Пт, 2024-04-19, 23:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Генсек ООН вирушає до Сектору Гази, аби не допустити війни
11:55
Генсек ООН вирушає до Сектору Гази, аби не допустити війни
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Ізраїлю і палестинцям слід співпрацювати з Єгиптом в його зусиллях із припинення насильства в Секторі Гази. З такою думкою виступив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

"Я настійно закликаю сторони сприяти усім зусиллям Єгипту для негайного припинення вогню", - зазначається в заяві генсека, поширеній прес-службою всесвітньої організації, передає ИТАР-ТАСС.

Пан Гі Мун попередив, що "розростання конфлікту неминуче призведе до більшого страждання цивільного населення". "Цього необхідно уникнути", - вказав адміністративний глава світової організації.

Він підтвердив, що найближчим часом відвідає регіон, щоб зустрітися з ізраїльськими і палестинськими лідерами і "особисто закликати їх припинити насильство і докласти для цього необхідних зусиль".

Тимчасом президент Ізраїлю Шимон Перес, виступаючи в прямому ефірі британського новинного телеканалу Sky News, заявив про те, що Ізраїль вітає нинішні зусилля Єгипту із досягнення припинення вогню в Секторі Гази, проте розвиток подій показує, що радикальний рух ХАМАС не готовий прийняти відповідні пропозиції.

"Ми не виступаємо за ескалацію конфлікту. Все, що ми робимо, - це самозахист, у нас немає мети завоювати Сектор Гази, - зауважив Перес. - Нашою метою є мир, а метою "ХАМАСу - знищення Ізраїлю".

Президент Ізраїлю визнав, що "ситуація непроста", і підкреслив, що ізраїльські військові діють "дуже обережно, щоб не зачепити цивільних осіб".

Делегація ізраїльських представників прибула в неділю, 18 листопада, в Каїр для переговорів з рухом ХАМАС про перемир'я в конфлікті у Секторі Гази. Делегація прибула в обстановці секретності на невеликому літаку і негайно була вивезена з аеропорту під охороною.

Конфлікт в Секторі Гази триває шостий день. Ізраїль застосовує масовані авіанальоти на позиції ХАМАСу в секторі у відповідь на ракетний обстріл ізраїльської території з боку бойовиків ХАМАСу.

Переговори про укладення перемир'я між Ізраїлем і Палестиною вступили в "серйозну фазу"

Переговори про укладення перемир'я між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями вступили в "серйозну фазу", але сторони поки що не досягли домовленостей, які б дозволили зупинити бойові дії в Секторі Гази, повідомило палестинське агентство "Маан" з посиланням на члена ЦК правлячого руху ФАТХ Набіля Шаата.

Після п'яти днів обміну ударами, які забрали життя щонайменше 73 палестинців і трьох ізраїльтян, залишається відкритим питання, чи вдасться сторонам конфлікту домовитися про припинення вогню, або ж ізраїльська операція "Хмарний стовп" переросте в наземне вторгнення в анклав, передає РИА "Новости".

"Переговори про укладення перемир'я між Ізраїлем і Палестиною увійшли в дуже серйозну фазу. Ізраїль погодився на умови, які раніше вважалися для нього неприйнятними... Проте перемир'я навряд чи набуде чинності найближчими днями через те, що Ізраїль намагається нав'язати свої пункти, ігноруючи вимоги ХАМАСу та інших палестинських фракцій", - цитує агентство Шаата.

Він зустрівся в неділю з головою політбюро правлячого в Газі опозиційного руху ісламізму ХАМАС Халедом Машаалем, його заступником Мусою Абу Марзуком і отримав інформацію про хід непрямих контактів, які відбуваються в Каїрі за посередництва єгипетської влади.

У повідомленні "Маан" мовиться, що палестинці вимагають не тільки припинення ізраїльських вторгнень у Сектор Гази, відмови від точкових ліквідацій лідерів угруповань і нападів на рибалок, а й повного зняття блокади прибережного анклаву.

Ізраїль, за відомостями агентства, спочатку домагався перемир'я на термін більш ніж 15 років, припинення постачань зброї в Сектор Гази, ракетних обстрілів і нападів на військовослужбовців на кордоні, права на переслідування бойовиків за "гарячими слідами" або в превентивному режимі - за наявності інформації про підготовку нападу.

Розблокувати анклав Ізраїль пропонує через кордон Сектора Гази з Єгиптом і спільний прикордонний перехід Рафах без зміни режиму роботи ізраїльських КПП.

У ході переговорів ізраїльтяни, чий представник, за повідомленнями ЗМІ, таємно перебуває в Каїрі, зняли вимоги про роззброєння ХАМАСу, повне припинення обстрілів, а також про міжнародні гарантії виконання потенційних домовленостей.

"Маан" стверджує, що в разі провалу процесу переговорів і відмови від запропонованих умов Ізраїль погрожує "розпочати протягом двох-трьох діб повномасштабну - наземну, морську і повітряну - операцію в Секторі Гази і продовжувати її до повалення режиму ХАМАСу".

Ізраїль пред'явив руху ХАМАС 36-годинний ультиматум

Ізраїльська влада пред'явила руху ХАМАС 36-годинний ультиматум, після закінчення якого, якщо з сектора Газа не припинять запускати по Ізраїлю ракети, вони розширять військову операцію, заявив міністр фінансів Ізраїлю Юваль Штайниць.

Міністр підкреслив, що у разі, якщо ХАМАС не припинить обстрілювати територію Ізраїлю і незаконно забезпечувати сектор Газа зброєю, справа може дійти до "повністю військового вирішення" питання, передає "Інтерфакс".

"Ми знаходимося на роздоріжжі. Нас чекає або заспокоєння обстановки, або посилення операції, у тому числі розглядається питання про повністю військове рішення проблеми", - заявив Штайниць.

ЗМІ відмічає, що Ізраїль використав Єгипет в якості посередника для передачі ультиматуму. Між Тель-Авівом і ХАМАС проходять непрямі переговори, проте розбіжності між сторонами доки занадто великі.

Зі свого боку, радіо "Голос Ізраїлю" повідомляє, що в понеділок буде вирішено питання про те, чи зможе Єгипет виступити посередником на переговорах про припинення вогню.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1175 | Додав: adminA | Теги: генсек ООН, Сектору Гази, Війни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ