Пт, 2024-03-29, 10:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 15 » Демчишин - "Нафтогаз" на європейському ринку купує газ дешевше ніж 200 дол./тис. куб. м
16:04
Демчишин - "Нафтогаз" на європейському ринку купує газ дешевше ніж 200 дол./тис. куб. м
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Ціна купівлі природного газу НАК "Нафтогаз України" на європейському ринку впала нижче ніж 200 дол. за тис. куб. м, повідомив міністр палива та енергетики України Володимир Демчишин, передає Інтерфакс-Україна.

"На даний момент "Нафтогаз" закуповує газ за ціною менш як 200 дол. без урахування транспортування", - сказав міністр на селекторній нараді в Києві в п'ятницю, 15 січня.

НАК "Нафтогаз України" вдень раніше повідомила, що в період з грудня 2015 року по березень 2016 року законтрактувала 1,7 млрд куб. м газу за ціною від 188 дол. за тис. куб. м до 211 дол. за тис. куб. м у компаній Noble Clean Fuels Limited, Engie SA, Axpo Trading AG, E.ON Global Commodities SE і Eni trading & shipping SpA у рамках закупівлі за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку.

У компанії додали, що контрактуватимуть газ на європейському ринку на конкурентних умовах також за власні кошти.

Середньозважена ціна імпорту природного газу "Нафтогазом" з усіх напрямків у третьому кварталі 2015 року знизилася до 266 дол. за 1 тис. куб. м з 268 дол. за 1 тис. куб. м в другому кварталі і 315 дол. за 1 тис. куб. м в першому кварталі 2015 року. Зокрема в Європі ціна закупівлі становила без урахування транспортування - відповідно 258 дол., 267 дол. і 293 дол. за тис. куб. м, а з урахуванням транспортування до кордону України – 266 дол., 275 дол. і 301 дол. за тис. куб. м.

Демчишин критикує підприємства теплокомуненерго за перевитрату газу в умовах не надто низьких температур.

"Що стосується ТКЕ: на сьогодні ми споживаємо на 15-20 млн куб. м газу на добу більше, ніж у грудні (за порівнянної температури – ред.). Мені незрозуміло, чому ви не відстежуєте температуру довкілля", - сказав він.

Демчишин наголосив, що, згідно з рішеннями уряду, споживачі платитимуть за тепло з коригуванням на реальну температуру довкілля.

"Кожен суб'єкт, що виробляє теплову енергію, повинен щодня відстежувати температуру довкілля й температуру теплоносія, - тепер це не просто побажання. Кошти, які ви отримуєте, залежатимуть від температури", - сказав він.

Міністр зазначив, що у випадку "переопалення" у ТКЕ виникатимуть дисбаланси - вони отримуватимуть від споживачів менше коштів, ніж вартість усієї наданої ними теплової енергії.

"Я не знаю, за який рахунок ви збираєтеся це компенсувати. Компенсації відповідно до різниці в тарифах цього року не передбачено", - резюмував Демчишин.

Нагадаємо, раніше Демчишин заявив, що Україна готова купувати газ у Росії в першому кварталі наступного року тільки за ціною, яку можна порівняти з європейською, а це зараз менше ніж 200 доларів за тисячу кубометрів. А у Росії погодилися продавати газ для України по 212 доларів за тисячу кубометрів.

Запаси вугілля на складах теплових електростанцій України станом на п'ятницю становлять 2,7 млн тонн, що вище за попередньо заплановані показники, зазначив Демчишин.

"На сьогодні понад 2,7 млн тонн вугілля на складах. Це більше, ніж ми планували на 1 січня 2016 року", - сказав він.

Демчишин нагадав, що також замовлено постачання вугілля з ПАР - "один корабель у дорозі, а один на підході".

Нагадаємо, з кінця листопада Росія й окуповані бойовиками райони Донбасу припинили відвантажувати вугілля в Україну через припинення постачання електроенергії в анексований Росією Крим.

Наприкінці листопада 2015 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк визнав, що в Україні недостатньо вугілля для проходження зимового періоду.

Демчишин, у свою чергу, заявляв, що запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, з урахуванням тих обсягів імпортного вугілля з ПАР, які вже завантажені на судна, достатні для забезпечення стабільності роботи енергосистеми України протягом 50 днів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: газ, Нафтогаз, 200 дол./тис. куб. м, європейський ринок, демчишин
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ