Пт, 2024-04-19, 11:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 3 » Геям в армії США дозволять не приховувати свою орієнтацію
13:38
Геям в армії США дозволять не приховувати свою орієнтацію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Голова комітету начальників штабів США адмірал Майк Маллен заявив, виступаючи в Сенаті, що заборона на службу геїв і лесбіянок в армії має бути скасована.
За словами адмірала, нинішній стан речей вимушує військових "брехати про себе заради служби своїм співвітчизникам". Високопоставлений військовий підкреслив, що висловлює виключно свою особисту точку зору, передає Бі-Бі-Сі.

У вівторок в сенаті США почалися слухання, на яких Пентагон вперше висловлює свої міркування з приводу легалізації несення служби відкритих геїв і лесбіянок в рядах американських збройних сил. Тиждень тому президент Барак Обама заявив у своєму посланні конгресу "Про стан країни", що він сподівається вирішити це питання в нинішньому році.

"Цього року, - сказав президент в кінці своєї промови, - я працюватиму разом з конгресом і нашими військовими над тим, щоб остаточно скасувати закон, що відмовляє американським геям у праві служити своїй улюбленій батьківщині через те, хто вони є". Гомосексуальна громадськість привітала цю обіцянку, хоча нарекла, що президент не сказав нічого конкретнішого.

У свою чергу, міністр оборони США Роберт Гейтс в ході тих же слухань в комітеті сенату США у справах збройних сил оголосив про перегляд політики стосовно геїв і лесбіянок. За словами Гейтса, особлива комісія протягом року вивчить питання про те, яким саме чином слід скасувати заборону на службу відкритих геїв і лесбіянок в армії.

Під час виборчої кампанії Обама обіцяв скасувати закон, прийнятий ще в 1993 при Біллі Клінтоні, який дозволяє геям і бісексуалам служити у збройних силах за умови, що вони не афішуватимуть свою сексуальну орієнтацію. Багато в чому з цієї причини переважна більшість геїв і лесбіянок голосували за нього. Але їх активісти давно вже незадоволені тим, що з моменту обрання і досі Обама практично ігнорував цю тему.

Відповідно до все того ж закону від 1993 року, геї-військові не мають права займатися одностатевим коханням і поєднуватися одностатевим шлюбом. Порушників звільняють зі збройних сил. З 1997 по 2008 рік Пентагон звільнив більше 10,5 тисяч геїв і лесбіянок, що порушили ці заборони.

Як зазначає Бі-Бі-Сі, поки неясно, як поставиться до легалізації особовий склад, як складуться його відносини з відкритими геями, і що має робити Пентагон, якщо вони не складуться. Служба у збройних силах США добровільна, і широко відомо, що служити приходить в першу чергу молодь з консервативним світоглядом.

Неясно, що робити, якщо солдати відмовляться спати в одній кімнаті з відкритим геєм. Встає питання, чи має сенс виділити геям окремі приміщення в казармах і окремі душові, роздягальні і туалети.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1156 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ