Вт, 2024-04-16, 21:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 18 » Демократичні політсили Яценюк закликає "перегорнути сторінку". З Порошенком і "БПП" зустрінеться ще раз
19:08
Демократичні політсили Яценюк закликає "перегорнути сторінку". З Порошенком і "БПП" зустрінеться ще раз
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає президента України Петра Порошенка, фракцію "Блоку Петра Порошенка" і всі демократичні сили "перегорнути сторінку", щоб не допустити повторення помилок минулого і розвалу країни.

"Я звертаюся до президента, до його фракції і до всіх здорових і демократичних сил: "Перегорнули сторінку". Ми не маємо права допустити жахливого сценарію розпаду країни і не маємо права повторювати помилки 2005 року", - сказав він на засіданні Кабміну в середу, 18 лютого, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Яценюк наголосив, що його рука простягнута президентові Порошенку і його фракції. "Не лише моя, а й усієї фракції "Народний фронт", яка є разом з президентською фракцією основою коаліції і основою змін у країні", - додав він.

Прем'єр вважає, що зараз ситуація набагато складніша, ніж була в 2005 році, тому усі повинні "взятися за руки", забути про минулі образи і взяти на себе усю відповідальність за долю країни. "Іншого варіанта і рецепту просто немає", - заявив Яценюк.

Він заявив, що проведе повторні бесіди з президентом і керівництвом фракції "БПП" з приводу підтримки уряду.

"Я проведу сьогодні консультації з Радикальною партією, ще раз поговорю з президентом, з керівником його фракції. Треба прибрати емоції, вони ні до чого", - сказав Яценюк.

Коментуючи вихід фракції "Самопоміч" із коаліції, Яценюк сказав, що треба вміти брати на себе політичну відповідальність.

"Я можу тільки поспівчувати їм (фракції "Самопоміч"). Треба вміти нести політичну відповідальність. Але ми не дамо кинути країну у вир нестабільності, хаосу, відсутності зовнішньої підтримки, реформ, економічної та політичної дестабілізації", - сказав прем'єр на засіданні Кабміну.

Яценюк укотре висловив переконання, що вихід фракції "Самопоміч" з коаліції пов'язаний з бажанням домогтися дострокових парламентських виборів. "Вихід з коаліції пов'язаний з тим, що у них, зрозуміло, провалився перший план - відставити уряд, зрозуміло, що новий уряд вони не в змозі сформувати, і дострокові вибори", - сказав він.

Яценюк додав, що після провалу цього сценарію почали реалізовувати другий: "Давайте розвалимо коаліцію, і також реалізуємо ідею про дострокові вибори".

Як повідомлялося, фракція "Самопоміч" вийшла з парламентської коаліції. Про це рішення партії лідер фракції Олег Березюк заявив сьогодні, 18 лютого, після надзвичайного засідання політсили.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться у вересні.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції. У вересні 2015 року коаліцію полишила Радикальна партія.

Без представників "Самопомочі", тимошенківців і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дострокових виборів парламенту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: БПП, Яценюк, порошенко, демократичні політсили
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ