Чт, 2024-04-25, 16:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Фракція БПП визнала роботу уряду Яценюка незадовільною
22:49
Фракція БПП визнала роботу уряду Яценюка незадовільною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Фракція "Блок Петра Порошенка" на засіданні визнала роботу уряду під керівництвом Арсенія Яценюка незадовільною та вирішила збирати підписи за висловлення недовіри Кабінету міністрів.

Про це в понеділок 15 лютого заявив народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Було ухвалено рішення визнати роботу уряду незадовільною, вирішено доручити депутатам взяти підписні листи для збору підписів. Рішення фракції – збирати свої підписи, і в разі, якщо буде поставлено питання – то голосувати за відставку", - сказав він журналістам після закінчення засідання фракції БПП в адміністрації президента.

Лещенко зазначив, що рішення було ухвалене фракцією БПП практично одноголосно, один був проти і "близько 9 утрималися".

Депутат також розповів, що під час зустрічі фракції з президентом Петром Порошенком голова держави "слухав", потім пішов в середині засідання.

"Друга половина фракції була за участю Яценюка, без президента. Спочатку був Порошенко, десь близько години, потім президент пішов, хвилин через 10 прийшов Яценюк, він був теж десь годину. Потім прем'єр пішов, і фракція ухвалювала рішення і без Яценюка, і без Порошенка", - зазначив він.

Лещенко вказав, що від прем'єра він не почув жодних нових аргументів.

У свою чергу про рішення фракції БПП визнати роботу уряду незадовільною повідомив народний депутат України Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Фракція БПП ухвалила рішення визнати діяльність уряду незадовільною. В разі якщо за це вистачить голосів у ВР – голосувати за відставку уряду", - написав він на сторінці в Facebook.

Крім того, народний депутат фракції БПП Сергій Каплін заявив: "Було схвалено чітке рішення, майже одноголосно, фракцією "Блок Петра Порошенка": відставити, висловити недовіру роботі Кабміну, і було схвалено рішення зібрати в разі такого висловлювання недовіри підписи".

Зазначимо, що перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій виключає можливість розгляду завтра у ВР постанови про недовіру уряду. Про це він сказав у коментарі журналістам після засідання робочої групи з питань вдосконалення законодавства на виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом безвізового режиму для України, інформує УНІАН.

"Завтра звіт буде. Завтра буде голосування - прийняти чи не прийняти звіт. Завтра постанова про недовіру, на яку збирають підписи, не може стояти навіть логічно і формально", - заявив Парубій.

"Завтра цього голосування не буде, завтра буде заслуховування звіту, дискусія. І потім тільки питання затвердження чи не затвердження звіту, що не несе ніяких наслідків за собою", - додав перший віце-спікер.

Як повідомлялося, 15 лютого у Верховній Раді України було зареєстровано проект постанови (№ 4063) про відхилення звіту Кабінету Міністрів та визнання його діяльності незадовільною.

Авторами документу виступила низка депутатів, серед яких - заступник голови депутатської фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм, члени фракції Владислав Голуб, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Сергій Лещенко, Оксана Юринець, Олександр Черненко, представники фракції "Самопоміч" Олена Сотник, Ярослав Маркевич, Тарас Пастух, члени фракції "Батьківщина" Іван Крулько, Олексій Рябчин, Альона Шкрум, Вадим Івченко та позафракційний Дмитро Добродомов.

Загалом - 14 членів парламенту, більшість з котрих входять до складу міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти".

Трохи пізніше у "БПП" знайшлися і ті, кому подобається робота Кабміну. Проект постанови про визнання діяльності Кабінету міністрів задовільною № 4066 зареєструвала народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Наталія Новак, колишній депутат Київради від "УДАРу".

У вівторок, 16 лютого, уряд Арсенія Яценюка представить у Верховній Раді звіт щодо виконання Програми діяльності за минулий рік.

За словами голови українського парламенту Володимира Гройсмана, звіт має розпочатися о 12.30 і триватиме близько 2,5 годин.

Окрім того, в понеділок, 15 лютого, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко оголосила про збір підписів за відставку чинного Кабміну у повному складі. Ії підтримала "Самопоміч" та керівник нардепів-"радикалів" Олег Ляшко.

Своєю чергою очільник фракції "Народного фронту" Максим Бурбак висловив переконання, що можлива відставка уряду призведе до нестабільності і дочасних парламентських та президентських виборів.

"Будь-якій розумній людині зрозуміло, що відставка уряду - це не розв'язання ситуації, а стрибок у прірву гострої загальнодержавної кризи та суспільного неспокою. Час відверто сказати, що це проросійський план", - зазначив він.

За словами Бурбака, "слідом за відставкою, достроковими парламентськими, будуть і дострокові президентські вибори".

"Бо в новий парламент пройдуть колишні "регіонали" і дикі популісти. Ще раз наголошую: відставка уряду і розвал коаліції - це дестабілізація України, серйозні проблеми із західними союзниками і МВФ, а далі - повна невідомість", - сказав депутат.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: фракція БПП, незадовільна, робота уряду Яценюка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ