Пт, 2024-04-19, 11:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Жовтень » 6 » У заклику брати участь у дебатах щодо ситуації з українською автокефалією Болгарська православна церква відмовила патріархові Кирилу
09:45
У заклику брати участь у дебатах щодо ситуації з українською автокефалією Болгарська православна церква відмовила патріархові Кирилу
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Болгарська православна церква відмовила патріархові Кирилу у заклику брати участь у дебатах щодо ситуації з українською автокефалією.

Патріарх Російської православної церкви Кирило написав листи до предстоятелів усіх православних церков із закликом обговорити ситуацію довкола України.

У Болгарії йому відмовили.

На чолі Болгарської православної церкви стоїть патріарх Неофіт. Болгарська православна церква відмовила патріархові РПЦ Кирилу в участі у дебатах щодо ситуації з наданням автокефалії Українській православній церкві.

Про це йдеться на офіційному сайті церкви. Кирило написав листи до предстоятелів усіх православних церков із закликом обговорити ситуацію довкола України.

Однак Синод болгарської церкви вирішив його відхилити. За обговорення проголосувало троє членів засідання, проти – вісім. На чолі церкви Болгарії стоїть святіший патріарх Болгарський, митрополит Софійський Неофіт.

Усього у світі є 15 православних церков.

19 квітня Верховна Рада України проголосувала за постанову про звернення президента до вселенського патріарха Варфоломія із проханням надати томос про автокефалію православній церкві в Україні.

22 квітня президент Петро Порошенко повідомив, що Вселенський патріархат почав розгляд цього питання.

2 вересня Архієрейський собор ухвалив рішення, що Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без погоджень з іншими церквами.

7 вересня у межах підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Даниїла Памфілійського зі США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

Дії Константинопольського патріарха Варфоломія щодо призначення представників в Україні у Російській православній церкві (РПЦ) назвали "грубим вторгненням" на свою канонічну територію і пообіцяли, що вони "не залишаться без відповіді".

14 вересня на позачерговому засіданні Синод РПЦ ухвалив рішення припинити свою участь у структурах, пов'язаних із Константинопольським патріархатом.

Синод також вирішив припинити спільне служіння представників РПЦ з ієрархами Константинопольського патріархату і заборонити під час богослужінь згадку про вселенського патріарха Варфоломія.

17 вересня архієпископ Даниїл Памфілійський заявив, що питання про надання автокефалії православній церкві в Україні вирішено.

5 жовтня Білоруська православна церква закликала Варфоломія припинити надання автокефалії українській церкві.

У вересні глава Білоруської автокефальної православної церкви Святослав Логін заявив, що Москва неканонічно позбавила автокефалії православну церкву Білорусі, і підтримав рішення Константинопольського патріархату про надання автокефалії Українській православній церкві.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 642 | Додав: adminA | Теги: українська автокефалія, дебати, патріарх Кирил, відмова, Болгарська православна церква
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ