Пт, 2024-03-29, 11:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 2 » До України прибули 16 тонн "Таміфлю". Епідемія забрала життя 60 людей
11:31
До України прибули 16 тонн "Таміфлю". Епідемія забрала життя 60 людей
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Сьогодні вночі в міжнародний аеропорт "Бориспіль" з Швейцарії прибув літак АН-12 з вантажем противірусного препарату "Таміфлю". В аеропорту літак з цінним вантажем зустріли прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Секретаріату президента Віра Ульянченко і міністр закордонних справ Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України високо оцінює оперативне виконання Міністерством закордонних справ та безпосередньо його керівником свого доручення та рішення РНБО щодо забезпечення надання Україні допомоги у боротьбі з грипом", - сказала Ульянченко.

Від імені глави держави вона висловила вдячність міністру закордонних справ за ефективну роботу. "Хотілося б сьогодні дійсно привітати Україну з тим, що в дуже короткий термін до нас доставлено вантаж, якого ми дуже потребуємо ", - сказала Ульянченко.

Глава Секретаріату висловила сподівання, що прибуття сьогоднішнього вантажу є лише першою ластівкою в наданні Україні ефективної допомоги в боротьбі з епідемією.

Ульянченко також нагадала, що президент України Віктор Ющенко звернувся з листами про надання Україні допомоги до президента Європейської Комісії, Генеральному секретареві НАТО, лідерам Білорусі, Угорщини, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини і Сполучених Штатів Америки.

Вона зокрема нагадала, що певна гуманітарна допомога, зокрема маски, вже доставлена на Львівщину в рамках співпраці між цією областю та кількома воєводствами Польщі. "Ми сподіваємося, що подібні кроки будуть реалізовані для України і з інших сторін, від наших друзів", - сказала голова Секретаріату.

Ульянченко висловила особливу вдячність компанії "Ф. Хоффманн-ля Рош Лтд" за рішення надати державі ліків за низькою ціною (67 гривень за одну упаковку, що дозволило заощадити 140 млн. гривень бюджетних коштів).

Голова СП висловила сподівання, що присутність сьогодні в аеропорту Прем’єр-міністра сприятиме якнайшвидшому розмитненню ліків та їх оперативній доставці до всіх регіонів України і насамперед до тих, в яких оголошено карантин у зв’язку з епідемією грипу.

Ульянченко також особливо підкреслила неприпустимість спекулятивного продажу препарату "Таміфлю" (привезені сьогодні ліки розповсюджуватимуться виключно у лікувальних установах).

ВООЗ рекомендувала препарат "Таміфлю" як максимально ефективний засіб від вірусу A/H1N1. Вчора Кабмін затвердив його максимально допустиму ціну у роздрібній торгівлі - 348,5 грн. Проте, з чуток, на "чорному ринку" Львова упаковка "Таміфлю" коштує до 4 тисяч грн.

Кількість хворих невпинно росте

Тим часом, за станом на 17:00 неділі в Україні кількість людей, хворих грипом і ГРЗ, збільшилася до 191 тисячі людей, повідомило Міністерство охорони здоров'я.

З них 83 тисячі – діти до 18 років.

Госпіталізовано понад 7 тисяч осіб. З них 123 людини знаходяться у відділенні інтенсивної терапії. Померло внаслідок епідемії 60 осіб.

Зокрема, у Волинській області стався перший летальний випадок.

Кількість хворих невпинно росте, так, за станом на ранок неділі кількість хворих становила 185 тисяч людей.

Міністр охорони здоров'я Василь Князевич просить політиків не піднімати паніку навколо епідемії грипу. Про це він сказав в ефірі телеканалу 1+1.

"Я просив би протягом тижня не піднімати паніку у населення. Ми маємо проблеми, як і весь світ", - заявив міністр.

"Я просив би політиків дати тиждень тиші. Дати можливість у кожному ефірі, я звертаюся до керівників ефіру, дати можливість говорити лікарям", - зазначив Князевич.

Коментуючи заяву губернатора Харківщини Арсена Авакова про те, що фармацевтичні підприємства області готові протягом двох тижнів налагодити випуск ефективного протигрипозного препарату, він сказав: "Ми їх підтримуємо, ми зареєстрували цей препарат і їхнє виробництво".

За його словами є випадки захворювання і в Києві, "але вони не підтверджені". "Поки що нам не попав жоден випадок з Києва, підтверджений лабораторно", - наголосив міністр.

"Після того, як ми поставили діагноз каліфорнійського грипу, цей грип у нас в Україні є, він циркулює. Він циркулює в усьому світі, ми увійшли у пандемічний стан, оголошений Всесвітньою організацією охорони здоровя", - заявив він.

"Заходи, які ми проводимо – це заходи розраховані на всю Україну", - наголосив Князевич.

Він заявив, що категоричної заборони на пересування людей регіонами країни немає.

"Це не надзвичайний стан. Тільки у надзвичайному стані ми Збройні Сили, міліція, можуть забезпечити такий порядок. Ми так не ставимо питання, хоча рекомендуємо утриматися від таких поїздок", - наголосив міністр.

Турчинов упевнений, що епідемія не зашкодить виборам у січні

У свою чергу, перший віце прем'єр-міністр України Олександр Турчинов вважає, що у введенні надзвичайного положення в країні немає необхідності.

Відповідаючи на запитання про можливість введення надзвичайного положення у зв'язку з епідемією грипу, він сказав: "Все, що можна робити для боротьби з інфекцією, з розповсюдженням вірусу, можна робити в рамках карантину"

"Які ще додаткові позиції - я не бачу в цьому необхідності. Нам потрібні якісь додаткові силові заходи", - зазначив Турчинов в ефірі телеканалу ICTV.

"Я переконаний, що режим карантину достатній, щоб подолати епідемію. Будь-які спекуляції навколо цього - це не до особи не політиків, не тим, хто цим займається", - вважає він.

На питання, чи можуть бути перенесені вибори президента, які повинні відбутися 17 січня 2010, віце-прем'єр відповів: "Я переконаний, що до проведення виборів нам вистачить часу і можливостей, щоб подолати цю проблему".

"Сподіваюся, що, не зважаючи на ці тимчасові проблеми з розповсюдженням інфекції, вибори пройдуть спокійно і наші громадяни зможуть обрати собі президента", - зазначив Турчинов.

Крім того, він заявив, що з власниками аптек досягнута домовленість про те, що "буде забезпечений об'єм ліків, який необхідно і для профілактики і для лікування".

"Ціни на ці лікарські засоби перебуватимуть у тих межах, які існували до 20 жовтня. Ми не дозволимо нікому мародерствувати або наживатися на проблемах", - підкреслив віце-прем'єр.

За його словами, власники аптечних мереж пояснюють проблему дефіциту медичних засобів тим, що "буквально за тиждень вони реалізували річний об'єм лікарських засобів".

"На жаль, багато хто купує ліки, які не допомагають під час профілактики, які треба приймати під час безпосереднього лікування", - зазначив Турчинов.

"Ми перевели на цілодобове виробництво вітчизняні заводи-виробники лікарських засобів і відкрили всі позиції щодо імпорту ліків до України", - сказав він.

Крім того, Турчинов заявив, що студенти мають право залишатися в гуртожитках на час тритижневого карантину.

"Ніякого насильницького звільнення гуртожитків. Тобто ті студенти, які вважають, що в гуртожитках вони повинні залишатися навіть під час канікул, мають право залишатися в гуртожитках", - заявив він.

"Більше того, і Міносвіти і Мінохоронздоров'я дали доручення і ректорам, і іншим структурам, які містять гуртожитки, щоб там забезпечили всі умови і для мешкання, і для надання медичної допомоги", - підкреслив віце-прем'єр.

Позавчора Турчинов оголосив, що для подолання ажіотажного попиту ліків від грипу продаватимуться виключно за рецептами. Вся річ у тому, що ситуація, викликана великою кількістю хворих спровокувала ажіотаж в українських аптеках.

Не зважаючи на оголошенні епідемії свинячого грипу в Україні, на сьогодні ця хвороба підтверджена лише у 14 хворих, 4 людини від свинячого грипу померли.

ООН підтримає заходи Кабміну з протидії пандемії грипу

Організація Об'єднаних Націй висловила глибоку стурбованість повідомленнями про госпіталізацію людей у важкому стані, летальних випадках і підтвердженнях грипу А/H1N1/ в національній лабораторії України. Про це заявило Представництво ООН в Україні, пише КорреспонденТ.net.

Як повідомили у Представництві, ООН підтримує український уряд у його протидії розповсюдженню грипу.

"Враховуючи розповсюдження грипу A/H1N1/ по всьому світу і спалах грипу в Україні, система Організації Об'єднаних Націй в Україні підтверджує свою готовність підтримати національні заходи щодо протидії пандемії в Україні", - наголошується в повідомленні.

Постійний координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам разом з представником Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Юкіе Мокуо і керівником бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ігорем ПоканевичемІгорем Яковенко, щоб обговорити напрями співпраці між ООН і українським урядом. зустрілися із заступником міністра охорони здоров'я України

"Ми співпрацюємо з урядом України у визначенні потреб і пріоритетних напрямів для протидії пандемії грипу. Ми готові і надалі підтримувати уряд для забезпечення захисту громадян України, особливо найуразливіших груп - дітей і підлітків, вагітних жінок, літніх людей і з серйозними хронічними захворюваннями", - сказав Олів'є Адам.

Як наголошується у повідомленні, ООН тісно співпрацює з міністерством охорони здоров'я України щодо врегулювання ситуації, надає технічну допомогу, продукцію медичного призначення, а також докладну інформацію для розповсюдження серед населення.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1467 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ