Пт, 2024-04-19, 08:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 6 » Дунай затопив територію Ренійського порту
16:42
Дунай затопив територію Ренійського порту
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


Станом на 6 липня повеневі води Дунаю залили всю внутрішню територію Ренійського порту і промислову зону, аж до залізничного переїзду. Про це поінформували у центрі зв`язків із громадськістю Одеського обласного управління з питань надзвичайних ситуацій, уточнивши, що "рятувальники МНС відкачують мотопомпами воду з дренажних систем ВАТ "Ексімнафтопродукт" і портового зернового перевантажувального комплексу", передає УНІАН.
Також цілодобово тривають земляні роботи з укріплення водозахисної дунайської дамби, де на 57, 59, 62, 63, 64, 65-й милях спостерігається фільтрація води через тіло дамби.

За даними облуправління МНС, рівень Дунаю в районі Ізмаїла зараз вище критичної позначки на 49 см, поряд з райцентром Рені - на 65 см вище критичного рівня.

Між тим, упродовж минулої доби різко піднявся рівень повеневої води Дністра - поряд з водоочисною станцією в Біляївському районі він на 10 см перевищив критичну позначку. Пік паводку на Дністрі в цьому районі, за даними облуправління з питань надзвичайних ситуацій, очікується 7-8 липня.

"Незважаючи на розлив Дунаю, рух легкового транспорту трасою Одеса - Рені поки не заборонено", - повідомив глава МНС Нестор Шуфрич.

Він зазначив, що у разі можливого затоплення магістралі буде зроблено ремонт альтернативних сільських доріг, що дозволить транспортувати продукти і воду. Проте заходи безпеки вжито вже зараз: по трасі заборонили рух великовантажного транспорту.

При цьому, за словами міністра, він сам став свідком того, що водії вантажівок не дотримуються заборони. "З повітря я помітив на трасі дві вантажівки", - сказав він.

Водночас, управління з питань надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації має намір закрити автотрасу Одеса - Рені, якщо рівень води в Дністрі буде підніматися.

Як повідомив начальник відомства Олександр Міхеєв, у даний час співробітники управління пробивають протоки і "роблять плавні" - відводять воду від траси Одеса - Рені, тому що рівень води в Дністрі вже перевищив критичний.

У вівторок на території Одещини знов оголошено штормове попередження: місцями - дощ, в окремих районах можливе випадання граду.

Міністр із питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич завірив у готовності рятувальників і працівників інших відомств і служб до можливого прориву дамби на Дунаї й евакуації жителів ряду населених пунктів в Одеській області.

"Завдяки координації з органами місцевого самоврядування ми готові до будь-якого розвитку подій. Якщо все-таки прорив трапиться, постраждає 18 населених пунктів від Рені до Ізмаїла, особливо Орлівка, Новосільське й Новонекрасівка - це близько 10 тис. людей", - сказав Шуфрич у ході робочої поїздки в Одеську область у вівторок, повідомляє прес-служба МНС України.

Він проінформував, що якщо буде потреба встигнути відвезти людей у школи й санаторії, додавши, що працює загін МНС, прикордонників, Міноборони, МВС із майже 750 людей. У розпорядженні рятувальників близько 130 одиниць спеціальної техніки й 250 автобусів.

Шуфрич також відзначив, що максимальний рівень води в Дунаї очікується ближче до п'ятниці.

Зазначимо, 5 липня зливи затопили Луганськ і Запоріжжя.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1287 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ