Сб, 2024-04-20, 07:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 5 » Держдепартамент: США розташують ПРО в Чорному морі до 2015 року
13:31
Держдепартамент: США розташують ПРО в Чорному морі до 2015 року
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Американські системи протиракетної оборони заступлять на бойове чергування в Румунії через 5 років.

"Рішення Румунії прийняти ракети-перехоплювачі SM-3 - відображення нашої стратегії щодо розвитку і зростання архітектури, яка захистить всю Європу", - повідомив на брифінгу в госдепартеманті помічник держсекретаря Філіп Кроулі, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, вибір, зроблений Румунією, розширює протиракетну оборону на південь Європи, і очікується, що на цьому етапі ракети стануть на бойове чергування в 2015 році. Кроулі також повідомив, що тривають переговори з іншими країнами щодо включення до нової архітектури ПРО.

"Наприклад, у жовтні Польща погодилася прийняти ракетний об'єкт наземного базування SM-3. Це як і раніше предмет переговорів і питання розгляду Польщею", - сказав він.

Напередодні Вища військова рада Румунії схвалив план з розміщення елементів системи ПРО США на території країни.

"Передбачається, що система почне працювати вже в 2015 році. Найближчим часом ми почнемо переговори з США про укладення відповідного договору, який буде направлений для ратифікації до парламенту", - заявив президент Румунії Траян Бесеску.

Системи американської ПРО в Румунії будуть розташовані в тому числі і на Чорному морі, повідомив на брифінгу Кроулі. Він уточнив, що елементи ПРО будуть перебувати на суші, але "морське базування також передбачається". "Перехід до протиракети пов'язаний з тим, що вона може бути розміщена і на суші, і на морі", - повідомив американський дипломат.

Кроулі вчергове запевнив, що нова американська архітектура ПРО в Європі не спрямована проти Росії, а направлені проти можливої іранської загрози. "Ми маємо намір захистити власні інтереси, а також інтереси наших союзників", - заявив він.

За словами директора відділу розробки політики в області ПРО в Пентагоні Пеппіно Дебіасо, США активно обговорюють з союзниками по НАТО плани розгортання оновленої архітектури ПРО в Європі і "вже починає бачити конкретні результати" цих переговорів, передає ИТАР-ТАСС.

"Кілька місяців тому Польща заявила про готовність прийняти у себе мобільні протиракетні комплекси" Стендард-3 "(SM-3). А сьогодні президент Румунії оголосив, що його країна готова розмістити на своїй території в період до 2015 року ракети-перехоплювачі SM-3", - зазначив Дебіасо.

При цьому Дебіасо ухилився від відповіді на питання, чи не збираються США дислокувати SM-3 і в Туреччині. "Ми обговорюємо з турецькими партнерами питання ПРО, як і з усіма іншими членами НАТО", - сказав він.

Представник Пентагону запевнив, що Вашингтон "зацікавлений у співпраці з Росією" в галузі ПРО, оскільки і США, і Росія стикаються "із загальною загрозою розповсюдження балістичних ракет". Він зазначив, що заступник держсекретаря Елен Тошер вже "пару разів за останні 5 або 6 місяців побувала" в Москві, обговорювала конкретні пропозиції, зокрема можливість підключення російських РЛС до європейської системи ПРО.

У вересні минулого року президент США Барак Обама оголосив про відмову від плану попередньої адміністрації з розміщення 10 протиракет у Польщі і радара ПРО в Чехії. Замість цього була запропонована нова архітектура ПРО, в якій планується задіяти мобільні ракетні комплекси морського і наземного базування.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1187 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ