Чт, 2024-03-28, 11:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 9 » Фейгін назвав необгрунтованими розмови про швидкий приїзд Савченко
19:46
Фейгін назвав необгрунтованими розмови про швидкий приїзд Савченко
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Адвокат Марк Фейгін назвав безпідставними розмови про швидке вирішення ситуації з незаконно засудженою в Росії українською льотчицею Надією Савченко. Про це Фейгін написав у Twitter.

"Юридично свобода Надії Савченко може бути оформлена або помилуванням, або через запит за Конвенцією 1983 р. Все", - зазначив адвокат. (Конвенція Ради Європи про передачу засуджених осіб, підписана у 1983 році, – ред).

У той же час Фейгін підкреслив, що відбування покарання Савченко в разі її передачі Україні неможливе через її імунітет як делегата від України у Парламентській асамблеї Ради Європи.

"У разі передачі для відбування покарання Надії Савченко, вона і не може сидіти в Україні. У неї імунітет делегата ПАРЄ", - написав він.

Також адвокат зазначив, що будь-які розмови про швидке вирішення ситуації зі звільненням Савченко є, "м`яко кажучи, необґрунтованими".

"Як щось буде, я повідомлю. Будь-які конфабуляції щодо звільнення Савченко (на дирижаблях, через підземний хід) є інформаційним вкиданням. Щоб тихо сиділа", - додав він.

Крім того, Фейгін зазначив, що, за його інформацією, примусове годування до української льотчиці сьогодні не застосовувалося.

Сьогодні, 9 квітня, один з адвокатів Савченко Ілля Новіков заявив, що етапування льотчиці з СІЗО в колонію не відбудеться, і в найближчі кілька днів можуть надійти хороші новини про долю його підзахисної.

Захисник уточнив, що "принципових новин" очікує наступного тижня.

За його словами, між Москвою і Києвом зараз ведуться переговори, і "вони, швидше, рухаються у правильний бік, хоча і повільніше, ніж нам хотілося б".

МЗС вимагає негайно допустити до Савченко лікарів - її стан критичний

МЗС України вимагає допустити до незаконно засудженої в Росії громадянки України Надії Савченко українських лікарів у зв'язку з різким погіршенням стану її здоров'я. На цьому наголошується у відповідній заяві зовнішньополітичного відомства.

"Міністерство закордонних справ висловлює глибоке занепокоєння критичним погіршенням стану здоров’я незаконно утримуваної Росією громадянки України Надії Савченко, яка 4-ий день продовжує сухе голодування на знак протесту проти свого викрадення з території України та незаконного засудження тоталітарним російським режимом. ...вимагає негайно допустити до Савченко українських лікарів та консулів, а також забезпечити безумовне повернення Надії Савченко на українську землю", - йдеться у документі.

При цьому висловлюється рішучий протест у зв’язку з ненаданням дозволу на відвідання громадянки України українськими лікарями та консульськими посадовими особами, ігнорування російським політичним керівництвом численних звернень з цього приводу світових лідерів, українського МЗС, правозахисних організацій та громадських діячів.

"Такі дії російських органів свідчать про нехтування російською стороною універсальними нормами міжнародного гуманітарного права та положеннями національного законодавства, розцінюються як спроби приховати реальний стан здоров’я Надії Савченко, ввести в оману світове співтовариство та створюють пряму загрозу її життю", - заявляє МЗС.

Дипломати також наголосили, що Російська Федерація несе пряму відповідальність за життя та здоров’я народного депутата України, члена Парламентської Асамблеї Ради Європи Надії Савченко.

Водночас МЗС України закликало лідерів демократичних країн світу посилити тиск на Російську Федерацію та примусити її до здійснення реальних кроків, спрямованих на забезпечення виконання Мінських домовленостей та негайне звільнення незаконно утримуваних у Росії українських політичних в’язнів.

Як повідомлялося, Надія Савченко оголосила сухе голодування з вимогою звільнення, після того як 5 квітня вирок російського суду щодо неї набув чинності. Її засудили до 22 років ув'язнення 22 березня.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалено тільки після набуття чинності вироку в її справі.

Адвокат льотчиці Ілля Новіков вважає, що Савченко може повернутися додому через кілька тижнів.

При цьому українські компетентні органи готують документи на адресу російської сторони як про передачу Савченко в Україну для відбування покарання, так і для варіанту її обміну на певних російських громадян.

Наразі Савченко утримують у СІЗО в Ростовській області РФ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: розмови, приїзд Савченко, Фейгін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ