Пт, 2024-03-29, 17:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Готується до дефолту Венесуела
15:43
Готується до дефолту Венесуела
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Венесуела опинилася на межі банкрутства - низькі ціни на нафту і відсутність валютних резервів змушують міжнародних інвесторів сумніватися в здатності експортера "чорного золота" обслуговувати свої зовнішні борги, пише Газета.RU.

Якщо Венесуела піде на реструктуризацію боргів, це вдарить по всіх країнах, що розвиваються.

Інвестори сумніваються в здатності Венесуели обслуговувати свої зовнішні борги, пише The Wall Street Journal. Нервозність інвестиційних фондів зростає з наближенням чергової дати погашення за суверенними облігаціями країни, яка настане 26 лютого.

Песимізм інвестиційного співтовариства виник на тлі різкого здешевіння національної валюти і негативного торговельного балансу Венесуели. Венесуела входить до десятка найбільших виробників нафти, добуваючи близько 2,5 млн барелів на добу.

Відсутність стабілізаційного фонду у країни на випадок кризових ситуацій робить дефолт практично неминучим. Золотовалютні резерви перебувають на найнижчому за останні 12 років рівні (15,3 млрд дол, більш 65% з яких зберігаються у золоті). При тому, що тільки в цьому році країні потрібно витратити на обслуговування свого боргу 9,5 млрд дол. Ймовірність дефолту країни протягом найближчих 5 років оцінюється в 97%.

"Питання не в тому, чи станеться дефолт Венесуели, а в тому, коли це станеться", - констатує партнер інвестиційного банку Latinvest Group Holdings Расс Даллен.

Втім, ряд інвесторів сподівається зняти останні вершки на облігаціях цієї латиноамериканської країни. Так, TIAA-CREF Emerging Markets Debt Fund вирішив інвестувати в купівлю облігацій Венесуели, випуск яких в обсязі 1,5 млрд дол має бути погашений якраз 26 лютого. "Ми думаємо, що ймовірність того, що вони заплатять, дуже висока", - вважає співкерівник фонду Катрін Ренфрю.

Певні підстави для такого кроку є, адже влада Венесуели всіляко намагається заспокоїти інвесторів. У січні цього року президент країни Ніколас Мадуро заявляв у зверненні до нації, що "у Венесуели є етичні норми та моральні принципи,.. зобов'язання, які республіка поважає і буде поважати".

Але зараз ситуація серйозно ускладнилася. Крім падіння цін на нафту країна фактично втратила підтримку Китаю, який раніше регулярно фінансував економіку країни в обмін на постачання нафти. Зараз економіка Китаю сповільнюється, і він не виявляє будь-якого бажання давати в борг на колишніх умовах.

Венесуелі також не вдалося домовитися на зустрічі в понеділок з Саудівської Аравією про координацію зусиль щодо підвищення цін на нафту в рамках OPEC.

Крім того, інвестори не до кінця розуміють, що відбувається в економіці країни через відсутність достовірних даних про економічну ситуацію та фінанси Венесуели.

Moody's оцінює недоотримання валютної виручки Венесуелою в 2016 році через падіння цін на нафту в 33 млрд дол за умови збереження цін на нафту на рівні близько 30 дол за барель.

Дефолт Венесуели буде мати наслідки для всіх країн світу, основні джерела доходів яких забезпечені нафтовим експортом. Багато з них активно запозичували на боргових ринках в період буму нафтових цін. Рефінансувати свої борги на міжнародному ринку стає практично неможливо. Низка таких країн, зокрема, Нігерія і Ангола, вже звернулися до міжнародних фінансових організацій по допомогу в умовах все вищого бюджетного дефіциту.

Ситуація, що склалася, потенційно може призвести до зміни влади у Венесуелі. Згідно з конституцією країни, процедура імпічменту президента може бути ініційована після того, як мине половина терміну президентства. У випадку з Ніколасом Мадуро це відбудеться в квітні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: Венесуела, дефолт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ