Пт, 2024-04-19, 17:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 21 » Донька Тимошенко написала листа Януковичу: не вбивай мою маму!
12:48
Донька Тимошенко написала листа Януковичу: не вбивай мою маму!
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Звернення Євгенії Тимошенко до президента України, уряду, Верховної Ради, до суддів та Генеральної прокуратури, до керівників пенітенціарної системи, до лікарів та працівників Качанівської колонії, яке розповсюдила прес-служба партії "Батьківщина":

"Скоро вже буде півтора року, як моя мама – Юлія Тимошенко – за ґратами. Для мене очевидно, що вона позбавлена волі лише через те, що має честь, має мужність любити Україну, не зраджує своїм ідеалам, не поступається та не здається. Я відчуваю серцем, як їй сьогодні боляче і важко. Кожною своєю клітиною я розумію, через які тортури та знущання вона пройшла. Мабуть, вона могла би бути м’якшою, поступливішою... Але вона не може інакше, вона не може і не вміє жити наполовину, боротися на чверть, любити на третину. Бо вона справжня, моя мама..."

"Я пишаюся своєю мамою. Я пишаюся тим, як вона тримається сьогодні. Хоча це зізнання дається мені через біль, постійну тривогу та страждання. Втім, для мене вона, в першу чергу, не великий політик, не лідер опозиції, не політв’язень. Для мене вона просто мама - найближча та найдорожча людина. І тому, вважаю, я маю повне моральне право звертатися до вищезгаданих людей з проханням. На правах доньки. Сьогодні у неї забрали все: свободу, здоров’я, право на захист, будь-яке приватне життя. В її палаті зафарбовані вікна, щоб моя мама не могла побачити волю навіть через скло. Вона живе під цілодобовим прицілом відеокамер. Її розмови прослуховують, а її саму постійно розглядають... Моя мама не може ходити, бо в неї дуже болить спина. Вона кожної хвилини, кожної миті відчуває гострий фізичний біль, через що не може спати по кілька ночей поспіль. Між тим тортури все тривають і тривають. Тому все, що відбувається з нею, – це експеримент зі знищення людини".

"Для мене цілком зрозуміло, що мою маму хочуть убити. Вони не хочуть, щоб вона жила. І зараз йдеться вже навіть не про покарання і не про розплату. Я не акцентую увагу на тому, що головні корупціонери обвинувачують у корупції невинуватих, а головні вбивці перекладають свою провину на тих, хто заважає їм підкорювати країну. Йдеться про фізичне свідоме вбивство моєї мами – Юлії Тимошенко. Я звертаюся до головного лікаря Михайла Афанасьєва, лікаря Ірини Фурси та інших медиків. Я вам дуже вдячна, що попри нелюдяний тиск на вас з боку підлеглих Януковича ви у тих неможливих обставинах, які є, лікуєте мою маму. Я прошу вас, незважаючи на усі залякування, зберегти у своїх серцях те, заради чого ви працюєте усе життя. Прошу вас залишатися вірними тому, що називається клятвою Гіппократа, прошу вас і надалі рятувати життя та допомагати хворим. Я закликаю вас не дозволити їм вбити мою маму".

"Я звертаюсь до Віктора Януковича, Віктора Пшонки, Рената Кузьміна, слідчого Грабіка та ваших підлеглих, бо вважаю, що всі ви несете повну відповідальність за незаконне утримання моєї мами без усякої провини за ґратами, за тортури над нею, за використання брудних технологій та паплюження доброго імені. І найголовніше - ви несете повну відповідальність за життя моєї мами. Я не прошу вас бути чесними, людяними чи милосердними, бо розумію, що ці якості сьогодні в країні стали дефіцитом. Я не апелюю до вашої честі, бо знаю, що це марна справа. Я навіть не наполягаю на тому, щоб ви дотримувалися якихось правил та законів, бо не працюють зараз правила і закони. Я прошу всіх вас тільки про одне: не вбивайте мою маму!"

"Я не боюся зламаної електронної пошти, я вже змирилася з тим, що не маю права на приватне життя. Я звикла, що для моєї родини нормою існування стали боротьба за свободу мами, за справедливість, за право на спокійну працю та приватне життя. Я знаю, що і для більшості українських родин таке нелюдське існування є сумною реальністю. Ми вистоїмо та поборемо все. Але зараз мене хвилює одне: я хочу, щоб моя мама жила..."

Власенко переконаний, що влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко впевнений, що зміна статусу Тимошенко пов'язана з підготовкою влади до президентських виборів 2015 року. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ-Украина".

"Зараз ми бачимо ескалацію ситуації навколо Юлії Тимошенко. Пред'явлення обвинувачення по статті, що передбачає довічне покарання, каже про те, що влада перейшла всі межі й готова знищувати фізично. Якби Тимошенко можна було розстріляти, її б розстріляли", - заявив Власенко.

"Мова не про те, що Генпрокуратура провела якісь дії. Іде синхронізована боротьба з опозицією - влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року. Їм не потрібна жива Тимошенко. Сьогодні в мене є тверде переконання: завдання Януковича - фізичне усунення Тимошенко", - додав Власенко.

Власенко також заявив, що вручення Тимошенко "повідомлення про підозру" відбувалося з порушенням процедури.

"Існує певний порядок вручення подібних документів. Відразу після передачі припису необхідно ознайомити особу з тими правами, які вона має у зв'язку зі статусом, що змінився. Звичайно, цього зроблено не було!" - сказав він.

"Колпащиков (керівник Качанівської колонії, він передавав Тимошенко документи) не вповноважений на такі дії", - додав захисник.

"Я б звернув увагу й на інший момент. Коли вступав в силу новий Кримінально-процесуальний кодекс, нам говорили, що однією з його переваг є рівність і змагальність сторін і що нібито захисники й адвокати отримують рівні права зі слідством, що вони зможуть вести власне розслідування", - відзначив Власенко.

"У п'ятницю, 18 січня, Віктор Пшонка заявив, що слідство в справі закінчено. Де рівність сторін? Де можливість захисту збирати свої докази й представляти їх у ході розслідування?" – обурився він

Він також підкреслив, що захист не брав участі у розслідуванні справи Євгена Щербаня: "Про першу дію за участю Юлії Тимошенко в справі Щербаня, яка нібито була проведена, ми дізналися в п'ятницю від генпрокурора".

"Ми переконані в тому, що немає окремої справи Щербаня, або газової справи, або справи про держгарантії боргів ЄЕСУ. Всі вони - елементи одного великого плану по усуненню політичного опонента", - додав він.

Власенко також заявив, що влада намагається обмежити його права, як представника Тимошенко в Євросуді з прав людини.

"Нещодавно Печерський районний суд Києва заборонив мені виїжджати за кордон. Якщо в Європейському суді будуть проходити усні слухання, виникне питання — хто поїде на них. Відповіді на це питання в мене поки немає", - сказав він.

Нагадаємо, 18 січня Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства Євгена Щербаня в 1996 році, а Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з іншим екс-прем'єром Павлом Лазаренком. У свою чергу Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" назвало 18 січня ганебним днем в історії української правоохоронної системи і висловило впевненість у тому, що Європейський суд з прав людини розставить крапки у справах Тимошенко.

19 січня захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що президенту України Віктору Януковичу було вигідно вбивство депутата Євгена Щербаня.

У "Батьківщині" стверджують, що Янукович - це вовк, що потрапив у капкан: він вже не знає, на що кидатися і що гризти

Висунення нового звинувачення екс-прем'єру Юлії Тимошенко є реакцією влади на майбутнє рішення Євросуду щодо першої її справи. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський.

Коментуючи висунення Юлії Тимошенко нового звинувачення щодо причетності до вбивства народного депутат Євгена Щербаня у 1996 році, він підкреслив, що ця справа, як і попередні, "висмоктана з пальця".

"Це все – сфальсифікована справа. І її висунули Тимошенко тільки по одній простій причині - з дня на день ми очікуємо рішення Європейського суду з прав людини і я впевнений, що ця справа - це якраз реакція режиму Януковича на це майбутнє рішення. Вони не сумніваються, яким воно буде, у них є достатньо кваліфікованих юристів, які пояснили, що шансів у них виграти немає жодних", - підкреслив він.

Нардеп додав: "Відповідно, для того, щоби Тимошенко не відпускати на свободу, а вони ж декларують, що виконають рішення ЄСПЛ, вони і пішли на черговий кримінальний злочин".

Пашинський також зауважив, що Тимошенко висувалися звинувачення у той час, коли вона була, за словами медиків, під дією медикаментів, що є протизаконно.

"Коли людина була беззахисника, була під впливом стресу, медикаментів, коли не сприймала інформацію, їй висувають це звинувачення. Вони злочинці. І я впевнений, що народ України, закон України їх покарає", - підкреслив він.

Говорячи про перспективи цієї справи для екс-прем'єра, нардеп наголосив: "Не хочу гадати на кавовій гущі, бо коли 2 роки тому Тимошенко висунули звинувачення по так званій газовій справі і коли під час суду її захисники пред'являли оригінальні документи НАК "Нафтогазу", всі експертизи, всі докази, які б говорили про невинуватість Тимошенко, це не завадило покидьку Радіону Кірєєву винести вирок, який здивував весь світ. Янукович - це як той вовк, який потрапив у капкан - він вже не знає, на що йому кидатися і що йому гризти. Але навіть, якщо він відгризе собі лапу, він вже нікуди не втече".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1605 | Додав: adminA | Теги: донька Тимошенко, Януковичу: не вбивай мою маму!
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ