Чт, 2024-03-28, 17:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Лютий » 22 » Die Welt - Захід перетворюється на безпорадного спостерігача у Сирії
20:19
Die Welt - Захід перетворюється на безпорадного спостерігача у Сирії
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

  За останні дні інтенсивність бойових дій у Сирії досягла свого апогею. У конфлікт втягуються все нові сторони, а небезпека того, що він переросте у велику війну в регіоні, зростає не по днях, а по годинах. Однак найбільше множаться страждання простих людей, а разом із ними – і мовчання світової громадськості перед обличчям цього інферно.

Про це пише аналітик Die Welt Ріхард Херцінгер.

У регіоні Східна Гута, що знаходиться поблизу столиці Сирії Дамаска, сили Росії та режиму Башара Асада почали операцію із ліквідації мирного населення, яка за своєю жорстокістю може перевершити навіть операцію в Алеппо, йдеться у статті.

"250 жертв за 48 годин у результаті авіаударів дозволяють припустити, яких масштабів може набути катастрофа", – продовжує журналіст.

У Сирії давно вже не діють норми міжнародного права. Захід не хотів втручатися у сирійське протистояння і проґавив можливість загасити конфлікт, коли ситуація ще це дозволяла, тож тепер сили в регіоні самі встановлюють правила. Це призводить до очевидного зміщення координат і всередині західних альянсів, – зазначає Херцінгер.

Автор публікації вказує на небезпечну конфронтацію між сторонами конфлікту в Сирії. Так, Туреччина, розпочавши операцію "Оливкова гілка" проти курдських "Загонів народної самооборони" (YPG), наражається на конфлікт зі США, які їх підтримують. Натомість YPG домовилися з сирійським диктатором Асадом про спільні дії проти турецької армії.

"Вторгнення Туреччини ставить під сумнів непорушне військове верховенство Росії в Сирії. Але Москва не хоче відкритого конфлікту з Анкарою, тому вона намагається вести в цій ситуації непрозору подвійну гру: давши зелене світло Туреччині на проведення операції, Кремль не хоче відмовлятися від налагоджених відносин з курдськими повстанцями", – пояснює німецький оглядач.

Більше того, "військова присутність режиму в окупованому Афріні позначена невеликими проіранськими військовими підрозділами, які поспішили на допомогу курдським загонам.

Таким чином, на цьому фоні визріває ще один фронт протистояння, підкреслює аналітик. Поки Росія прикриває з неба жорстокі наземні операції Асада, Іран поступово колонізує Сирію як у військовому, так і в політико-культурному сенсі, констатує журналіст.

Тому, на думку Херцінгера, поки не будуть приструнені Асад і його патрони в особі Ірану та Росії, перспектив на мирне врегулювання в Сирії не передбачається.

У США немає і натяку на стратегічну перспективу в Сирії, не кажучи вже про європейців, – вважає Херцінгер.

Водночас для Заходу, який виглядає безпорадним глядачем, зараз саме час натиснути на учасників конфлікту за допомогою санкцій. Інакше Сирія перетвориться на лабораторію, де створюватиметься новий порядок, в якому не буде місця для гуманітарних досягнень міжнародного права, а авторитарні режими будуть реалізовувати свої інтереси за допомогою свавілля і безконтрольного застосування сили, застерігає автор статті.

Нагадаємо, із неділі, 18 лютого, бої у Східній Гуті, останньому бастіоні повстанців біля Дамаска, загострилися. Наразі відомо про понад 300 загиблих внаслідок ударів авіації та артилерії проурядових військ Башара Асада. За даними ООН, в регіоні за ці дві доби виведені з ладу шість клінік, включаючи найважливіший госпіталь в Арбіні, який двічі піддавався бомбардуванням. Як повідомляє SOHR, цей лікувальний заклад був мішенню атак російських військових літаків.

Чому триває війна у Сирії? Війна у Сирії розпочалася ще 6 років тому. Понад 300 тисяч людей вже загинули. Все почалося із повстання проти президента країни Башара Асада, який занедбав країну. На сторону президента стала Росія. Опозицію підтримали США та низка європейських країн. Третьою стороною конфлікту стала терористична організація "Ісламська держава". Війна спричинила найбільшу на останні роки хвилю біженців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: Сирія, Die Welt, ЗАХІД, безпорадний спостерігач
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ