Чт, 2024-03-28, 15:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 7 » ЦВК не хоче рахувати у проблемних округах. Опозиція подає до суду
18:46
ЦВК не хоче рахувати у проблемних округах. Опозиція подає до суду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Кандидати в депутати від Об’єднаної опозиції на округах, в яких Центральна виборча комісія "не змогла" встановити результати голосування, подають позови до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати постанову ЦВК про неможливість встановлення підсумків голосування в цих округах та зобов’язати Центрвиборчком встановити підсумки виборів за протоколами дільничних виборчих комісій. Про це повідомили в прес-службі партії "Фронт Змін".

Позови до суду подають кандидати в депутати в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194 та 197. Об’єднана опозиція "Батьківщина" долучилася до позовів як третя особа на боці позивачів.

У позовах зазначається, що своїм рішенням про неможливість встановлення результатів голосування на цих округах та зверненням до Верховної Ради про проведення повторних виборів ЦВК "фактично незаконно самоусунулася від свого обов’язку встановити підсумки голосування".

"Твердження ЦВК про неможливість встановлення підсумків голосування є безпідставним, адже ЦВК може достовірно встановити волевиявлення виборців на підставі первинних протоколів ДВК у цих округах. Жодних підстав для неврахування документів, які були належним чином передані ОВК та прийняті нею, закон про вибори не передбачає", - зазначається в позовах.

Опозиціонери підкреслюють, що "правових підстав для можливого проведення повторних виборів народних депутатів України в цих одномандатних округах не існує".

Зокрема, Об’єднана опозиція вимагає: визнати незаконною та скасувати постанову ЦВК від 05.11.2012 року "Про неможливість достовірного встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197 та 223" та звернення до Верховної Ради щодо прийняття нею рішень стосовно проведення повторних виборів.

Також опозиціонери вимагають зобов’язати ЦВК встановити підсумки голосування в цих округах як по одномандатному, так і багатомандатному округами за протоколами ДВК та зобов’язати ЦВК за результатами встановлення підсумків голосування в межах одномандатних виборчих округів визнати обраними кандидатів від опозиції.

Бригинець: перевибори в 5 округах - це "зачистка" під Льовочкіна й інших "безробітних"

Перевибори в 5 округах ініційовані, щоб провести у ВР чиновників, які програли вибори, залишилися без місць у списках або без посад. Про це на своїй сторінці в Facebook написав кандидат від опозиції, що переміг на 217-му окрузі в Києві, Олександр Бригинець, передає Цензор.НЕТ.

Він навів як приклад ситуацію з головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним, який може бути найближчим часом звільнений.

"Це "зачистка" п'яти округів для кандидатів від влади, які не змогли перемогти в інших округах або не потрапили у списки. Або будуть зміни в уряді, в Секретаріаті президента, і ці люди залишаться без посади. П'ять округів, звичайно, не вистачить на всіх, але крок для коректування є... Я упевнений, що там вже не підуть Засухи, Губські, там підуть Льовочкін, Попов, Присяжнюк, які залишаться без роботи", - зазначив Бригинець.

Опозиціонер також висловив упевненість, що по тих округах, де ЦВК призначить перевибори, від опозиції мають бути виставлені ті ж представники, які брали участь у виборах 28 жовтня.

"Наприклад, по 223-му округу повинен йти "свободівець" Юрій Левченко. Є п'ять людей від опозиції, які вже виграли вибори. У них вкрали перемогу. Ми повинні їм її повернути", - написав Бригинець.

Лавринович: рекомендація ВР щодо повторних виборів незаконна

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає незаконним рішення ЦВК про неможливість встановлення достовірних результатів голосування в 5 округах і рекомендацію Верховній Раде призначити в них повторні вибори, повідомляють "Українські новини".

"У законі не передбачено таке рішення", - сказав Лавринович.

При цьому міністр юстиції відмовився обговорювати цю тему і назвати свій варіант законного виходу з ситуації, що склалася.

Член ЦВК: Центрвиборчком не буде встановлювати результати в п'яти проблемних округах

Центральна виборча комісія не встановлюватиме результатів голосування в п'яти проблемних округах, заявив член ЦВК Михайло Охендовський, передає Інтерфакс-Україна.

"У 5 проблемних округах результати встановлюватися не будуть", - заявив Охендовський журналістам в середу, 7 листопада.

За його словами, ЦВК вже прийняла ухвалу про неможливість встановити результати волевиявлення громадян в цих округах.

"Нічого іншого не буде", - підкреслив Охендовський.

Водночас, за його словами, по голосуванню в багатомандатному загальнодержавному окрузі протоколи цих окружних комісій будуть враховані Центрвиборчкомом при складанні відповідного протоколу.

Як відомо, Верховна Рада України 6 листопада схвалила постанову, якою пропонується рекомендувати Центральній виборчій комісії призначити повторні вибори в 5 одномандатних округах - №94, 132, 194, 197, 223.

Раніше повідомлялось, що лідери опозиції вимагають від ЦВК встановити результати виборів на 13 проблемних округах.

Магера каже, що перевибори будуть не раніше березня

Заступник голови ЦВК Андрій Магера вважає, що повторні вибори на 5 проблемних округах можуть відбутися не раніше березня, повідомила "Українська правда".

Про це заступник голови ЦВК наголосив у коментарі журналістам у середу, 7 листопада.

"Верховна Рада сьомого скликання ще повинна обрати керівництво, сформувати комітети, і тільки тоді перейти до законотворчості. Тому дострокові вибори можуть бути не раніше березня", – заявив він.

Магера також не бачить сенсу звертатися ще раз до чинної Верховної Ради щодо змін до законодавства.

За його словами, ЦВК ухвалить підсумковий протокол по багатомандатному округу і більшості одномандатних.

"Але протоколи по 5 округах навряд чи хтось із членів ЦВК підпише. Можливо, я помиляюся, але мені здається, всі члени ЦВК розуміють недостовірність цифр по цих округах", – сказав Магера.

Він також послався на 99-ту статтю закону про вибори народних депутатів, яка дозволяє членам ЦВК не підписувати протоколів по одномандатних округах.

Коментуючи заяву Кличка про необхідність перевиборів по всій Україні, Магера висловив переконання, що для цього немає підстав.

"По абсолютній більшості мажоритарних округів немає підстав проводити повторне переголосування. На мою думку, перелік проблемних округів – 5, і треба працювати над тим, як гарантувати виборчі права цим громадянам", - заявив Магера.

Він також зауважив, що 5 округами список проблемних округів не вичерпується.

"Для того, щоб там детальніше розібратися з ситуацією, ми вивчатимемо протоколи, акти, скарги, заяви, щоб ЦВК могла виявити реальне волевиявлення", – додав він. Магера також вказав, що Верховна Рада зможе працювати і без цих 5 депутатів, бо для її легітимності достатньо 300 депутатів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: рахувати у проблемних округах, ЦВК, суду
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ