Сб, 2024-04-20, 00:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Листопад » 23 » Для молоді - п’ять порад мільярдерів
21:18
Для молоді - п’ять порад мільярдерів
Інші останні Новини бізнесу на сайті holosUA.com/

П’ять порад мільярдерів для молоді
Діп Пател

Діп Пател: Час – це найбільш цінний актив, яким ти не володієш

Американський журналіст Діп Пател у статті для Entrepreneur розповідає про помилки успішних людей на початку кар’єри

Як кажуть у прислів’ї: мудрі думки приходять згодом. Звичайно, жоден з нас не може повернутись назад, проте всі наші невдачі та помилки дають нам цінний урок, що і робить нас такими, якими ми є. Не пройшовши через щось – помилки і таке інше, ми би не отримали той досвід і перспективи, необхідні для нашого становлення. Тим не менш, хто би не хотів повернутись назад і сказати собі кілька слів в молодості?

Які поради чи мудрі слова надзвичайно успішні люди хотіли би дати собі молодим? Як виявилось, у них повно ідей. […]

1. Усвідомлюй та цінуй таланти людей

Якби мільярдер Білл Гейтс мав шанс передати собі молодому один урок, то це було б – усвідомлювати та цінувати таланти різних людей. […]

«Я був настільки наївним щодо різних видів навичок. Я думав, що коли хтось має високий IQ,  то ці люди можуть бути хорошими у всьому. І усвідомлення того, що необхідно комбінувати різні види навиків водночас, досі продовжує мене дивувати», – сказав засновник Microsoft у відповідь на питання засновника Facebook Марка Цукерберга під час сесії питань-відповідей у коледжі Хантер. […]

2.Розслабся, все буде добре

[…] «О дитинко, що світ готує для тебе!» –  сказала Опра Вінфрі з усмішкою на лиці, поклавши руку на серце, в інтерв’ю головному редактору британського Vogue. «Передусім я би порадила собі розслабитись. А ще – перестати боятись. Все буде добре. Щоб не сталося, з тобою все буде добре».

Не дозволяй нікому говорити, що тобі не вдасться

Крім бажання переконати саму себе, self-made мільярдерка також має кілька порад для нинішньої молоді, особливо для тих, хто думає, що успіх має приходити автоматично. Опра каже, що молодим людям потрібно зрозуміти, що успіх – це процес, і для кар’єри треба неабияк працювати.

«Вони думають, що ось вони вийдуть з коледжу і вже матимуть свій бренд, – каже Опра. – Те, як я дійшла до того, щоб стати брендом, не було намаганням стати ним. Щоб стати брендом, мені треба було щоденно обирати варіанти, які здавались мені правильними. Зараз оце буде правильно. А зараз ось це буде правильним».

Оглядаючись на шлях, який жінка пройшла до успіху, Опра якось написала лист собі 20-річній, пригадавши той момент, коли отримала свою першу роботу на телебаченні. В ті часи вона переживала, як їй поєднувати заняття в коледжі та повноцінну роботу, а також зустрічі зі своїм тодішнім хлопцем.

Вона пам’ятає, як сподівалась, що її коханий буде пишатись нею. І в цьому був важкий життєвий урок, який Опрі згодом довелось пізнати: навчитись дивитись на себе своїми очима, а не чиїмись ще. […]

3. Знайди здоровий баланс між особистим життя і кар’єрою

«Коли я був молодим, то не розумів цінності зарядки чи здоров’я, і як це може вплинути на мій розум, – говорив Джек Дорсі, виконавчий директор Twitter і Square, для Y Combinator – Я думаю, що це було важливо для мене – пізнати усі крайнощі, щоб знайти той баланс, який я маю зараз. Та мені б хотілося, що у своєму минулому я був більш зосереджений на тому, щоб більше дбати про своє здоров’я». […]

Зараз у розкладі Дорсі: підйом у 5 ранку, півгодинна медитація та семихвилинне тренування у три підходи – все це відбувається до початку робочого дня. «У результаті здоровіший стиль життя робить мене більш творчим, та дозволяє думати більш злагоджено», – говорить він.

4. Ти не мусиш обрати ідеальну роботу

[…] «Не переживайте. Нічого не змінюйте, насолоджуйтесь і не переживайте, – каже Марк Кубан, self-made мільярдер і відвертий суддя з реаліті-шоу Shark Tank, у інтерв’ю для Business Insider. – Ти не мусиш знати, ким станеш, коли виростеш, ти не мусиш знати відповіді, мати ідеальну спеціальність і обрати ідеальну роботу».

Та є одна річ, яку Кубан не рекомендує 20-річним: не слідуйте своїй пристрасті. Ось що він написав у своєму блозі: «Слідуйте своїй пристрасті» – це найгірша порада, яку ти можеш коли-небудь отримати чи дати. Чому? Бо кожен пристрасно чогось бажає. Зазвичай навіть більш як щось одне. Ми народжені з цим. Завжди будуть речі, які ми любитимемо робити. Ті, які ми мріятимемо робити. Те, що ми дійсно хотітимемо у своєму житті. Всі ці пристрасті не варті ламаного гроша, – пише Кубан.

Згідно з його словами, це погана порада через те, що ти можеш і не досягнути успіху в тому, на чому поведений. «Якщо справді хочеш знати, від чого залежить твоя доля, то поглянь, як ти використовуєш свій час, – пише Кубан. – Час – це найбільш цінний актив, яким ти не володієш. Ти можеш усвідомлювати це чи ні, але те, як ти використовуєш свій час, стане найкращим індикатором того, куди заведе тебе твоє майбутнє».

5. Туди, куди ти прямуєш, немає прямої дороги

[…] «Знайди роботу, яку любиш. Коли ти віриш у те, що робиш, ти можеш поєднати пристрасть з дією – і це справжній дар. Продовжуй пробувати й ти знайдеш те, що любиш робити. А коли знайдеш, тоді тобі все вдасться», – писала Шеріл Сандберг, головний операційний директор Facebook та засновниця LeanIn.

Сандберг веде далі: «Вір у те, що зможеш усе. Це важливо для всіх, а особливо для жінок. Не дозволяй нікому говорити, що тобі не вдасться мати справді професійну кар’єру та повноцінне особисте життя. Коли чуєш, що хтось каже тобі, що ти чогось не зможеш, знай, що ти можеш, і почни обдумувати як. Запитай себе: «Щоб я зробила, якби не боялась?».

«Туди, куди ти прямуєш, немає прямої дороги. Якщо ти хочеш окреслити цю лінію, то не просто помилишся, а й втратиш великі можливості», – пише Сандберг. Вона рекомендує затвердити дві паралельні цілі. Одна з них довгострокова – тобто мрія. Вона не мусить бути реалістичною чи навіть особливою. Навіть туманна ціль на кшталт «подорожувати світом» може задати напрямок.

Ще важливо мати план на 18 місяців. І там вже будуть конкретні особисті цілі, які хочеш досягти. Запитай себе, як ти можеш стати кращим, і чого боїшся – ця відповідь зазвичай і стане тим, що тобі варто спробувати, каже Сандберг.

Повний текст читайте на Entrepreneur

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини бізнесу | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: молоді, п’ять порад мільярдерів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ