Сб, 2024-04-20, 10:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 2 » "Дурні на дорозі" - Бєларусь випустила сюжет про автопробіг Путіна. ВІДЕО
14:49
"Дурні на дорозі" - Бєларусь випустила сюжет про автопробіг Путіна. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

  В ефірі загальнонаціонального телебачення Бєларусі вийшов розгромний сюжет про автопробіг прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна на "Ладі-Калині" по Далекому Сходу. Журналісти розкрили секрети прем'єрського турне і розкритикували російську владу.

Як епіграф до репортажу, який був показаний у вечірньому випуску новин телеканалу ОНТ, журналісти вибрали кадри зі знаменитого радянського кінофільму "Золоте теля" і фразу Остапа Бендера "Вдаримо автопробігом по бездоріжжю, нехлюйству і бюрократизму!", повідомляє NEWSru.com. Журналісти дійшли фундаментального висновку: "До двох відомих російських бід додалася третя, підсумкова, - дурні на дорозі".

Акцент бєларуське ТБ зробило на тому, що автопробіг був добре спланованою піар-акцією, яка насправді не виправдала себе, не поліпшила іміджу Путіна і лише оголила російські проблеми.

В основу сюжету ліг відеозапис, зроблений читинськими автоаматорами, які знімали кортеж прем'єра під час проходження трасою. "Рекламна акція російського автопрому, дорожніх будівельників і самого прем'єр-міністра майже вдалася. Але забули автори операції "Амур", що живуть не за часів Потьомкіна і його сіл, а в епоху цифрових технологій та Інтернету", - сказано у бєларуському репортажі.

Завдяки любительській зйомці з'ясувалося, що в запасі у глави уряду ще дві однакові машини на випадок, якщо та, за кермом якої він сидить, зламається в дорозі. Причому клуб місцевих автоаматорів, які виклали в Мережу скандальне відео з путінським кортежем, називається "Диверсія". Це дозволило бєларуському телеканалу заявити, що вони виступили як справжні диверсанти і серйозно підставили главу уряду.

Тим часом, за версією бєларуських журналістів, російський автопром не змусив довго чекати на збої, і незабаром Путіну довелося міняти одну жовту "Ладу" на іншу. Втім, варто відзначити, що прес-секретар прем'єра Дмитро Пєсков пізніше спростував цю інформацію і заявив, що нічого міняти не довелося, а неполадки було усунено.

Проте відомості про наявність однакових запасних автомобілів підтверджували також журналісти з президентського пулу. "Журналісти сумлінно цитували Путіна, який нібито обіцяв передати машину, на якій все подолав, в музей "АвтоВАЗу". Тільки яку з трьох? Безглуздо вийшло", - сказано у репортажі.

Путіна супроводжував кортеж зі 100 авто, а витрати на автопробіг дорівнюють бюджету невеликого міста

Крім того, в репортажі не забули уточнити, що супроводжував Путіна цілий кортеж з приблизно 100 автомобілів іноземних марок. А на тлі закадрового голосу було чутно репліки місцевих автоаматорів, що стоять на узбіччі: "Все на наші гроші".

У зв'язку з цим бєларуське ТБ процитувало також російську газету "Ведомости", яка в одній зі статей навела думку, що витрати на автопробіг можна порівняти з річним бюджетом невеликого міста в РФ.

Не залишили без уваги журналісти і вічне російське питання про дороги. Тут вони просто процитували Путіна, який "сам підтвердив, що тисяча кілометрів асфальту без інфраструктури - путівець, а не федеральна траса".

Російська преса вже охрестила цей сюжет новою відповіддю на трилогію НТВ "Хрещений батька". Варто відзначити, що, крім сюжету про автопробіг Путіна, бєларуський телеканал показав у вечірньому випуску тільки матеріал про те, як президент Бєларусі Олександр Лукашенко відкривав школу до 1 вересня, зазначає "Газета.Ru".

Лукашенко пишається тим, що його "не нахилити" ані атаками у ЗМІ, ані економічним тиском

Варто відзначити, що і сам Лукашенко не обійшовся без згадок Кремля у своїй промові перед журналістами після відкриття школи. Він заявив, що на нього і його сім'ю чинять інформаційний тиск. "Вже багато що сказано: фашист, злодій, який краде щороку до семи млрд доларів. Напевно, навіть чиновник з Кремля не може щороку красти сім млрд доларів", - сказав Лукашенко. Тих, хто поширює таку інформацію, Лукашенко назвав злодіями, які хочуть зіпсувати його репутацію.

Напередодні бєларуський лідер виступив ще і із заявою про те, що російська сторона може бути причетна до пожежі на території посольства РФ в Мінську. "Швидше за все, напевно, їм потрібний був цей інцидент, щоб показати: ось бачите, який там уряд, Лукашенко, який мало не сам влаштував цей теракт, як вони його називають, і підпалили автомобіль російського посольства. Покидьки і негідники", - заявив президент.

"Атака одна, атака друга, атака третя в ЗМІ, безпрецедентний тиск в економіці. Не виходить. Хотіли президента нахилити - виходить навпаки. Треба шукати інші методи", - сказав Лукашенко. Тому, за його словами, "це цікава версія і ми її відпрацьовуватимемо".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1240 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ