Чт, 2024-04-25, 23:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 2 » Центр оточено поліцією, знайдено три гранати, є перші затримані, в Будинку профспілок шукають міни - Одеса 2 травня. ВІДЕО
16:39
Центр оточено поліцією, знайдено три гранати, є перші затримані, в Будинку профспілок шукають міни - Одеса 2 травня. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 За вказівкою місцевої адміністрації до 10 травня в Одесі посилили заходи контролю правопорядку. На даний момент проїзд центральною частиною і в районі Куликова поля обмежено, повідомляє УНІАН.

Дороги закрито для машин з 7 ранку і до півночі, рух громадського транспорту змінено. На входах до Куликового поля встановили металошукачі.

Правоохоронці очікують, що в другу річницю трагічних подій на Куликовому полі в Одесі можливі спроби провокацій.

Під час травневих свят вулиці міста також патрулюватимуть антитерористичні групи на бойовій техніці.

На можливі непередбачені обставини під час свят посилено заходи з екстреного реагування медиків в разі потреби. У місто стягнуто підрозділи з різних частин України.

Всього в цей період Одесу патрулюватимуть близько 3 тисяч правоохоронців, в тому числі бійці спецпідрозділу "Альфа" і Нацгвардії.

Водночас, в Одесі правоохоронці перевіряють інформацію про замінування Куликового поля, на якому сьогодні мають відбутися масові акції.

Як повідомив заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції Віктор Вдовін, о 7:55 невідомий заявив про те, що Куликове поле заміновано.

За інформацією відділу комунікації ГУ НП Одеси, мова йде про будівлю Будинку профспілок.

Наразі вибухотехніки обстежують територію. За словами Вдовіна, Куликове поле, як і планувалося, оточено правоохоронцями. Для того, щоб потрапити на територію, необхідно пройти через спецрамки (металошукачі).

По периметру площі - огороджувальна стрічка, рух транспорту в цих околицях суворо обмежено.

"Станом на ранок 2 травня, о 7.55 на телефон "102" надійшов дзвінок "про замінування" на Куликовому полі в Одесі. На місце негайно виїхали вибухотехніки та слідчо-оперативна група Нацполіції. Там знаходиться і начальник ГУНП в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе. Здійснюються всі необхідні заходи для перевірки даної інформації", - написав радник глави МВС Зорян Шкіряк в своєму Facebook.

Раніше повідомлялося, що в Одеському регіоні прикордонники на час травневих свят перейшли на посилений варіант несення служби.

Мета заходів - недопущення проникнення під виглядом мирних громадян терористів і провокаторів, а також провезення зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через державний кордон. Також особлива увага приділяється морській ділянці кордону.

Пізніше у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомили, що в результаті перевірки території Куликового поля жодних вибухових пристроїв не виявлено.

Співробітниками поліції вживаються першочергові розшукові заходи щодо встановлення особи, яка надала неправдиві дані в поліцію.

"Згідно з чинним законодавством, подібні діяння караються за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років", - акцентували у відділі.

Водночас, Куликове поле досі оточене поліцією, яка не пропускає бажаючих потрапити до Будинку профспілок. Понад 150 людей стоять біля оточення правоохоронців, вимагаючи пропустити їх на площу - до Будинку профспілок.

Чимало людей принесли квіти, щоб покласти їх у пам'ять про загиблих 2 роки тому.

Правоохоронці поки нікого не пропускають, посилаючись на наказ керівництва - у зв'язку з повідомленням про замінування Куликового поля і виявлення гранат у прилеглому підземному переході. Люди періодично намагаються прорватися на зазначену територію і конфліктують з бійцями, які стоять в оточенні.

Деякі складають принесені квіти біля клумби перед Куликовим полем або залишають на асфальті.

Томбінський закликає Україну провести незалежне і прозоре розслідування

Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський закликає українську владу до проведення незалежного та прозорого розслідування трагедії 2 травня в Одесі.

Про це сказано в його заяві на сторінці в Facebook.

"Я закликаю українську владу дотримуватися рекомендацій Міжнародної дорадчої групи Ради Європи і провести незалежне і прозоре розслідування. Всі ті, хто несе відповідальність за злочини, повинні постати перед судом", - підкреслив Томбінський.

Він нагадав про жертви трагедії.

"Сьогодні ми відзначаємо другу річницю трагічних подій в Одесі, що відбулися 2-го травня 2014 року. Тоді більше 40 людей загинули і понад 200 були поранені", - зазначив глава представництва ЄС.

В центрі Одеси поліція знайшла три гранати і затримала чоловіка з димовою шашкою

Недалеко від Куликового поля в підземному переході біля Одеського залізничного вокзалу поліція знайшла три гранати.

Як повідомила головний спеціаліст відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області Дарина Ярчук, за даним фактом розпочато перевірку, передає "Інтерфакс-Україна".

Прохід до Куликового поле, де 2 травня на 14.00 запланована панахида за загиблими в Будинку профспілок, досі закрито через повідомлення про мінування.

Також за інформацією Приморського відділу поліції, в центрі Одеси затримано чоловіка з димовою шашкою.

"Під час оперативного відпрацювання території оперативного обслуговування співробітники поліції на вул. Дерибасівській біля автомобіля марки "Газель" виявили вибуховий пристрій, схожий на димову шашку. На місці події також був затриманий 20-літній чоловік, причетність якого до даної події встановлюється", - повідомили у поліції.

Крім того, за даними правоохоронців, "на Куликовому полі затримано нетверезого чоловіка, який, намагаючись пройти через металошукач-рамку, кидався в бійку з поліцейськими, чим порушив громадський порядок".

Правопорушника затримано, триває перевірка, зазначається в повідомленні.

Станом на 12:50 поліція затримала ще чотирьох чоловіків, які порушували громадський порядок на Куликовому полі.

Проукраїнські активісти перенесли панахиду на вечір

Проукраїнські активісти в Одесі домовилися про перенесення поминальних заходів, запланованих у понеділок, 2 травня, на 12:00 на Соборній площі, на Грецьку площу на 20:00.

"Закликаємо патріотів долучитися до заходу і віддати шану нашим Героям, ціною життів яких ми не допустили в наш дім війну, яка могла тут виникнути за "донецьким сценарієм", - йдеться в анонсі заходу на сторінці одеського "Правого сектора" в соцмережі.

Причини перенесення при цьому не вказуються.

Як повідомлялося, 2 травня в Одесі відбудеться дві панахиди за загиблими в подіях 2 травня 2014 року.

"Правий сектор" заявляє, що появу "Оппоблоку" на Куликовому полі буде розцінено як провокацію

"Правий сектор" в Одесі зробив заяву, що поява на Куликовому полі депутатів Верховної Ради від "Опозиційного блоку" буде розцінено "виключно як провокацію".

Цю заяву розміщено регіональною організацією "Правого сектора" у Facebook.

"З достовірних джерел нам відомо, що на Куликовому полі, крім спроби проведення сепаратиського шабашу, повинна відбутися піар-акція представників "Опозиційного блоку", - сказано в заяві.

У ній наголошується, що, зокрема, в Одесу мають прибути "вороги української нації" Нестор Шуфрич, Микола Скорик, Наталія Королевська і Юрій Бойко.

"Заявляємо, що допущення даних осіб до Одеси буде розцінюватися суспільством виключно як провокація, спрямована на дестабілізацію ситуації і осквернення пам'яті захисників нашого народу. В час, коли Росія веде неоголошену війну проти України, проведення будь-яких акцій антиукраїнськими елементами є злочином...", - сказано в заяві.

"Правий сектор" акцентує на тому, що всю відповідальність за можливі наслідки, які можуть бути в разі присутності вищеназваних депутатів у місті, буде нести чинна українська влада.

Раніше голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що в Одесі 2 травня провокатори хочуть "прикритися" політиками та постраждалими два роки тому сім'ями, використовуючи апробовану Росією в анексованому Криму тактику - "попереду старі, жінки і діти, а за ними спецназ і війська".

В одеському аеропорту активісти заблокували депутатів "Опоблоку"

У міжнародному аеропорту "Одеса" проукраїнські активісти блокують народних депутатів від "Опозиційного блоку", що прибули в місто.

Як повідомив представник місцевого "Автомайдану", кілька десятків активістів приїхали на машинах з українськими прапорами до міжнародного аеропорту "Одеса". Вони розгорнули великий банер "2 травня - день пам'яті жертв кремлівської пропаганди і русифікації".

За даними співрозмовника агентства, в аеропорту вже перебувають депутати від названої політсили Юрій Бойко і Вадим Новінський.

Крім того, за його словами, в місто прибули автомайданівці з кількох регіонів країни, щоб "підтримати одеситів у річницю трагічних подій 2014 року".

Одеський "Правий сектор" також заявив, що представники патріотичних сил міста прибули до аеропорту з метою не допустити "депутатів-регіоналів, адептів руського міра і посібників Москви". Як підкреслили в "Правому секторі", вони вважають неприпустимим пустити названих депутатів до Одеси.

Довідка. 2 травня 2014 року почалися зіткнення в центрі Одеси, де були застрелені кілька людей. Потім активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: затримані, центр, три гранати, Міни, Одеса 2 травня, Поліція, Будинок профспілок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ