Чт, 2024-03-28, 20:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 20 » Для порятунку світу від зміни клімату залишилося 50 днів
09:31
Для порятунку світу від зміни клімату залишилося 50 днів
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Великій Британії загрожують катастрофи у вигляді повеней, засух і періодів убивчої спеки, якщо світові лідери не вироблять угоди з протидії кліматичним змінам, попередив прем'єр-міністр країни Гордон Браун.

За його словами, залишилося лише 50 днів, протягом яких учасники підготовки грудневого кліматичного саміту ООН в Копенгагені можуть знайти вихід з безвиході і врятувати світ.

В понеділок у Лондоні пройшла зустріч представників 17 провідних промислових країн світу, відповідальних за найбільші викиди в атмосферу так званих парникових газів. У світу немає запасного плану і немає іншого виходу, підкреслив на форумі Гордон Браун.

Учасники саміту з кліматичних змін намагатимуться досягти угоди, яка прийде на зміну Кіотському протоколу 1997 року. Він передбачає скорочення шкідливих викидів тільки для невеликої кількості країн і закінчується в 2012 році.

На зустрічі в Лондоні британський лідер вказав, що підготовка нової угоди зайшла в безвихідь. "У Британії нам загрожують частіші засухи і повені, - сказав він. - А незвично спекотні періоди, такі як у 2003 році, коли від спеки у Європі померли 35 тисяч людей, можуть стати середньостатистичними вже через декілька десятиліть". Якщо угода не буде досягнута, вказав Браун, мир опиниться перед обличчям нових конфліктів, викликаних кліматичною міграцією.

Він попередив, що до 2080 року додаткові 1,8 млрд людей - приблизно чверть нинішнього населення планети – будуть потерпати від браку води. "Якщо ми зараз не зможемо укласти угоди, то абсолютно ясно, що ніякі майбутні угоди не зможуть ретроспективно виправити стан", - заявив британський прем'єр.

Проте, додав він, підписання угоди в Копенгагені досі можливе. "Ми маємо чесно визнати той факт, що переговори по досягненню угоди йдуть дуже повільно. Тому, на мій погляд, лідери країн світу мають безпосередньо зайнятися цим питанням і допомогти вивести переговори з безвиході", - додав він.

У свою чергу, як повідомив журналістам британський міністр з питань зміни клімату Ед Мілібенд, учасники лондонського форуму найбільших світових економік з проблем кліматичних змін зробили ще один крок на шляху укладення нової угоди по обмеженню шкідливих викидів в атмосферу напередодні грудневої конференції ООН в Копенгагені.

"Висновок, до якого ми прийшли в результаті обговорень, полягає в тому, що нам потрібна нова угода (з клімату), але не угода за будь-яку ціну. Ми вважаємо, що весь довгий шлях переговорів, який ми пройшли, має закінчитися конкретним документом", - сказав британський міністр за підсумками дводенних переговорів представників 17 найбільших світових економік у британській столиці.

За словами Мілібенда, за підсумками форуму учасники, серед яких Росія, США, Канада, Індія, Китай та Індонезія, узгодили принципову необхідність обмежень на національному рівні об'ємів шкідливих викидів в атмосферу і збільшення об'ємів державного фінансування заходів по боротьбі зі змінами клімату.

"Зараз ми не говорили ні про які конкретні цифри, але я не можу не визнати, що документ, на який ми можемо вийти в Копенгагені, повинен їх містити. Думаю, кращим результатом переговорів стане чітке визначення того, скільки країни повинні витрачати на пом'якшення негативних наслідків змін клімату", - додав він.

За словами міністра, переговори у Копенгагені стануть справжнім випробуванням для учасників "на здатність подолати свої суперечності, сісти за один стіл і вирішити разом всі питання".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 2272 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ