Чт, 2024-03-28, 16:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 13 » Формат Кабміну узгодили. Гройсман просить підтримки українців. ВІДЕО
11:00
Формат Кабміну узгодили. Гройсман просить підтримки українців. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив про свою згоду очолити майбутній Кабінет міністрів, а також повідомив про досягнення членами парламентської коаліції компромісу щодо формату майбутнього уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вийшли на прийнятний формат (уряду - ред.), який дозволить вийти з кризи, в якій ми на сьогодні перебуваємо", - заявив Гройсман, відкриваючи ранкове засідання Верховної Ради в середу.

Він поінформував, що в середу у членів парламентської коаліції буде можливість обговорити пропонований формат Кабінету міністрів.

"Я думаю, що у нас буде можливість сьогодні зустрітися, провести збори коаліції для того, щоб завтра вийти на голосування щодо створення нового уряду, затвердження програми дій", - сказав спікер.

Водночас в оприлюдненому в середу вранці на сторінці спікера у Facebook зверненні Гройсман теж заявив про свою згоду очолити уряд. При цьому він наголосив, що для виходу з важкої ситуації, що склалася в країні, майбутньому Кабміну знадобиться значна підтримка.

"Я розумію, що ми знаходимося в неймовірно важкому стані, я розумію, що відповідальність перед урядом стоїть величезна, і виклики - просто катастрофічні. Але я знаю й інше. Що якщо буде ваша підтримка, підтримка громадян України, ми чесно відпрацюємо і зробимо все для того, щоб вивести країну з цієї кризи, в якій вона сьогодні перебуває. Для цього нам потрібна підтримка фракцій парламенту - і "Блоку Петра Порошенка", і "Народного фронту", - заявив Гройсман.

Гройсман також додав, що у Міністерство фінансів і Міністерство економічного розвитку і торгівлі України мають прийти команди реформаторів, які здатні взяти на себе відповідальність і стабілізувати ситуацію в країні.

"Новий уряд має стабілізувати ситуацію в країні, продовжити проведення реформ. Дуже важливо, щоб люди не просто сіли в крісла міністрів, а щоб вони були адекватні, здатні брати на себе відповідальність і вирішувати проблеми, - сказав Гройсман. - Якщо ми говоримо про Міністерстві фінансів, то це означає, що Міністерство фінансів має забезпечувати фінансову стабільність, провести ефективні переговори з міжнародними фінансовими організаціями, має забезпечувати середньострокове планування фінансів. Якщо говоримо про Мінекономіки - то очевидно, що треба провести дерегуляцію, стабілізацію економіки та її зростання".

Він також заявив, що новий Кабінет міністрів матиме нульову толерантність до корупції.

"Цей уряд, якщо він буде сформований, не буде сприймати корупцію. Коли перед країною стоять величезні виклики, коли людям живеться важко, займатися корупцією, контрабандою, відмиванням податків - це злочин і мародерство", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 10 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку і готовий "передати повноваження" спікеру ВР Володимиру Гройсману.

"Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" створюють коаліцію із залученням позафракційних депутатів. Таким чином вже вдалося зібрати 226 голосів.

12 квітня президент України Петро Порошенко провів зустріч з фракцією "БПП". Президент попередив, що може скористатися своїм конституційним правом розпустити парламент.

Кандидат у прем'єри Гройсман запропонував склад свого Кабінету міністрів, але переговори "нової" коаліції затягуються через торги за три міністерства.

У фракції "БПП" назвали погоджений склад майбутнього Кабміну

У погодженому учасниками консультацій складі майбутнього Кабінету міністрів України представник президента України у Верховній Раді Степан Кубів обійме посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі, віце-прем'єр-міністром із соціальних питань стане Павло Розенко, віце-прем'єр-міністром з євроінтеграції - Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єр-міністром з питань АТО та окупованих територій - Володимир Кістіон, віце-прем'єр-міністром із реформ Дмитро Шимків, повідомляє джерело агентства "Інтерфакс-Україна" у фракції "Блок Петра Порошенка".

Також, згідно зі списком, нинішній віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко залишиться лише віце-прем'єром з гуманітарних питань, а посаду глави Мінкультури обійме Євген Нищук.

Також, за інформацією джерела "БПП", заступниками Кубіва стануть нинішні заступники глави МЕРТ Юлія Ковалів та Максим Нефьодов.

Міністерство фінансів України очолить заступник голови Адміністрації президента України, представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, його заступником стане нинішня заступниця глави Мінфіну Оксана Маркарова.

Міністерство соціальної політики очолить заступник Вінницького міського голови Андрій Рева, Міністерство екології та природних ресурсів - народний депутат із фракції "Народний фронт" Остап Семерак, Міністерство освіти і науки України - народний депутат із фракції "Народний фронт", голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич, Міністерство аграрної політики та продовольства України - народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Тарас Кутовий.

Міністром інфраструктури стане нинішній заступник глави Мінінфраструктури Володимир Омелян. Під керівництвом нинішнього віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадія Зубко залишиться лише Мінрегіон.

Міністром Кабінету міністрів стане нинішній керівник апарату голови Верховної Ради України Олександр Саєнко.

"На Міненерго (Міністерство енергетики і вугільної промисловості - ред), МОЗ (Міністерство охорони здоров'я України - ред) погодження тривають, але умова Гройсмана: щоб там були незаплямовані люди", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у фракції "БПП", одним із претендентів на посаду міністра охорони здоров'я є директор Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова Олександр Усенко. Водночас співрозмовник агентства зазначив, що є ймовірність, що цей претендент відмовиться від запропонованої йому вакансії в уряді.

Із нинішніх міністрів на своїх посадах залишаться глава МВС Арсен Аваков, Мін’юсту Павло Петренко, Міністерства оборони - Степан Полторак, МЗС Павло Клімкін, Міністерства інформаційної політики Юрій Стець та Міністерства молоді і спорту України Ігор Жданов.

"Народний фронт" претендує на 7 посад в уряді - Семерак

Народний депутат від "Народного фронту" Остап Семерак зазначає, що їхня фракція претендує на 7 посад в уряді. Про це він сказав у коментарі журналістам, передає УНІАН.

"Народний фронт" заявив про своїх делегатів на роботу у 7 міністерств. Це є попередня домовленість між двома фракціями", - сказав депутат.

Він зауважив, що тоді, коли йшлося про можливість створення коаліції із трьох фракцій, то вакантні посади були "зарезервовані" і для потенційних партнерів для коаліції, але "Батьківщина" нині не бере участі у формуванні нового уряду.

Семерак запевнив, що всередині їхньої фракції немає проблем щодо їхніх претендентів.

"Затримка сьогодні є в тому, що не відбулися збори коаліції і не відбулася формальна ініціатива фракції БПП щодо їхнього кандидата на посаду прем`єр-міністра", - сказав Семерак і додав, що зі слів депутатів від "Блоку Петра Порошенка", наразі ще не визначено кандидатури до 3-4 міністерств, на які ця фракція претендує.

Парламентар висловив сподівання, що вже сьогодні відбудуться загальні збори коаліції. В такому випадку, він прогнозує, що вже завтра парламент може перейти до розгляду питання щодо складу уряду та його програми дій.

На запитання щодо того, що раніше "Народний фронт" начебто претендував на 6 міністерств, Семерак зауважив, що раніше йшлося про меншу кількість саме через те, що коаліція планувалася у складі трьох фракцій. Він нагадав, що пропозиції "Народного фронту" - це залишити міністрів, які показали ефективну роботу, - міністра внутрішніх справ, міністра юстиції, міністра молоді і спорту та міністра культури.

"Також ми вносимо пропозиції щодо очільників Міністерства освіти, Міністерства екології та Міністерства інфраструктури", - сказав депутат.

Так, він зауважив, що погоджено, що "Народний фронт" пропонує 7 претендентів, але "є ще такий інструмент, як віце-прем`єри, і цей інструмент залишається в руках наших партнерів".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, формат Кабміну узгодили, підтримка українців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ