Ср, 2024-04-24, 02:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Через "допінговий" скандал олімпійці вимагають перерозподілити медалі росіян на Іграх-2012
17:21
Через "допінговий" скандал олімпійці вимагають перерозподілити медалі росіян на Іграх-2012
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Американська бігунка Алісія Монтаньє заявила, що хотіла б отримати медаль Олімпійських ігор-2012 через звинувачення WADA проти росіянок Марії Савінової і Катерини Поістогової, передає агентство "Р-Спорт".

У понеділок, 9 листопада, комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендувала довічно відсторонити п'ятьох російських спортсменів за порушення антидопінгових правил перед Олімпійськими іграми в Лондоні в 2012 році, які були приховані Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF) і Російським антидопінговим агентством (РУСАДА). З-поміж них Савінова та Поістогова, які посіли перше і третє місце в бігу на 800 метрів на Іграх в Лондоні відповідно.

Монтаньє у фінальному забігу фінішувала п'ятою і тепер може отримати бронзу у разі анулювання результатів російських спортсменок.

"Насправді неймовірно боляче думати про той момент, про ту поразку. Я не можу повернути його. Звичайно, я хочу отримати те, що по праву належить мені. У той же час це неймовірно сумна подія", - цитує Монтаньє Washington Post.

Австралійський ходок Джаред Таллент знову заявив, що розраховує домогтися позбавлення росіянина Сергія Кірдяпкіна золотої медалі Олімпіади в Лондоні в ходьбі на 50 кілометрів після публікації доповіді незалежної комісії WADA. Таллент у Лондоні став другим.

"Твердження WADA абсолютно приголомшливі. Це означає, що людина, яка перемогла мене в Лондоні, Сергій Кірдяпкін, ймовірно, повинен був бути дискваліфікований ще в 2011 році, але IAAF зуміла зробити так, що його дискваліфікація настала після Олімпіади", - цитує Таллент агентство Reuters.

Раніше Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) дискваліфікувало Кірдяпкіна на три роки і два місяці з 15 жовтня 2012 року, але зберегло за ним титул чемпіона Олімпіади-2012.

9 листопада в Женеві відбулася прес-конференція WADA, на якій незалежна комісія звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016.

У WADA вважають, що міністр спорту РФ Віталій Мутко був обізнаний про численні маніпуляції з допінг-пробами, а системне застосування допінгу в країні покривала ФСБ. Сам Мутко ці підозри відкинув і заявив, що проблеми з допінгом є не тільки у РФ та що ізоляцією країни нічого не вирішити. IAAF згодом дала ВФЛА тиждень на те, щоб відповісти на звинувачення WADA.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: допінговий скандал, медалі росіян, Ігри-2012, Перерозподіл, олімпійці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ