Вт, 2024-04-23, 21:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 22 » "ЄС повністю недооцінив Путіна" - Міністр закордонних справ Литви. Bild
12:51
"ЄС повністю недооцінив Путіна" - Міністр закордонних справ Литви. Bild
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус заявив в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild, що "ЄС повністю недооцінив президента Володимира Путіна".

"Перший тривожний дзвінок датується 2008 роком, коли були окуповані грузинські території, - сказав міністр закордонних справ. - Тоді проти цього протестували і пропонували вжити контрзаходів - але за кілька тижнів все було забуто. Російська воєнна операція залишилася практично без наслідків. У зв'язку з цим я не можу зрозуміти велике здивування людей з приводу окупації Криму. Ми всі прокинулися і були шоковані поведінкою Росії, а також почали серйозно думати над заходами аж тоді, коли на сході України було збито пасажирський Boeing, загинули невинні люди, 298 осіб".

Володимир Путін, зазначив міністр закордонних справ, "веде гібридну війну": "Кремль інвестує мільярди доларів у пропаганду. І ця машина брехні виявляється неймовірно ефективною, адже у людей в Росії практично немає доступу до будь-якої інформації, окрім тієї, що дають у контрольованих урядом ЗМІ. А цією інформацією маніпулюють". "Наприклад, під час анексії Криму говорилося про необхідність захисту російської меншини, хоча насправді в Криму було 400 російськомовних шкіл і лише одна - україномовна. Це навряд чи можна назвати утиском російської меншини", - підкреслює Лінкявічус.

Вичікувальна позиція щодо Путіна, на думку політика, "не дасть жодних результатів". "Багато хто вважає: якщо ми будемо вести себе менш агресивно, наш партнер піде за нашим прикладом. Але у випадку з Росією це абсолютно неправильно. Кремль розцінить вичікувальну позицію як слабкість, а не як знак. Годі вже нам бути наївними, - закликає західні уряди Лінкявічус. - Інакше путінська військова кампанія продовжиться в Придністров'ї".

Глава литовського зовнішньополітичного відомства прокоментував чутки про можливе скасування європейських санкцій проти Росії цього літа і висловив сумніви в тому, що Росія справді зацікавлена ​​в стабілізації ситуації на сході України. Скасування санкцій, на переконання Лінкявічуса, було б "безумовно хибним рішенням". "Якщо вже пом'якшувати санкції, то за очевидну відповідну послугу", - упевнений він.

"На території України до сьогодні залишаються військовослужбовці російської армії, системи РСЗВ, тисячі танків і інших видів озброєння, - заявив міністр. - Танки не можна просто купити в супермаркеті - їх постачають з Росії, і цьому є докази як від НАТО, так і від місцевих жителів. І коли Москва стверджує, що вона не є частиною конфлікту, це видається досить дивно. Я не вірю в те, що Росія зацікавлена ​​в стабілізації ситуації".

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: Bild, Путін, ЄС, міністр закордонних справ Литви
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ