Чт, 2024-03-28, 15:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 15 » Децентралізацію дорожньої галузі Мінінфраструктури продовжить та просить створити дорожній фонд
16:50
Децентралізацію дорожньої галузі Мінінфраструктури продовжить та просить створити дорожній фонд
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Міністерство інфраструктури продовжить реформу децентралізації дорожньої галузі і наполягає на створенні дорожнього фонду для фінансування ремонту і будівництва автомобільних доріг за рахунок збору акцизу від ввезення нафтопродуктів у країну.

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив новопризначений міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Це ухвалення законопроекту про дорожній фонд, передача місцевих доріг, техніки і засобів на місця, запуск незалежного контролю, що унеможливить зловживання в цій галузі", - сказав Омелян про головні плани міністерства в дорожній галузі на 2016 рік.

"Немає дорожнього фонду - немає доріг. Це ілюзія, що за рахунок бюджетного фінансування щось зможемо відремонтувати", - зазначив Омелян і додав, що для ухвалення цього законопроекту міністерство продовжить консультації з Міністерством фінансів і Верховною Радою.

Як повідомлялося, 29 березня Верховна Рада відхилила законопроект про створення державного дорожнього фонду для фінансування ремонту і будівництва автомобільних доріг України, який повинен наповнюватись за рахунок збору акцизу від ввезення нафтопродуктів у країну. За ухвалення зазначеного законопроекту проголосували 182 депутати за необхідного мінімуму 226 голосів. При цьому, до голосування, транспортний комітет одноголосно підтримав створення дорожнього фонду.

За словами екс-міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, якщо буде створено цільовий державний дорожній фонд, то в 2016 році в цей фонд може надійти 40 млрд грн, з яких близько 26 млрд грн буде спрямовано на дороги державного значення, решту – на дороги місцевого значення.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2015 року глава Мінінфраструктури заявив, що для того, щоб за 10 років реанімувати всі дороги державного значення в Україні, потрібно буде щорічно витрачати на їхній ремонт і обслуговування 40-50 млрд грн.

Зазначимо, Міністерство інфраструктури України та Міжнародний банк реконструкції та розвитку, що входить до групи Світового банку, 19 листопада підписали кредитний договір про надання 560 млн дол. на розвиток дорожньої інфраструктури України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: децентралізація дорожньої галузі, дорожній фонд, Мінінфраструктури
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ