Пт, 2024-03-29, 12:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 15 » Джамала перемогла на Євробаченні. ВІДЕО
10:25
Джамала перемогла на Євробаченні. ВІДЕО
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

За результатами голосування на європейському пісенному конкурсі "Євробачення-2016", який цього року приймала Швеція, перемогла представниця України Джамала.

В силу цього в наступному році конкурс буде приймати Україна.

Співачка виступила під №21 з піснею "1944", в якій розповідається про трагедію кримськотатарського народу.

Джамала отримала 211 балів від жюрі, і 323 бали за підсумками смс-голосування глядачів. В результаті вона набрала 534 бали.

Друге місце зайняла співачка ДамІ Ім з Австралії (511 балів). Третє - Сергій Лазарєв з Росії (491).

Найвищу оцінку 12 балів Україна отримала від жюрі 11 країн: Сан-Марино, Грузія, Боснія і Герцеговина, Данія, Молдова, Латвія, Ізраїль, Сербія, Македонія, Польща і Словенія. Україна дала 12 балів Литві.

Слід зазначити, що за підсумками голосування жюрі Росія і Україна не дали один одному жодного балу. За підсумками голосування глядачів Росія отримала від України 12 балів, Україна від Росії -10 балів.

Згідно з новими правилами Євробачення, за результатами глядацького голосування найбільше голосів набрав російський виконавець Сергій Лазарєв - 361. Джамалі глядачі віддали 323 голоси. Проте у загальній сумі за результатами двох етапів голосування українській співачці вдалося випередити і австралійку, і росіянина. Набравши в загальній сумі 534 бали, Джамала виграла Євробачення-2016.

Після двох півфіналів у підсумковій гонці за перемогу боролися представники 26 країн - по 10 минулих з кожного півфіналу. А також представники Швеції як переможця минулорічного конкурсу і країн "великої п'ятірки".

14 травня на сцені в Стокгольмі виступили артисти з Грузії, Німеччини, Угорщини, Ізраїлю, Італії, Латвії, Литви, Мальти, Польщі, Росії, Сербії, Іспанії, Швеції, Вірменії, Австралії, Австрії, Азербайджану, Бельгії, Нідерландів, України, Великобританії, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Чехії, Франції.

Після учасників конкурсу на сцені "Євробачення" виступив відомий американський поп-виконавець Джастін Тімберлейк.

Як прогнозували букмекери, найбільші шанси на перемогу в цьому році були у представника Росії Сергія Лазарєва. Джамалу також чекало місце в першій 5-ці.

Нагадаємо, популярність Джамалі приніс конкурс "Нова хвиля 2009", який проходив в Юрмалі, де вона отримала гран-прі.

32-річна артистка спеціально для нацвідбору "Євробачення" написала пісню "1944", на яку її надихнула розповідь прабабусі. Саме з цим роком пов'язані найважчі спогади в її родині. У пісні йдеться про насильницьку депортацію кримськотатарського народу. А Джамала народилася в сім'ї кримського татарина і вірменки.

Пісня "1944" отримала нагороду EUROSTORY AWARD 2016 - за кращий рядок в конкурсній пісні в цьому році. Переможців визначало професійне журі письменників. Журі таким чином відзначило рядок "You think you are gods, but everyone dies" ("Ви вважаєте себе богами, але всі вмирають").

Крім того, ще до фінального виступу вона отримала другу нагороду - Marcel Bezencon Award - за найкращий вситуп на думку коментаторів.

Раніше генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) "UA:Перший", яка займається організацією участі українських представників у міжнародному пісенному конкурсі, Зураб Аласанія заявив, що в разі перемоги на Євробаченні-2016 російського співака Сергія Лазарєва, Україна відмовиться від участі в конкурсі в наступному році.

Нагадаємо, перший півфінал Національного відбору на "Євробачення-2016" відбувся 6 лютого. 13 лютого відбувся другий півфінал національного відбору. По три учасники з двох півфіналів пройшли до фіналу національного відбору.

Найбільше голосів отримали і пройшли тоді до фіналу: а результатами першого півфіналу – співачка Джамала та гурти The Hardkiss і Brunettes Shoot Blondes. За результатами другого півфіналу – гурти SunSay, Pur:Pur та "Неангели".

21 лютого у фіналі Національного відбору перемогла Джамала.

Варто згадати й те, що у фінальному голосуванні за кандидатуру представника України взяли участь понад 300 тисяч людей, що є рекордом для відбіркових конкурсів "Євробачення" в Україні.

Порошенко та Гройсман привітали Джамалу з перемогою на Євробаченні

Президент та прем'єр-міністр України привітали співачку з перемогою. Петро Порошенко та Володимир Гройсман прокоментували успіх Джамали на європейському пісенному конкурсі у Twitter.

"Особисто привітав Джамалу з перемогою. Сьогодні її голосом до світу промовляв весь український народ. Правда, як завжди, перемогла!", - написав президент.

"Браво, Джамала - найкраща! Щиро вітаю з перемогою!", - сказав голова уряду.

Лазарєв привітав Джамалу з перемогою, Кіркоров скаржиться на зміну правил

Учасник пісенного конкурсу Євробачення від Росії Сергій Лазарєв і автор його пісні Філіп Кіркоров привітали Джамалу з перемогою і залишилися задоволені виступом Лазарєва. Про це пише "Газета.ру".

За словами Філіпа Кіркорова, він задоволений тим, як співак виступив і пишається таким результатом: "Вся Європа проголосувала за Сергія".

При цьому Кіркоров заявив, що "підсумовування балів — вигадка організаторів". За його словами, в 2008 році співак Діма Білан переміг і тоді було тільки телеголосування: "Якби не зміна правил, якщо б вони були, як в 2008 році, то Сергій би переміг".

Коли Кіркорова і Лазарєва запитали про виступ української співачки Джамали, яка отримала перше місце у фіналі конкурсу, Лазарєв похвалив її номер і пісню, передає "ТАСС".

"Вона — переможець", — сказав Кіркоров.

"Для мене це велика перемога. У мене вибухав мозок, я такого в житті ніколи не відчував. Я зробив максимум. Я везу з собою бронзу. Ми вітаємо Україну", - додав Лазарєв, коментуючи власний номер.


    

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Євробачення, Джамала, перемога
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ