день.

17 вересня на заході Донецька, де розташоване летовище, знову лунали вибухи й автоматні черги.

Українським спецслужбам завдяки радіоперехопленню вдалося дізнатися, що терористи готуються застосувати хімічну зброю, щоб захопити летовище.

У районі аеропорту відзначається скупчення підрозділів регулярної армії РФ. Тут окупанти створюють ешелоновану систему ППО.

Зафіксовано перекидання кількох одиниць бойової авіації без розпізнавальних знаків ВПС Росії на прикордонні аеродроми на території РФ. Ці машини готуються до перекидання до Донецька у вигляді "ВПС Новоросії" у разі витіснення українських підрозділів з території аеропорту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: Донецьку. ВІДЕО, бойовики, ракетно-артилерійських ударів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ