Ср, 2024-04-24, 14:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 30 » Євросоюз стурбований станом свободи слова за Януковича
21:09
Євросоюз стурбований станом свободи слова за Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейський союз стурбований ситуацією, яка склалася в Україні зі свободою преси. Про це йдеться в заяві ЄС, оприлюдненій в рамках постійної ради ОБСЄ.
"Ми стурбовані останніми випадками насильства та утисків проти журналістів в Україні", - цитує документ "Українська правда".

В заяві також зазначається, що ЄС стурбований останніми випадками, які можуть обмежити плюралізм ЗМІ, включаючи рішення розпустити Національну комісію з утвердження свободи слова та змінити статус нового голови Національного телебачення.

"Обмеження опозиційним політикам в доступі до ефірного часу, відмова деяким журналістам в праві брати участь у висвітленні офіційних зустрічей також збільшує стурбованість ЕС", - зазначається в заяві.

"ЄС сподівається побачити продовження давно запровадженої практики призначати головою парламентського комітету з свободи слова та інформації представника парламентської опозиції", - наголошується в документі.

Водночас у заяві відзначається, що ЄС вітає те, що "президент Янукович та члени його адміністрації зобов'язалися розслідувати старі та нові випадки насильства проти працівників медіа".

До заяви приєдналися країни-претенденти на членство в ЄС - Хорватія, Македонія, Албанія, Боснія та Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Ісландія та Норвегія. За інформацією "Української правди", більш жорсткий тон заяви було зроблено під тиском французької сторони.

Кілька днів тому Міжнародна організація "Репортери без кордонів" звернулася з відкритим листом до Януковича. Представники організації висловили занепокоєння з приводу різниці між висловленими твердженнями главою держави під час виступу на Парламентській асамблеї Ради Європи і реальною ситуацією зі свободою слова в Україні,

У своєму виступі на ПАРЄ Янукович пообіцяв "надалі зміцнювати демократію" і висловив переконання, що "саме вільні незалежні ЗМІ повинні забезпечити безперешкодний доступ суспільства до інформації, сприяти справжнім дискусіям щодо розвитку країни, жорстко контролювати владу".

В той самий час на прес-конференцію за участю президентів України і Росії, що відбулася 21 квітня у Харкові не були допущені деякі журналісти. За спілкуванням глав держав представники медіа стежили з окремого приміщення і не мали змоги поставити запитання.

Раніше у квітні "Репортери без кордонів" заявили, що за останні три місяці "відбулося серйозне повернення до залякування та фізичних нападів на журналістів, а також перевищення повноважень щодо мас-медіа". У міжнародній організації зазначають, що за останні дні в Україні було зафіксовано декілька випадків арештів і нападів на журналістів. Організація вказує на випадок з газетою "Експрес", а також на інцидент під час прес-конференції в "Українському домі" з журналістами з газети "Свобода", а також знімальною групою "Нового каналу". Крім того, "Репортери без кордонів" шоковані фізичним нападом на журналіста "9 каналу" Дніпропетровська, якого побив невідомий біля приміщення телеканалу 12 квітня. Також організація нагадує, що 8 квітня, коли кореспондент телеканалу СТБ спробував поставити запитання чиновникові КМДА, той вирвав у нього мікрофон і викинув у смітник.

У відповідь на заяву "Репортерів без кордонів" заступниця голови Адміністрації президента України Ганна Герман запросила генсека організації в Україну.

До Всесвітнього дня захисту свободи слова Національна спілка журналістів України приурочила оприлюднення списку посадовців, які своїми діями душать свободу слова у нашій державі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1373 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ