Сб, 2024-04-20, 07:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 17 » "Євробачення" можуть провести відразу в кількох містах . ВІДЕО
08:31
"Євробачення" можуть провести відразу в кількох містах . ВІДЕО
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Пісенний конкурс "Євробачення", який Україна прийматиме в наступному році, можуть провести відразу в кількох містах країни.

Про це заявив глава Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, повідомляє Эспрессо.TV.

Він зазначив, що у держави немає досвіду проведення конкурсу одночасно в декількох містах, проте є потрібні структура й інфраструктура після "Євро-2012".

"Ми повинні провести національний відбір, два півфінали і фінал конкурсу. Тому існує можливість, поки на рівні ідеї, провести конкурс у кількох містах, а не тільки в столиці, навіть не обов'язково в столиці", - підкреслив Аласанія.

Команда організаторів Євробачення від Національної телерадіокомпанії проїде по українських містах, щоб визначити, яке з них буде приймати пісенний конкурс, в коментарі ВВС Україна заявив директор НТКУ.

"Незабаром ми повинні отримати договір, де будуть виписані початкові умови проведення конкурсу. Після цього ми зберемо команду, яка поїде містами України консультуватися з місцевою владою про умови проведення конкурсу, повинні витримати", - заявив пан Аласанія.

Він пояснив, що, крім вимог до арени, у Європейської мовної спілки будуть вимоги до інфраструктури, умов поселення і культурної програми учасників.

"Тому будемо в містах дивитися, що вони можуть запропонувати", - додав пан Аласанія.

Організатор "Євробачення" в Україні в 2005 році Тарас Стецьків раніше повідомив, що тоді пісенний конкурс обійшовся в 23 млн доларів. Натомість пан Аласанія ще не може спрогнозувати, чи може в наступному році кошторис перевищити цю суму.

"Можу тільки сказати, що конкурс у Швеції обійшовся в 11 млн євро", - додав Зураб Аласанія.

У 2005 році пісенний конкурс "Євробачення" проходив у столичному Палаці спорту, а пана Стецьківа призначили відповідальним за його організацію після Помаранчевої революції взимку 2005 року.

"Було три джерела коштів: державний бюджет виділив 68 млн гривень, кілька мільйонів євро дала Європейська мовна спілка, а решта дали переважно українські спонсори. Сумарний бюджет становив близько 120 млн гривень", - заявив Стецьків.

За тодішнім курсом 5,25 гривні за долар це було близько 23 млн доларів. Невикористаними тоді залишилися близько 10 млн гривень.

За словами пана Стецьківа, найголовніше зараз швидко обрати місто і місце проведення конкурсу, щоб добре підготуватися.

"Теоретично, конкурс можна знову провести у Палаці спорту, адже кращих місць у нас небагато", - вважає пан Стецьків, зауваживши, що ліпше все ж не повторюватися.

У 2005 році, за його словами, можливим сприятливим місцем проведення був Виставковий центр біля станції метро "Лівобережна".

"Ідея з "Олімпійським" не підходить - нам це не дозволять, бо є строгі вимоги телевізійного формату, щоб було крите приміщення", - зазначив пан Стецьків, реагуючи на відповідну ідею мера Києва Віталія Кличка. Глава столиці вже заявив, що Київ - найбільш підготовлений до конкурсу, а тому інші міста розглядати не варто.

"Київ готовий до проведення "Євробачення". Дискусії про інші міста не мають під собою підстав, оскільки Київ найбільш підготовлене місто для таких значущих заходів", - заявив столичний голова.

Зате на думку колишнього організатора конкурсу, можливо розглянути інші міста - Харків, Дніпропетровськ і Одесу, де "будувалися великі арени і повинні бути майданчики".

За вимогами конкурсу, арена повинна бути щонайменше на дві тисячі глядачів, а також бути придатною для організації специфічної телетрансляції.

Тарас Стецьків зазначає, що в його рідному Львові таких арен точно немає.

У свою чергу міністр культури Євген Нищук вважає, що проведення міжнародного конкурсу естрадної пісні "Євробачення" в 2017 році є приводом для консолідації країни, передають Українські Новини.

"Насправді, це та подія, яка може консолідувати нас, яке може зупинити завдяки європейській спільноті війну на сході (країни)", - сказав Нищук.

Міністр зазначив, що проведення конкурсу є ще одним шансом відкрити Україну для світу і Європи як країни, яка здатна забезпечити необхідний рівень безпеки і може продемонструвати свою привабливість.

Як повідомлялося, українська співачка Джамала з піснею "1944" перемогла у фіналі пісенного конкурсу "Євробачення 2016", який проходив у суботу, 14 травня, в Стокгольмі (Швеція). За результатами голосування національних журі країн-учасниць "Євробачення-2016" і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали.

За правилами конкурсу, наступне "Євробачення" має пройти в країні, виконавець якої переміг в попередньому. Отже, конкурс "Євробачення-2017" пройде в Україні.

Бажання взяти в своїх містах "Євробачення-2017" висловили мери 5 міст України - Києва, Херсона, Одеси, Львова і Дніпропетровська.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: проведення, кількох містах, Євробачення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ