Пт, 2024-04-19, 23:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 28 » Для денонсації харківських угод слід вживати всіх заходів, аж до розпуску ВР, говорить Джемілєв
21:42
Для денонсації харківських угод слід вживати всіх заходів, аж до розпуску ВР, говорить Джемілєв
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Народний депутат України, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що для денонсації харківських угод щодо продовження перебування ЧФ РФ у Криму "слід вживати всіх заходів, аж до розпуску такого парламенту", передає УНІАН.
"Перебуваючи у Страсбургу, я вчора взнав, що у парламенті ратифікували харківські угоди. Про те, як це відбувалося, я знаю з преси. А не з преси знаю, що серед тих, хто "голосував" за ратифікацію угод, були депутати, які перебували тут у Страсбургу", - відзначив депутат.

"Ці угоди наносять надзвичайно серйозну шкоду не лише кримськотатарському народу, але й національним інтересам України. І я вважаю, що задля денонсації угод слід вживати всіх заходів, аж до розпуску такого парламенту", - наголосив лідер Меджлісу кримськотатарського народу.

Він зазначив, що "в Україні перебуватиме флот країни, яка періодично втягується у військові авантюри, і деколи цей флот бере участь у цих авантюрах. Під час війни Росії з Грузією (у серпні 2008 року – ред.) ЧФ обстрілював береги Грузії. Якби це була не Грузія, а інша країна, по інший бік Чорного моря, яка має ударну силу в три-чотири рази більшу за Чорноморський флот, що б тоді відбулося? Адже тоді гіпотетичний противник мав би право завдати удар у відповідь не лише по кораблях, але й по базах Чорного моря. Чому ми повинні втягуватися у чужі війни?".

Також Джемілєв запитує: "Чому ми повинні надавати базу країні, високопосадовці якої час від часу кажуть, що Крим - це територія Росії, що півострів все одно повернеться? Настійливо виникає аналогія із Грузією, коли абхазам спочатку надали російські паспорти, а потім вирішили захистити права тих, кому видали паспорти, та відшматували територію? А в Крим за такого наміру і військо не потрібно вводити. Якщо Росія захоче влаштувати виставу, як в Грузії, то там вже готова двадцятитисячна армія на території країни".

Депутат наголосив, що "Росія постійно підтримуватиме сепаратистські сили. Вона зможе піти на будь-яку провокацію, щоб дестабілізувати ситуацію. Україна сама повинна мати там військову базу".

При цьому лідер Меджлісу кримськотатарського народу зазначив: "Та політика, яка ведеться нинішнім керівництвом України, не влаштовує нас, тому ми ще розглядатимемо питання щодо приєднання до опозиції. Я казав, що кримські татари відчувають глибоке розчарування такою політикою. Ми звикли, що з моменту завоювання Криму на думку корінного народу тут не зважали. Але ми дуже розраховували, що у незалежній Україні, яка сама була у такому ж становищі, буде інше ставлення та інша поведінка щодо корінного народу. І ось так розпоряджатися нашою територією, представляти цю територію іншій країні, - це продовження імперської політики, яка проводилася на півострові протягом двадцяти п’яти десятиліть з моменту приєднання Криму до імперії. Ми ще не відчуваємо інформаційної блокади, але я передбачаю, що ми ще відчуємо її".

"Я не думаю, що опозиція зможе швидко зорганізувати масові протести людей, але вірю, що, доклавши зусиль та зробивши роботу, вона зможе вивести людей на вулиці", - підсумував Джемілєв.

Як повідомлялось, 27 квітня Верховна Рада України, попри супротив депутатів від опозиції, ратифікувала угоду з РФ про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ в Криму на 25 років – до 2042 року. Угоду було ратифіковано лише через 6 днів з моменту її підписання – 21 квітня – фактично без будь-якого обговорення чи експертного аналізу.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 236 народних депутатів, незважаючи на те, що Комітету ВР у закордонних справах ухвалив рішення рекомендувати парламенту не ратифіковувати її, бо дана угода є антиконституційною.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1135 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ