Ср, 2024-04-24, 22:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 23 » ГПУ порушила справи проти "суддів", які кинули Савченко за грати. ВІДЕО
13:33
ГПУ порушила справи проти "суддів", які кинули Савченко за грати. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Генеральна прокуратура України має намір притягнути до кримінальної відповідальності трьох російських суддів і трьох прокурорів, які незаконно ув’язнили українську льотчицю Надію Савченко, і вже підготувала відповідні повідомлення про підозру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Вчора до ЄРДР було внесено два кримінальних провадження. Перше - за статтею 375 ч.2 Кримінального кодексу України стосовно суддів Донецького міського суду Росії, воно пов`язане із винесенням завідомо неправосудного рішення щодо Надії Савченко. Це провадження стосується суддів Леоніда Степаненка, Алі Хайбулаєва, Євгена Черниша. Друге кримінальне провадження стосується прокурорів Генпрокуратури РФ Павла Філіпчука, Дмитра Юношева, Владислава Кузнєцова. Тут у нас ч.2 ст.372 ККУ - незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності", - сказав Куценко.

Також він додав, що стосовно цих осіб вже складено повідомлення про підозру, а в подальшому через міжнародне доручення ці повідомлення будуть спрямовані до РФ. У дорученні йтиметься про вручення підозр цим особам, та можливість проведення допитів їх з тих питань, які поставлять українські прокурори.

За словами Куценка, у Росії тоді буде вибір - виконати доручення або відмовитися від його виконання.

"Ми прогнозуємо відмову, і будемо звертатися до Інтерполу щодо оголошення цих осіб у міжнародний розшук, що дозволить нам розпочати процедуру заочного засудження", - наголосив Куценко.

Крім того, він додав, що після заочного засудження ці особи вже розшукуватимуться для відбування покарання.

У Генеральній прокуратурі України сподіваються на політичний шлях повернення з Росії в Україну Савченко, заявив Куценко.

"Що стосується повернення Наді Савченко на територію України, то, на жаль, у компетенцію нашої структури вирішення цього питання не входить. Ми – структура, яка займається тими, хто Надю викрадав і хто виносив вирок", - сказав він.

"Є два шляхи (звільнення), і ви це знаєте, – політичний: як обмін її на інших осіб; пошук іншого політичного вирішення, або юридичний – набуття чинності рішенням Донецького суду, і потім передача Наді на територію України для відбування покарання на території України, але навряд Надя чи визнає таке рішення суду", - зазначив Куценко.

"Тому ми більше сподіваємося все ж таки на політичний шлях розв’язання цієї ситуації й повернення нашої громадянки", - додав він.

Як повідомлялося, суд у Росії 22 березня засудив Савченко до 22 років ув’язнення за нібито вбивство російських журналістів, які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків.

Також суд присудив Савченко штраф у 30 тис. рублів за "незаконний перетин кордону".

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

Савченко незаконно утримують у РФ з середини літа 2014 року.

Учора СБУ завершила заочне досудове розслідування кримінального провадження за підозрою ватажка терористичної організації "Луганська народна республіка" Ігоря Плотницького у скоєнні низки злочинів, серед яких - викрадення у складі групи та незаконне позбавленні волі Савченко, її незаконне переправлення через державний кордон.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: грати, Савченко, справи, ГПУ, судді
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ