Ср, 2024-04-24, 11:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 26 » Будуть сухими і спекотними останні дні літа
09:46
Будуть сухими і спекотними останні дні літа
Інші останні Прогнози погоди на сайті holosUA.com/

  В Україні після літнього похолодання і дощів знову повертається спека. Так, в п'ятницю, 26 серпня, опади очікуються на сході і півдні країни, а на вихідних дощової циклон покине території України. Як повідомляють в Укргідрометцентрі, на наступному тижні буде ясна і спекотна погода. Сайт "Сегодня.ua" з'ясував, яку погоду чекати українцям найближчого тиждня.

26 серпня грозові дощі очікуються на сході і півдні України (Харківська, Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області). Так, середня температура повітря на цій території буде коливатися в межах 23-25 градусів вище нуля. У той же час в західних і центральних областях повітря прогріється до 26 градусів вище нуля, в Києві - 25-27. Очікується мінлива хмарність.

Вже 27 серпня синоптики прогнозують незначне потепління. Так, на Заході і Півночі температура повітря вдень підніметься до 30 градусів вище нуля, в Центрі та на Півдні - 29 градусів, а на Сході - до 28 градусів. У Києві синоптики прогнозують мінливу хмарність, температура повітря буде коливатися в межах 28-30 градусів.

У неділю, 28 серпня, практично на всій території України буде ясна погода. Невелика хмарність - в східних і південних областях. При цьому в Одесі температура повітря підніметься до 33 градусів, в Донецьку - до 31, у Львові - 32, а в Києві - 30 градусів вище нуля.

Спека, за прогнозами синоптиків Укргідрометцетрі, триватиме як мінімум до початку наступного тижня. Так, у понеділок на українців чекає сонячний і теплий день. Практично на всій території країни температура повітря вдень підніметься вище 30 градусів тепла. Сама спекотна погода очікується в Одесі - тут днем температура коливатиметься в межах 31-33 градусів вище нуля, в той час як в Сумах повітря прогріється до 29 градусів.

Народний прогноз погоди

Наші предки, як повідомляє Sinoptik.ua, спостерігали 26 серпня за горобиною. Якщо до цього дня вона не цвіте - осінь буде теплою і довгою. 27 серпня вшановується пам'ять пророка Міхея. Наші пращури помітили, якщо в цей день тихий вітер, то осінь буде ясною. А ось якщо Міхей з бурею - до непогожого вересня. У минулі часи в цей день спостерігали за журавлями: якщо вони вже відлітають у вирій, то до середини жовтня мороз буде, а якщо ні - то зима пізніше прийде.

28 серпня відзначається свято Успіння Пресвятої Богородиці. З 28 серпня починається молоде Бабине літо, яке триває до 11 вересня. У минулі часи помітили, якщо молоде Бабине літо вітряне - чекай негоди на старе (з 14 по 21 вересня). Якщо в цей день погода тиха і ясна, то й осінь буде такою ж.

29 серпня відзначається свято Спаса Нерукотворного. Наші пращури говорили: "Третій Спас - хліба припас", оскільки до цього дня вже збирався новий урожай. У минулі часи помітили, якщо в цей день буде заморозок - осінь тривалою буде. А якщо журавель відлетить до третього Спаса, то на Покрову (14 жовтня) буде морозно.

30 серпня вшановується пам'ять святого Мирона Пресвітера. З 30 серпня починається осінній листопад (першою упускає лист береза, за нею липа, в'яз, черемха і т.д.). У минулі часи помітили, якщо вранці цього дня туман і роса, то погода на Мирона буде хороша.

31 серпня відзначається день святих Флора і Лавра. З цього часу починаються осінні холодні ранки, що переходять в заморозки. Останній день літа не завжди балував наших предків теплом: часто у цей день осідали важкі тумани, йшов дощ, дули вітри холодні.

Нагадаємо, цьогоріч Київ встановив уже 24 температурних рекорди.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Прогнози погоди | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: сухі спекотні останні дні літа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ