Пт, 2024-03-29, 08:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 27 » Епідемія невідомого грипу в Україні: десятки тисяч хворих, 7 померлих
20:05
Епідемія невідомого грипу в Україні: десятки тисяч хворих, 7 померлих
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Станом на понеділок, 26 жовтня, у Тернопільській області через вірус грипу померли семеро осіб. Крім того, в області зареєстровано більш ніж 10 тисяч випадків захворювання на невідомий тип вірусу, передає ZAXID.NET.

Інформацію про летальні випадки серед хворих на грип сьогодні, 27 жовтня, під час прес-конференції підтвердив начальник головного управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Богдан Ониськів.

Як інформує Тернопільська правда, медики пов'язують ці смерті з ускладненнями, викликаними грипом. Конкретні імена померлих, і все, що з цим пов'язано, Ониськів відмовився розголошувати, щоб зайвий раз не хвилювати людей, але сказав, що практично всі померлі - молоді люди, які не мали проблем зі здоров'ям.

За минулий тиждень лише в одному Тернополі із симптомами захворювання невідомим грипом до лікарів звернулися майже шість тисяч осіб. Водночас, походження вірусу досі невідомо. "Тип грипу можна визначити тільки через півтора тижні, остаточні результати повинні прийти з Лондона", - заявив чиновник.


Ониськів пояснює катастрофічну ситуацію саме в Тернополі тим, що в місті багато емігрантів, які могли завезти вірус з-за кордону. Він запевнив, що це не пов'язано зі сміттям, ситуацію повністю контролюють, а лікарні отримали препарати під назвою "Таміфлю".

Медики просять мешканців Тернопільської області при перших проявах гострих респіраторних вірусних інфекцій звертатися до лікарів. Про це йшлося на прес-конференції начальника головного управління охорони здоров'я ОДА Богдана Ониськіва та заступника головного санітарного лікаря області Нінель Цяпи.

"Загострення ситуації з ГРВІ у нас почалося два тижні тому. З 12 по 18 жовтня було зафіксовано 3938 випадків захворювання на ГРВІ. З 19 по 25 жовтня зареєстровано 10119 випадків. Ситуація напружена, в деяких районах області оголошено обмежувальні заходи. Засідання надзвичайної протиепідемічної комісії прийняло рішення про введення карантину у навчальних закладах", - заявила заступник головного санітарного лікаря області Нінель Цяпа.

На підставі рішення обласної протиепідемічної комісії, управління освіти і науки при райдержадміністраціях трьох районів (Гусятин, Збараж, Підгайці) перенесли канікули і припинили навчання в школах. Всього по області припинено заняття в 106 закладах, в яких навчаються 41598 учнів.

На думку фахівців, причинами ранньої захворюваності людей на грип і ГРВІ в області може бути різке похолодання і коливання температур за тиждень до початку опалювального сезону, а також те, що за останні 5-7 років в області не реєструвалася епідемія ГРВІ. Крім того, з'являються нові штами вірусу.

За даними влади, на сьогоднішній день ситуація під контролем - медики надають допомогу сповна. Крім того, з'явилося розпорядження голови ОДА щодо подолання наслідків підвищення захворюваності на вірусні інфекції. Медики закликають мешканців області при перших проявах захворювання звертатися до лікаря.

На грип у Львові захворіло майже 6 тис осіб

На сьогодні у Львові зареєстровано 5 721 випадок захворюваності на грип. Про це повідомив 27 жовтня під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер Львова зазначив, що наразі кількість осіб, що захворіли на грип у Львіві не перевищила допустимого порогу, тому говорити про оголошення карантину у школах зарано.

"Ми чітко відстежуємо ситуацію щодня. Якщо на четвер-п’ятницю буде збільшення випадків захворюваності, тоді може бути прийнято рішення про продовження канікул. Ця тема лише обговорюється, кінцевого рішення нема. Доборе, що канікули у нас збіглися із збільшенням захворюваності", – наголосив Андрій Садовий.

У Тернополі продовжено карантин через грип

У Тернополі продовжено карантин у зв’язку із високим рівнем захворюваності на грип та ГРВІ. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на черговому засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії під головуванням заступника міського голови з соціальних питань Романа Легкого, передає УНІАН.

Під час засідання головний державний санітарний лікар Тернополя Володимир Паничев повідомив, що станом на 27 жовтня рівень захворюваності на ГРВІ та грипоподібні захворювання у місті становить 255,5 на 10 тисяч населення. За його даними, спостерігається певна стабілізація, адже минулого тижня було зафіксовано ріст захворювань від 172,2 до 268,5 хворих на 10 тисяч населення.

Панічев також констатував зменшення частки дітей у структурі хворих з 50% до 35%. Разом з тим, начальник міського управління охорони здоров’я Василь Бліхар повідомив, що у Тернополі трапилось два летальних випадки, пов’язаних з ускладненням гострих вірусних інфекцій пневмонією.

Основними факторами поширення ГРВІ Панічев назвав кліматичні умови, колективний імунітет, міграцію та низький стан імунопрофілактики, оскільки більшість жителів міста не роблять щеплення від грипу.

Головний державний санітарний лікар також наголосив, що жодного зв’язку між епідемією грипу та проблемами, які виникли у зв’язку із неможливістю вивезення сміття з Тернополя, немає. "ГРВІ та грипоподібні інфекції передаються повітряно-крапельним шляхом. І якщо у літній період, коли не вивозили сміття, у Тернополі не було спалаху кишкових інфекцій і нам вдалося забезпечити епідеміологічне благополуччя міста, то сьогодні пов’язувати грип із сміттєвою проблемою, коли сміття уже вивозиться, є щонайменше некоректно", – сказав він.

Зараз, за його словами, у місті проводяться заходи, спрямовані на попередження поширення епідемії, зокрема, продовжується карантин у навчальних закладах, запроваджено відповідний режим роботи водіїв громадського транспорту, працівників громадських закладів (носіння пов’язок, понадпланова дезінфікація салонів, приміщень), посилено роботу працівників житлово-комунального господарства щодо понаднормового вологого прибирання сходових кліток, вивезення сміття, миття контейнерних майданчиків тощо, обмежено проведення масових культурних, спортивних та інших загальноміських заходів.

Бліхар додав, що у зв’язку з епідемією з міського бюджету буде додатково виділено 100 тис грн для забезпечення лікувальних установ Тернополя необхідними медичними препаратами і дезінфікуючими засобами.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1595 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ