Ср, 2024-04-24, 11:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 5 » G20 погодила концепцію зростання світової економіки
15:44
G20 погодила концепцію зростання світової економіки
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Лідери G20 домовилися розробити комплексну концепцію, спрямовану на забезпечення стабільного зростання світової економіки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми, "Група двадцяти", як провідний форум з міжнародного економічного співробітництва, розробляємо всеосяжну і комплексну концепцію, спрямовану на забезпечення впевненого, стійкого, збалансованого та інклюзивного зростання, і в зв'язку з цим ухвалюємо комплекс заходів політики і дій - "Ханчжоуський консенсус", - йдеться в підсумковому комюніке саміту G20 в Ханчжоу.

У декларації наголошується, що в основі "ханчжоуського консенсусу" лежать наступні критерії - бачення, інтеграція, відкритість, інклюзивність.

У розділі "Бачення" лідери "двадцятки", зокрема, обіцяють посилити порядок щодо забезпечення зростання (...), а також "краще враховувати загальні інтереси нинішнього і прийдешнього поколінь".

Глави G20 обіцяють "старанно працювати, щоб побудувати відкриту світову економіку, протистояти протекціонізму (...)".

"Ми зустрілися в період триваючого відновлення світової економіки, підвищення стійкості в деяких економіках і появи нових рушійних сил зростання. Водночас темпи зростання залишаються нижче бажаних", - йдеться в заяві.

Як підкреслюється в документі, "негативні ризики зберігаються, що пов'язано з потенційною волатильністю на фінансових ринках, коливаннями цін на сировинні товари, млявими темпами зростання торгівлі та інвестицій, а також слабким зростанням на ринках праці окремих держав".

"Перспективи зростання світової економіки також ускладнюються проблемами, викликаними геополітичними подіями, збільшенням потоку біженців, а також тероризмом і конфліктами", - підкреслюється в комюніке.

Лідери країн "великої двадцятки" також висловили готовність подолати наслідки Brexit.

"Підсумки референдуму про членство Великобританії у ЄС додають невизначеності в світову економіку. Члени "Групи двадцяти" мають у своєму розпорядженні всі можливості для того, щоб відреагувати на можливі економічні та фінансові наслідки референдуму", - йдеться в комюніке саміту.

Лідери G20 висловили надію "в майбутньому побачити Великобританію близьким партнером ЄС.

За підсумками саміту "Групи двадцяти" (G20) в Ханчжоу була узгоджена низка документів в економічній сфері. Відповідний список опублікований як додаток до комюніке.

Зокрема, мова йде про спільну декларацію багатосторонніх банків розвитку про наміри підтримати інфраструктурні інвестиції та про ініціативу про запуск Альянсу для глобального сполучення інфраструктури.

Крім того, було погоджено керівний документ "Групи двадцяти" і ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку) щодо заходів політики, які могли б сприяти розширенню інструментарію для фінансування інфраструктури, а також малих і середніх підприємств.

Були визначені контури інноваційного зростання G20 і прийняті плани дій у сфері інновацій та за новою індустріальною революцією, схвалена ініціатива "Групи двадцяти" зі співробітництва та розвитку в області цифрової економіки.

Також був ухвалений план дій "великої двадцятки" в галузі підприємництва та низка інших документів, що стосуються в тому числі розширення доступу до енергетичних ресурсів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і енергоефективності.

Раніше генсек ООН Пан Гі Мун у рамках саміту G20 заявив, що бідність у всіх її проявах повинна бути ліквідована до 2030 року.

Нагадаємо, членами "двадцятки" є Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Японія і Європейський Союз. Постійними учасниками зустрічей "двадцятки" є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк.

В цілому на країни "Великої двадцятки" припадає понад 85% світового ВВП. У них мешкає понад 60% населення світу, причому 66% бідного населення також припадає на ці країни.

Основна форма діяльності G20 - щорічні зустрічі на рівні міністрів фінансів і глав центробанків. Зустрічі проходять у країні, яка є головою групи.

"Велика двадцятка" виступає за ратифікацію конвенції ООН проти корупції

"Визнаючи згубний вплив корупції та незаконних фінансових потоків, які перешкоджають справедливому розподілу державних ресурсів, ускладнюють стійке економічне зростання і порушують принципи цілісності глобальної фінансової системи і верховенства права, ми будемо нарощувати зусилля "Групи двадцяти" в цілях зміцнення міжнародної антикорупційної співпраці при повній повазі міжнародного права, прав людини і верховенства закону, а також суверенітету кожної країни", - йдеться в комюніке лідерів G20.

Лідери "двадцятки" також висловили підтримку виробленим "Групою двадцяти" принципам високого рівня зі співробітництва в сфері розшукуваних корупціонерів і повернення активів, а також вітали створення в Китаї Наукового центру з дослідження проблематики повернення активів і корупціонерів, що переховуються за кордоном в державах-членах "Групи двадцяти".

У документі також міститься зобов'язання продовжувати взаємодію експертів "Групи двадцяти" з питань відмови у в'їзді.

"В рамках наших правових систем ми будемо вести роботу з просування прикордонного співробітництва та обміну інформацією між правоохоронними та антикорупційними відомствами і судовими органами", - наголошується в комюніке.

"Ми закликаємо всі держави-члени "Групи двадцяти" ратифікувати конвенцію ООН проти корупції і вітаємо початок другого циклу механізму спостереження за ходом здійснення конвенції", - йдеться в заяві.

Лідери "двадцятки" також взяли на себе зобов'язання прагнути до ефективного застосування положень конвенції, що стосуються видачі, взаємної правової допомоги і повернення активів, а також інших відповідних міжнародних конвенцій.

"Ми підтримуємо антикорупційний план дій "великої двадцятки" (АПД) на 2017-2018 рр., покликаний забезпечити більшу прозорість і сумлінність у державному і приватному секторі, демонструючи нашу позицію відсутності терпимості щодо корупції, відсутності прогалин у роботі наших установ і відсутності бар'єрів у нашій діяльності", - йдеться в комюніке.

"Ми доручаємо робочій групі з протидії корупції підготувати до кінця 2016 р. відповідний план реалізації положень АПД "Групи двадцяти" як гнучкої рамкової основи для просування антикорупційної діяльності з підвищеною увагою і розумінням її актуальності на високому рівні", - наголошується в заяві.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: G20, концепція зростання світової економ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ