Вт, 2024-04-16, 23:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 1 » Депутати від Партії регіонів хочуть зняти з посади голову Верховного Суду Онопенко
18:17
Депутати від Партії регіонів хочуть зняти з посади голову Верховного Суду Онопенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Депутати від Партії регіонів пропонують звільнити Василя Онопенка з посади голови Верховного Суду України.
Відповідний проект постанови "Про скасування Постанови Верховної Ради України "Про обрання судді Верховного Суду України" зареєстровано у парламенті народними депутатами Валерієм Бондиком і Вадимом Колесніченком.

У пояснювальній записці до проекту, його автори наголошують, що підставою для внесення даного документа є ситуація, яка, наразі, склалася у судовій системі і є особливо небезпечною під час виборчого процесу.

Депутати нагадують, що відповідно до Конституції України Верховний Суд України є найвищим судовим органом у системі судів загальної юрисдикції. Однак, це не дозволяє голові найвищого судового органу судів загальної юрисдикції вчиняти відкритий тиск на суддів та суди.

"Голова Верховного Суду України особисто, своїми непрофесійними діями, нехтуючи волею Президії Вищого адміністративного суду України, Ради суддів адміністративних судів України та Конференції суддів адміністративних судів, які у відсутність встановленого законом порядку призначення суддів на адміністративні посади і звільнення з цих посад висловили довіру Пасенюку О.М., призначивши його після спливу терміну повноважень голови Вищого адміністративного суду України виконуючим обов’язки голови цього суду, намагається дезорганізувати роботу суду та узурпувати судову владу в свої руки", - пишуть депутати від Партії регіонів.

Вони також вважають, що низка рішень, прийнятих суддями під впливом голови Верховного Суду України, за декілька годин до початку голосування, з порушеннями чинного законодавства України, могли призвести до зриву виборчого процесу. Судді постійно знаходяться під тиском з боку голови Верховного Суду України та керівництва Ради суддів України.

Депутати наголошують, що під час виборчого процесу, який характеризується особливим загостренням боротьби між кандидатами на пост Президента України вкрай важлива чітка робота всієї системи судів в межах чинного законодавства на засадах принципу верховенства права.

"Саме бажання захистити суддів від будь якого впливу як зовнішнього так і впливу зсередини судової системи було підставою задля внесення зазначеного проекту Постанови Верховної Ради України", - пишуть автори.

У свою чергу Голова Верховного Суду Онопенко наразі знаходиться на лікарняному. Про це повідомили в прес-службі Верховного Суду у відповідь на прохання надати коментар Онопенка щодо наміру регіоналів скасувати постанову про його призначення на посаду судді Верховного суду, передає "Обком".

"Василь Онопенко знаходиться на лікарняному з 27 січня. Його обов'язки виконує перший заступник Петро Пилипчук", - повідомили в прес-службі, пославшись на інформацію з відділу кадрів.

Як повідомлялось, Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем працівниками правоохоронних органів під час виготовлення дублікату гербової печатки Вищого адміністративного суду України.

За даними прес-служби ГПУ, справу порушено за ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України і передано для подальшого розслідування до прокуратури Києва.

Як зазначалося раніше, термін повноважень призначеного президентом на посаду голови ВАСУ Олександра Пасенюка закінчився 22 грудня минулого року. 23 грудня перший заступник голови ВАСУ Сірош видав наказ, яким призначив себе в.о. голови ВАСУ.

Пізніше, згідно з оголошенням у газеті "Урядовий кур`єр", Сірош заявив, що гербова печатка ВАСУ була втрачена. Відповідно до оголошення в газеті, печатка визнається недійсною. У свою чергу Пасенюк 12 січня заявив, що гербова печатка ВАСУ ціла і знаходиться у нього. Пізніше Пасенюк оприлюднив в цьому виданні повідомлення про наявність гербової печатки Вищого адміністративного суду України та відсутність необхідності визнання її недійсною.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1192 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ