Пт, 2024-03-29, 08:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 7 » День Повітряних Сил ЗСУ в Україні відзначають
13:59
День Повітряних Сил ЗСУ в Україні відзначають
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Цей день відзначається згідно з Указом Президента від 27 червня 2007 року у першу неділю серпня.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України "героями сучасності".

Про це йдеться сьогодні, 7 серпня, у його вітанні з нагоди Дня Повітряних Сил ЗСУ.

"Служба в Повітряних Силах - професія, яка потребує високого рівня майстерності, витривалості та героїзму. Саме ці якості кожен з вас уособлює, щодня гідно виконуючи свій обов`язок", - зауважив Турчинов.

За його словами, професія військового сьогодні є життєво важливою для країни, вона користується повагою та підтримкою всього суспільства. "Країна пишається вами і вашою щоденною службою! Ви - герої сучасності, які стоять на сторожі Батьківщини!" - наголосив секретар РНБО.

Він також подякував військовослужбовцям за службу, побажав завжди повертатись з бойових чергувань до родин. "Нехай Господь благословить вас та ваші родини. Слава Україні!" - сказано у вітанні.

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман висловив вдячність військовослужбовцям Повітряних Сил Збройних Сил України за зразкове виконання обов’язку.

Про це йдеться у привітанні глави уряду з нагоди Дня Повітряних Сил ЗСУ.

"Сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем Повітряних Сил Збройних Сил України! З нагоди свята висловлюю глибоку вдячність всьому особовому складу, ветеранам та працівникам Повітряних Сил Збройних Сил України за зразкове виконання військового обов’язку, сумлінну працю та відданість своєму народові", - наголосив Гройсман.

Він побажав військовим і їхнім рідним здоров’я, миру, щастя, достатку та злагоди.

Історія світової авіації тісно пов’язана з українською землею.

Тут творили конструктор одного з перших літаків, що піднявся у повітря, Олександр Можайський, засновник теорії ракетобудування Микола Кибальчич, творець бойових ракет Олександр Засядько. Імена киян Ігоря Сікорського та Дмитра Григоровича стали всесвітньо відомими завдяки збудованими літальними апаратами.

Безстрашні українські льотчики-аси Костянтин Арцеулов і Володимир Дибовський зуміли "приборкати" пострах перших авіаторів – штопор. Мужній і талановитий пілот Євграф Крутень заклав підвалини тактики винищувальної авіації, на які спираються і сьогоднішні прийоми повітряного бою.

В Одесі промисловцем Артуром Анатра був створений один із перших у Російській імперії авіаційних заводів. Після розпаду Радянського Союзу і проголошення у 1991 році незалежності, Україна успадкувала одне із найпотужніших у Європі авіаційних угруповань із сучасними літальними апаратами.

На базі цього угруповання 17 березня 1992 року були створені Повітряні Сили України. До складу Повітряних Сил входять бомбардувальна, винищувальна, штурмова, розвідувальна, транспортна авіація та зенітні, ракетні та радіотехнічні війська.

Разом з тим до них входять окремі військові частини і підрозділи спеціальних військ – розвідувальних, інженерних, радіаційних, хімічних і бактеріологічного захисту, зв’язку, автоматизованих систем управління та радіотехнічного забезпечення, радіоелектронної боротьби, метеорологічного забезпечення, частини матеріально-технічного і медичного забезпечення та інші.

Підготовка фахівців для Повітряних Сил здійснюється в Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. На початку 2014 року Повітряні Сили розпочали виконання заходів Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року. Разом з тим, анексія Криму та війна на Сході України змусили визначити нові пріоритети військового будівництва.

Відзначимо, 2 серпня Україна відзначала День Високомобільних десантних військ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: день Повітряних Сил ЗСУ, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ