Чт, 2024-03-28, 13:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 25 » Децентралізація відкладається. "Народний фронт" хоче референдуму. ВІДЕО
09:33
Децентралізація відкладається. "Народний фронт" хоче референдуму. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Необхідно шукати 300 голосів для підтримки змін до Конституції стосовно децентралізації влади. Про це голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив в інтерв’ю одному з телеканалів, пише УНІАН.

"Зараз очевидно, що треба додатковий час - невеликий - напевно для того, щоб провести додаткові дискусії з політичними силами, які мали б прийняти рішення, що вони йдуть своїми голосами - не розмовами, а голосами, - ідуть на децентралізацію", - сказав він.

За словами Гройсмана, ті, хто виступає проти ухвалення цих змін, виступають проти передачі владних повноважень з центру на місця.

"Ця Конституція (йдеться про зміни до Конституції в частині децентралізації – ред.) насправді є основою для передачі повноважень на місця, і фактично дехто бореться проти цієї Конституції для того, щоб влада і далі залишалась у центрі. Якщо влада й надалі залишатиметься у центрі - у нас в управлінні країною збережеться бардак і безвідповідальність", - підкреслив Гройсман.

Голова ВР зауважив, що парламент наступного пленарного тижня (з 26 по 29 січня) не голосуватиме за ці зміни до Основного Закону.

"Ми не плануємо на цей пленарний тиждень розгляд цього питання. Оскільки зараз ще тривають дискусії", - сказав він.

При цьому спікер нагадав про подання 51 народного депутата України до Конституційного Суду щодо тлумачення слів про наступну чергову сесію Верховної Ради.

"Ви знаєте про подання народних депутатів України, і я думаю, що воно є абсолютно правомірним,.. коли ми можемо розглядати зміни до Конституції остаточно, і далі ми будемо вже визначатися, коли може бути це відповідальне голосування", - сказав Гройсман.

При цьому він підкреслив, що для ухвалення змін до Основного Закону необхідно, аби їх підтримали 300 народних депутатів.

"На превеликий жаль, зараз цю реформу надзвичайну важливу, надзвичайно позитивну і конструктивну намагаються загнати в обійми фейків про Донбас - особливий статус або федералізацію, або якісь інші речі. Фактично йде намагання задушити цей процес", - підкреслив Гройсман.

За словами голови ВР, він ніколи б не дозволив собі навіть думати про те, що Україну треба федералізувати.

"Це просто маячня", - сказав він.

Гройсман також наголосив, що у змінах до Конституції немає норми про якийсь особливий статус Донбасу.

Як повідомлялося, 31 серпня 2015 року Верховна Рада схвалила у першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації.

Згідно з регламентом ВР, парламент ухвалює відповідний законопроект у першому читанні щонайменше 226 голосами. На наступній сесії для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно не менш як 300 голосів народних депутатів.

9 грудня у Комітеті ВР з питань правової політики та правосуддя наголосили, що в разі, якщо до кінця поточної сесії (2 лютого) конституційний законопроект щодо децентралізації не буде розглянутий, то він вважатиметься відхиленим.

Водночас 19 січня 2016 р. до Конституційного Суду надійшло подання 51 народного депутата (переважно із фракцій "БПП" і "Народний фронт") щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції "на наступній черговій сесії Верховної Ради України" в контексті ухвалення змін до Основного Закону в частині децентралізації.

Депутати просять КС розтлумачити: йдеться про наступну за номером сесію парламенту або ж "мається на увазі будь-яка інша наступна сесія Верховної Ради".

23 січня президент України Петро Порошенко заявив, що у Верховній Раді є 300 голосів для ухвалення змін до Конституції щодо децентралізації, і вони можуть бути прийняті на наступній сесії парламенту у І півріччі 2016 року.

"Народний фронт" підтримає зміни до Конституції щодо децентралізації тільки після референдуму, − Аваков

Фракція "Народного фронту" у Верховній Раді не буде голосувати за проект закону про внесення поправок до Конституції стосовно децентралізації, якщо ці зміни не підтримають громадяни на референдумі. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Фундаментальні зміни до Конституції не можуть вирішуватися в кулуарах парламенту чи на переговорах в іноземних столицях. Спочатку слово повинен сказати народ України", − йдеться в повідомленні.

Порушуючи питання, з ким мають обговорюватися зміни до Конституції, Аваков зазначив, що, перш ніж просити порад у американців, у німців з французами і у Венеціанської комісії, потрібно спочатку "в народу України отримати мандат на такі технічні консультації і таку розмову".

"Єдиною умовою голосування фракції "Народного фронту" з найважливіших питань Конституції України може бути вердикт референдуму українців", - написав Аваков.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за проведення референдуму щодо змін до Конституції. Глава уряду підкреслив, що референдум по Конституції і є "прямим народовладдям у вільній та демократичній країні, за яку ми боролися два роки тому на Майдані і зараз захищаємо зі зброєю в руках".

"Опозиційний блок" проголосує за зміни до Конституції стосовно децентралізації, - Бойко

Фракція "Опозиційний блок" проголосує за зміни до Конституції щодо децентралізації, але поки що 300 голосів у парламенті для ухвалення цих змін немає. Про це лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив в ефірі одного з телеканалів.

Він підкреслив, що виконання Мінських домовленостей можливе тільки у випадку ухвалення змін до Конституції України стосовно децентралізації. При цьому Бойко додав, що фракція готова голосувати за ці зміни.

Бойко вважає, що зміни, які стосуються деяких територій Донбасу, "дають можливість прийняти в подальшому закони, які дозволять політичним шляхом врегулювати конфлікт".

"Це для нас принципово, і, виходячи з цього, ми розглядаємо можливість голосування цього разу", - сказав Бойко.

При цьому лідер фракції "Опозиційний блок" додав, що є багато питань щодо префектів, "але для нас принциповою є можливість реалізувати ті бажання і сподівання людей всієї нашої країни щодо завершення воєнного конфлікту, а це можливо тільки у разі неухильного дотримання Мінських угод усіма сторонами".

Разом з тим Бойко визнав, що на сьогодні в парламенті немає необхідних 300 голосів для ухвалення змін до Конституції стосовно децентралізації.

"Поки що голосів не вистачає", - зазначив він.

За словами Бойка, всередині правлячої коаліції ведеться багато суперечок з питання Донбасу.

"Неправильно, на нашу думку, трактується поняття про особливе законодавство на цій території - наші опоненти думають, що це якийсь особливий статус, але насправді особливе законодавство дозволяє врегулювати воєнний конфлікт і повернути ці території, цих людей в Україну", - сказав Бойко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: Народний фронт, референдум, децентралізація відкладається
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ