Пт, 2024-04-19, 15:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 23 » До Дня хрещення Київської Русі-України Порошенко доручив затвердити план заходів
11:52
До Дня хрещення Київської Русі-України Порошенко доручив затвердити план заходів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Президент Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі – України". Про це сьогодні 23 червня повідомили у прес-службі глави держави.

У документі йдеться про необхідність відзначення свята на належному рівні, враховуючи важливість прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід`ємної частини європейської цивілізації, визнання ролі хрещення Київської Русі - України для української державності, збереження і розвитку національної культурної та історичної спадщини.

Глава держави доручив Кабінету міністрів утворити у двотижневий термін організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення Дня хрещення Київської Русі – України та у місячний термін розробити та затвердити план заходів із відзначення свята.

Програма заходів має охоплювати, зокрема, підготовку та проведення 28 липня урочистостей за участю представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських об`єднань, релігійних організацій. Уряд має забезпечити проведення у поточному та наступному роках робіт з ліквідації аварійного стану, реставрації та реабілітації комплексу споруд Національного заповідника "Софія Київська" у місті Києві та собору Святого Юра у Львові.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено затвердити регіональні плани заходів із відзначення Дня хрещення Київської Русі - України та забезпечити їх виконання.

Нагадаємо, 16 червня ВР України ухвалила звернення до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із закликом видати томос щодо автокефалії Православної церкви в Україні.

У своєму зверненні парламент закликає Варфоломія визнати недійсним акт 1686 року, згідно з яким "з порушенням канонів" Київську митрополію було приєднано до Московського патріархату.

"Український парламент закликає Вселенського патріарха взяти активну участь у подоланні наслідків церковного поділу шляхом скликання під егідою Вселенського патріархату Всеукраїнського об'єднавчого собору з метою вирішення всіх суперечливих питань і об'єднання українське православ'я", - йдеться у зверненні.    

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: план заходів, порошенко, День хрещення Київської Русі-Україн
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ