Сб, 2024-04-20, 01:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 2 » Гран-прі "Молодості" здобула "Дівчинка"
11:42
Гран-прі "Молодості" здобула "Дівчинка"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

1 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" відбулася церемонія закриття 39-го міжнародного кінофестивалю "Молодість".

Журі під головуванням Тоні Гатліфа вручило гран-прі австрійсько-італійській картині "Дівчинка", а першу премію повнометражного конкурсу - грузинсько-казахському фільму "Той берег" (режисер Георгій Овашвілі, Грузія - Казахстан), де 12-літній герой Тедо, який, залишивши в Тбілісі гулящу мати, вирушає в рідну Абхазію на пошуки батька. "Вибачте, але це кіно не щасливе", - вибачався перед показом режисер Георгій Овашвілі, пише газета "КомерсантЪ-Україна".

"Дівчинка" (режисер Тіцца Кові, Райнер Фріммель, Італія - Австрія) - історія про життя знедолених в Італії, про мужність і дискримінацію, втрати та взаємодопомогу. Циркова актриса знаходить на околиці Риму дворічну дівчинку, покинуту батьками. Разом з сусідським хлопцем вона вирушає на пошуки матері дитини.


Марія Халізева зазначила акуратність, з якою головному журі фестивалю вдалося обійти увагою найгучніші картини конкурсної програми - канадську teen-драму "Я вбив свою матір", двічі відзначену в Каннах, і російські "Росія-88" та "Дзига".

Журі Міжнародної федерації кінопреси (ФІПРЕССІ), а також Міжнародної федерації кіноклубів (FICC) нагородили російську "Дзига" Василя Сигарева. Антигуманістична історія взаємин нелюдимої дівчинки з її неблагополучною мамою вразила і екуменістичне журі, яке нагородило "Вовок" спеціальним дипломом.

Першим вручило нагороди журі паралельної конкурсної програми фільмів на гей-лесбі-тематику "Sunny Bunny", присудивши головний приз французькій картині з промовистою назвою "Він - моя дівчинка" Жан-Жака Зільбермана.

Журі паралельного конкурсу "Панорама українського кіно 2007-2008", крім головного призу, який відійшов Максиму Васяновичу за майже автобіографічний фільм "Мама померла в суботу на кухні ...", вручило чотири спеціальні дипломи, підтримавши таким чином українське кіно.

Кращим короткометражним фільмом назвали стрічку "Автономія волі" (режисер Антуан Купер, Бельгія).

У категорії Кращий студентський фільм перемогли дві картини "Кася" (реж. Елізабет Льядо, Бельгія) і "Нульова відмітка" (режисери Селіна Вебер, Рамон Кьонінгсхаузен, Швейцарія).

Приз глядацьких симпатій дістався стрічці "Любов і гнів" (реж. Мортен Гізі, Данія)

Кращою актрисою визнана Патриція Жерард ("Дівчинка"), якій дістався приз імені Іва Монтана в розмірі 2000 євро.

Кінофестиваль зумів цього разу похвалитися небувалою кількістю іменитих гостей і якісних прем'єр.

Жан Клод Ван Дамм приїхав в Україну вперше, але надовго. Знаменитий "Універсальний Солдат" збирається знімати тут кіно "Башта" і робити відразу три реаліті-шоу. Він зізнається, тут є всі умови для цього, передає ТСН.ua.

"Ми проведемо кілька кастингів, відберемо акторів і актрис, що вони будуть жити кілька місяців в закритих садибах і вчитися перевтілюватися" - відзначив Ван Дамм. Від ексклюзивних інтерв'ю актор відмовився, тому що образився на занадто інтимні питання однієї з журналісток про наркотики, чотирьох дружин і трьох дітей.

Голлівудський герой такого масштабу вперше особисто представив свій фільм українським глядачам, пише газета "Комсомольська правда в Україні". Фільм "J.C.V.D." - Як абревіатура імені бельгійця є автобіографічною - Ван Дамм грає самого себе.

За сюжетом зірка згасає під натиском безлічі особистих і фінансових проблем. А на додаток ще й потрапляє в заручники до грабіжників банку. Цього разу стрічка Ван Дама - повна несподіванок у звичному аплуа актора.

На вечірці переможців кінофестивалю "Молодість" Ван Дам, як і в кіно, був постійно в компанії загадкової блондинки. Ван Дам їв суп, пробував голубці і постійно виявляв гостям свою любов.

Ще один гість з Голлівуду - Тагава Кері-Хіроюкі. У його арсеналі негативні герої "Розборок в маленькому Токіо", "Перл-Харбор", "Планети мавп" і десятки інших. "Скучив за такими маленькими фестивалями, де можна насолодитися цікавим кіно", - розповів актор.

Тагава Кері-Хіроюкі теж привіз до Києва новий фільм. Знятий в Казахстані бойовик перший бачили студенти - майбутні актори. "Я колись теж був молодим, мріяв стати відомим, але знаєте, часто задумуюсь, ось я в Голлівуді. Так, я виробник фільмів, але я зовсім не зірка. Втім, мені пощастило, що мене глядачі запам'ятовують", - запевнив Тагава. Щоб перший візит до Києва запам'ятався надовго, відомий гість політав на повітряній кулі.

Новий фільм-казку презентував на "Молодості" і Гоша Куценко з режисером "Книги майстрів".

Тим часом, зоряні дівчата на "Молодості" були менш доступними. Організатори не дозволили журналістам спілкуватися з Катрін Деньов. Подружка Джеймса Бонда Ольга Куриленко відкривала фестиваль англійською, але на закриття вже не залишилася.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1632 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ