Пт, 2024-03-29, 09:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 31 » ЄС оприлюднив економічні санкції проти Росії
21:04
ЄС оприлюднив економічні санкції проти Росії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 Офіційний журнал Європейського Союзу оприлюднив рішення ЄС запровадити стосовно Росії через її дестабілізуючу роль на сході України економічні санкції.

Зважаючи на те, що публікація рішення з’явилася у четвер, 31 липня, пакет дій економічного характеру набере чинності у п’ятницю, 1 серпня.

Зокрема, ЄС вводить заборону на доступ до ринків капіталів, якою буде обмежена можливість для найбільших російських банків, 50% яких належать російському уряду, до європейського фінансування. Тільки у період з 2004 та 2013 російські компанії отримали капіталу на суму 48 млрд доларів, з них близько четверті – 16,4 млрд були державними та фінансовими інституціями, 47% всіх облігацій, які були випущені Росією у 2013, були на європейському ринку (7,5 млрд євро).

Європейський Союз застосував санкції до п’яти найбільших банків Росії - Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку, Внешэкономбанку та Россельхозбанку, передає передає УНІАН.

ЄС також ввів ембарго на зброю. Ембарго вводиться на всі товари, які є у так званому "військовому списку ЄС". Заборона буде введена з моменту вступу рішення в силу з двома виключеннями - ембарго не буде застосовано до контрактів, які були підписані до дати вступу в дію цього рішення, і до категорії специфічних контрактів, які необхідні для підтримки існуючого збройного обладнання (сервіс, постачання запасних частин).

До товарів подвійного призначення буде застосований дозвільний режим, що передбачає надання в кожному окремому випадку дозволу влади на національному рівні в разі підписання контракту на експорт товарів, які зазначені у списку.

Аналогічна ліцензійна схема буде запроваджена і до чутливих технологій для видобутку нафти в особливих проектах – пошуку нафти в Арктиці, глибинному бурінню та шельфової нафти.

Водночас повідомляється, що секторальні санкції ЄС не поширюються на дочірні компанії російських банків у країнах Євросоюзу.

Доступ до ринків капіталу ЄС перекритий "юридичним особам, зареєстрованим за межами Євросоюзу", більше 50% прав власності на які належить фігурантам "чорного списку".

Дочірні банки та фінансові структури в ЄС є у Ощадбанку і ВТБ, в їх числі і активні позичальники, наприклад - турецька DenizBank (входить до групи Ощадбанку).

Нагадаємо, 29 липня Євросоюз офіційно підтвердив, що погодив пакет економічних санкцій проти Росії, які стосуються держбанків РФ до капіталу ЄС, експорту озброєнь і продукції подвійного призначення, а також доступу до технологій і устаткування для нафтової галузі.

США 29 липня запровадили нові економічні санкції проти РФ у зв’язку з анексією українського Криму Росією й дестабілізацією в Україні. Вони стосуються трьох російських банків – "Банк Москви", "Російський сільськогосподарський банк" і "ВТБ-банк", а також "Об’єднаної суднобудівної корпорації".

30 липня Європейський Союз письмовою процедурою ухвалив рішення щодо обмежувальних заходів через ситуацію на сході України та незаконну анексію Криму – до списку санкцій додано вісім осіб та три компанії. Ухвалено рішення і щодо Криму та Севастополя.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1074 | Додав: admin | Теги: економічні санкції проти росії, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ