Пт, 2024-03-29, 13:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 18 » Європа та Азія потерпають від повеней: тисячі евакуйованих, сотні загиблих. ВІДЕО
19:54
Європа та Азія потерпають від повеней: тисячі евакуйованих, сотні загиблих. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


У Центральній Європі через повені, викликані заливними дощами, евакуюють тисячі людей. Крім Чехії в Центральній Європі від повеней страждають жителі Угорщини, Польщі, Австрії, Словаччини. За останніми даними, загинуло шестеро людей: в Польщі жертвами повеней стали чотири людини, одна людина в Угорщині і одна в Чехії.
На півночі Угорщини були евакуйовані понад дві тисячі осіб, за вихідні в деяких районах країни випала двомісячна норма опадів.

Причиною різкого підйому води є зливи, що обрушилися на країну в останні дні. З міркувань безпеки було ухвалено рішення відключити енергопостачання в районах, які найбільше постраждали від повені, повідомляє Mediactivist.ru.

Зі східних районів Чехії, охоплених повінню, влада евакуювала тисячу мешканців, передає ИТАР-ТАСС. Йде евакуація людей з населених пунктів, розташованих на берегах Одри, Олше, Остравиці і Морави. Повністю відрізаним від зовнішнього світу опинилося одне з найбільших міст регіону - Карвіна.

Багато людей залишилися без електрики. В результаті затоплення опинилися закритими кілька залізниць і десятки автомагістралей. Для боротьби зі стихією чеський уряд виділив 800 солдатів, які допоможуть протистояти повеням і усунути їхні наслідки, передає Novoya.com.

У Північній Моравії гідроспоруди не в змозі стримувати натиск води. "Критична позначка перевищена, регіону загрожує затоплення", - повідомили в Управлінні гідроспоруд Моравсько-Сілезького краю.

Сьогодні цю ситуацію будуть обговорювати на надзвичайному засіданні уряду країни. Влада побоюється повторення руйнівної повені 1997 року, коли її жертвами в регіоні стали більш ніж 50 людей.

Раніше влада Чехії через повені заявила про запровадження на території Моравії режиму надзвичайного стану. Надзвичайна ситуація була оголошена в населених пунктах, розташованих на берегах 13 місцевих річок, рівень води в яких стрімко піднімається.

У Польщі потужні зливи не припиняються з минулої п'ятниці. Особливо напружена ситуація склалася на півдні і південному заході республіки. Рівень води в річках Вісла і Одра (Одер) перевищив всі допустимі норми, у зв'язку з чим польське МНС ввело в постраждалих районах надзвичайний стан, пишуть "Новые известия".

Wioski ewakuowane, woda paraliżuje Małopolskę i Śląsk

Вчора рятувальники евакуювали понад 5 тисяч людей з підтоплених будинків. У ніч проти понеділка тільки в Малопольському воєводстві співробітники МНС більш ніж 3,5 тисячі разів виїжджали на допомогу жителям: відкачували воду з підвалів, обкладали будинки мішками з піском, чистили стічні канави, вивозили постраждалих тощо.

До операцій рятувальників підключилися військові. Прес-секретар Міноборони Сильвестр Міхаляк заявив, що армія "готова до евакуації жителів, охорони їхнього майна від мародерів, а також до ремонту зруйнованих доріг і мостів".

Вища контрольна палата Польщі інформує про зростання витрат на ліквідацію наслідків повеней. За останні три роки витрати на ці цілі перевищили 350 млн доларів.

Заливний дощ, що почався в четвер увечері у Відні (Австрія), призвів до перебоїв у роботі транспорту, локальних повеней, евакуації глядачів з кінотеатрів і припинення подачі електрики в низці столичних районів, передає РИА "Новости".

Глядачів одного з кінотеатрів у розважальному центрі "Лугнера-Сіті" довелося евакуювати із залу, коли вода вже доходила до колін. Через протікання було перервано рух по одній з центральних лінії віденського метрополітену U3.

Пожежні команди виїжджали на відкачування води з підвалів будинків між 18.00 і 22.00 за київським часом 250 разів. Без електрики на кілька годин залишилися близько 20 тисяч сімей, тому що вода залила трансформаторні станції.

Як повідомило Центральне бюро метеорології і геодинаміки Австрії, під час дощу за 60 хвилин на квадратний метр виливалося місцями до 63 літрів води. Подібні "небесні водоспади" трапляються у Відні раз на 50 років.

Хоча зараз дощ припинився, за прогнозом метеорологів, дощова погода збережеться в Австрії на вихідних. Місцями опадів випаде до 50 літрів на квадратний метр. До того ж додасться сильний вітер. Наприклад, в землі Штирія його пориви сягатимуть швидкості 90 кілометрів на годину.

Страждає від проливних дощів і Болгарія, однак, за прогнозами синоптиків, найсильніші зливи почнуться в цій країні наприкінці поточного тижня.

Стихія заторкнула й Україну. На Закарпатті внаслідок сильних злив затоплені три райони області та місто Ужгород. Вода підмила більше сотні дворів, кілька десятків гектарів сільськогосподарських угідь. Найвищий паводок сформувався на річках Боржава, Латориця, Уж та Тиса. Рівень води в цих річках сягав від 1,9 до 3,2 метра.

В Азербайджані у результаті безперервних в останні дні інтенсивних дощів річка Кура вийшла з берегів, прорвавши у низці районів укріплювальні дамби. Згідно з повідомленням АNS, близько чотирьох тисяч мешканців селищ Улуджала і Азаде залишилися без даху над головою, жителі сіл розміщені в наметових містечках, розгорнутих в Ширванському і Гаджігабульському районах, на стадіоні в Сабірабаді.

Річка Кура в ніч проти середи, 12 травня, прорвала греблю другого в місцевості села Улуджала Сабірабадського району, і, незважаючи на безперебійні роботи з укріплення дамби, потік води зупинити не вдається.

Національний департамент гідрометеорології Міністерства екології та природних ресурсів Азербайджану прогнозує подільше підвищення рівня річки Кура, передає abc.az.

У результаті повені затопленими виявилися не менше ніж 50 тис гектарів сільськогосподарських угідь в середній і нижній течії Кури. Деякі населені пункти були затоплені аж по дахи одноповерхових будинків.

Тим часом ввечері, 17 травня, на Москву обрушилася справжня тропічна злива. Найсильніший дощ, який супроводжувався громом, а місцями градом, істотно ускладнив дорожню ситуацію в російській столиці. Ураганний вітер повалив у Москві 170 дерев. За даними синоптиків, за минулу добу в місті місцями випало до 15-20 мм опадів при місячній нормі 52 мм.

Як повідомляють сьогодні китайські ЗМІ, заливні дощі охопили 11 провінцій і районів країни, в тому числі Гуандун, Гуансі, Фуцзянь, Хунань, Цзянсі, Хубей, Сичуань, Гуйчжоу і Юаньнань. У Китаї жертвами злив стали більше 100 людей. Від негоди так чи інакше постраждали понад 15 мільйонів людей, 101 житель загинув.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1349 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ