Чт, 2024-03-28, 19:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 5 » ЄС не хоче жорстких санкцій проти Росії. Канада і США наполягають
13:33
ЄС не хоче жорстких санкцій проти Росії. Канада і США наполягають
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/
США не вдалося переконати своїх європейських партнерів запровадити економічні санкції проти Росії. Вашингтон оголосив про заморожування військової, торговельної та інвестиційної співпраці з Москвою, заявив і про можливе розширення "списку Магнітського", пише "КоммерсантЪ-Украина".

Однак більшість країн ЄС не збирається заморожувати економічні відносини з РФ і готова обмежитися лише посиленням візового режиму.

Обговорення можливих санкцій проти РФ викликало серйозні розбіжності між США та країнами ЄС.

Напередодні Вашингтон оголосив про те, що через події в Україні Пентагон "припиняє всі військові контакти" з Росією, відмовляється від проведення "спільних навчань, двосторонніх зустрічей, обміну військово-морськими делегаціями та планування конференцій".

Водночас стало відомо про припинення переговорів з питань двосторонньої торгівлі та інвестицій.

Представниця Ради національної безпеки США Кейтлін Хейден попередила, що ці заходи - тільки "частина відповіді" на дії РФ в Україні.

"Ми розглядаємо цілу серію економічних і дипломатичних кроків, які дадуть змогу ізолювати Росію і негативно позначаться на її економіці і становищі в світі", - пояснив президент Барак Обама.

За його словами, Держдеп "переглядає весь пакет наявних торговельних та інших двосторонніх проектів", готує персональні санкції проти високопоставлених цивільних і військових чиновників, "причетних до вторгнення в Крим".

Можуть бути заморожені й активи російських банків, держкомпаній і "деяких приватних інвесторів" у США. Причому, як стало відомо, Білий дім не збирається звертатися до Конгресу - санкції можуть бути введені за указом президента.

Втім, у Вашингтоні визнають, що без підтримки Європи ці санкції навряд чи будуть ефективними: обсяг товарообігу США з РФ становить $40 млрд на рік, а європейських країн - $460 млрд. "Ми повинні переконатися, що європейці підтримають дії США, - заявив спікер сенату Гаррі Рід. - Запровадження санкцій торкнеться і їхніх інтересів".

Та попри всі зусилля США, європейські країни поки що не готові вжити жорстких заходів. На позачерговій зустрічі глав МЗС ЄС Німеччина, Італія, Франція та Іспанія виступили проти торговельних санкцій.

Замість цього глави дипломатій 28 країн ЄС запропонували призупинити переговори про спрощення візового режиму з РФ і обговорити відмову від короткострокових віз.

А напередодні телекомпанія BBC продемонструвала секретну інструкцію британського уряду до переговорів у Брюсселі. У ній мовиться, що Великобританія "не повинна, принаймні тепер, підтримувати запровадження торговельних санкцій і закриття фінансового центру Лондона для росіян", хоча за день до того глава британського МЗС Вільям Хейг пообіцяв у Києві, що Росія "дорого заплатить" за вторгнення до Криму.

На дипломатичному діалозі наполягає і Німеччина. Замість накладення санкцій Берлін пропонує створити "контактну групу" щодо України під егідою ОБСЄ, відрядивши в країну міжнародних спостерігачів для "оцінки фактів порушення прав меншин, представлених російською стороною".

Позиція Європи викликала помітне розчарування в Конгресі США. За словами сенатора Джона Маккейна, "Лондон і Париж ігнорують уроки, які їм виклала історія, й досі вкрай наївно ставляться до Москви".

Канада припинила військову співпрацю з Путіним через Україну

Влада Канади вирішила через події в Україні зупинити військову співпрацю з РФ. Про це напередодні заявив прем'єр-міністр країни Стівен Гарпер, повідомляє CTV News.

"Сьогодні вранці я віддав розпорядження припинити всі заплановані двосторонні контакти між канадськими збройними силами і військовими Російської Федерації.

Це включає в себе навчання, такі як "Пильний орел", і заплановані зустрічі", - повідомив Гарпер у своїй заяві.

Він зазначив, що канадська влада далі розглядає ситуацію в Україні із глибокою стурбованістю і, відповідно, буде переглядати свої відносини з урядом президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, що напередодні Путін у своїй резиденції Ново-Огарьово, коментуючи журналістам різку реакцію Заходу на позицію Росії, зазначив, що дії РФ ґрунтуються на нормах міжнародного права і двосторонніх зобов'язаннях - на відміну від США, які, мовляв, спочатку "чітко формулюють для себе геополітичні цілі, а потім підтягують під себе решту світу".

Відповідаючи на запитання про загрозу санкцій з боку Заходу, Путін зазначив, що "про наслідки санкцій щодо Росії повинні думати ті, хто їх збирається накладати". "Збитки в глобальному світі будуть взаємними, а погрози на адресу Росії контрпродуктивні і шкідливі", - підкреслив президент.

Минулого понеділка прес-секретар Пентагону Джон Кірбі також повідомив, що міністерство оборони США через загострення ситуації в Україні вирішило тимчасово припинити спільні навчання, візити та переговори з російськими військовими.

Прес-служба Міноборони Росії з посиланням на заступника міністра Анатолія Антонова повідомила, що відомство "візьме до відома" озвучене рішення Пентагону.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов звернувся до президента РФ з проханням "про сприяння в забезпеченні миру і спокою в Криму". Після цього Путін вніс у Раду Федерації звернення про можливість використання російських військ на території України. Сенатори одностайно дали на це згоду.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 1107 | Додав: adminA | Теги: ЄС, Росії, Канада і США наполягають, жорстких санкцій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ